background preloader

Rockar sockar

Facebook Twitter

Rocka sockorna. Teckna en streckgubbe. Syfte – Teckna av varandra En samarbetsövning där man får teckna av varandra som streckgubbar.

Teckna en streckgubbe

Blir sedan som grund för att teckna en människa. Fler idéer (se bilden), att gå vidare med, medföljer som PDF längst ned på sidan. Läraren reflekterar Övningen kan varieras i svårighetsgrad. Metod Material: Vitt papper, blyertspenna, suddgummi och färgpennor. Tillvägagångssätt: Videon ger en enkel beskrivning av övningen till lärare och elever, men här är även en skriftlig beskrivning: Instruktion på tavlan hur man kan teckna av en människa som en streckgubbe.Eleverna får parvis teckna av varandra som streckgubbar.

LGR 11 Förmåga (kopplingar till åk 3) Skapa bilder med /…/ hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material. Centralt innehåll Olika element som bygger upp en bild: färg, form, linje, yta samt för- och bakgrund. We The Kings - Sad Song (Lyric Video) ft. Elena Coats. Rocka Sockorna. Dags att rocka dina sockor. Varför ska man ska rocka sockorna? Nathea berättar! En ny sång om att rocka sockorna - Klartext. – Rocka rocka socka ska vi göra nu.

En ny sång om att rocka sockorna - Klartext

Olika och udda spelar ingen roll. Ta en randig eller kanske blå. Rocka rocka sockorna ska vi göra nu, sjunger Max som själv har Downs syndrom. Melodin är från sången "Imse vimse spindel", men texten är ny. Barnens idéer Det var ett annat barn, 11-åriga Nathea Anemyr, som fick oss att börja klä på oss udda strumpor och rocka sockorna här i Sverige. För Nathea vill visa att det är bra att människor är olika. . – De liksom pekar på Noelle och jag vet inte vad de säger och då blir jag fundersam och tänker varför gör de så? Ett fint pris Igår fick Nathea ett fint pris för att hon startade Rocka sockorna här i Sverige.

. – Alla har rätt att vara sig själva och de kan det som vi inte kan ibland. Intervjun med Nathea gjordes av Victor Bengtsson för URs barnradio. Ystad: Alla barn är lika mycket värda - Ingen annan är som du. Lindas dotter har Downs syndrom: ”Adelinas tecken hjälper tusentals” – mama.nu. Adelina, 2,5, har charmat 27 000 följare på Instagram.

Lindas dotter har Downs syndrom: ”Adelinas tecken hjälper tusentals” – mama.nu

Hon inspirerar barn med Downs syndrom, och andra barn och vuxna, att kommunicera mera. Adelina är 2,5 år och Instagramstjärna. I skrivande stund följer över 28 000 personer kontot @teckensomstod, som hennes mamma Linda Wenthe, 39, startade för ett drygt år sedan. Adelina har Downs syndrom, och hennes föräldrar fick rådet att använda tecken som stöd till talet, och att börja teckna så snart som möjligt. – Eftersom barn med Downs generellt har en sen språkutveckling så är tecken ett sätt att ge henne möjlighet att kommunicera tillbaka till oss, berättar Linda. – Så vi började redan när hon var två månader. ”Tecken gynnar alla barns språkutveckling” Linda och hennes man Niclas gick kurser, och det fick Adelinas mor- och farföräldrar också göra.

. – Jag startade det för de närmaste, eftersom flera i släkten bor långt bort och inte träffar Adelina hela tiden. LÄS MER: Dittes dotter har en cp-skada: ”Hon ska behandlas som vilket barn som helst” All That We Share. Rocka sockorna. Du och jag: Ebba och William - UR Skola. Olika som bär. Smaragden: Lika unika! Hårda ord: Roligt eller elakt - UR Skola. Kim Garst - Just in case no one has told you this today :-)!! GOTD Downs syndrom 213 - Google Slides. Happy - World Down Syndrom Day. March 21 - World Down Syndrome Day.