background preloader

Sv

Facebook Twitter

Jagharläst.se. Från A till Ö – pyssla hela alfabetet! – Småttingar. Vi har en toppenidé på hur du kan lära dig alfabetet: pyssla de 29 bokstäverna från A till Ö. För att underlätta ditt alfabetspyssel har vi här samlat hela 29 pysseltips, ett pyssel för varje bokstav i alfabetet. Lycka till med ditt ABC! A som i APA @ Easy, Peasy and Fun B som i BIL @ Wonderbly C som i CITRON @ Crafty Morning D som i DRAKE @ I Heart Crafty Things E som i EKOLLON @ Crafty Morning F som i FISK @ Krokotak G som i GRIS @ Crafty Morning H som i HUS @ Mormorsglamour/Sköna Hem I som i IGELKOTT @ Crafty Morning J som i JULTOMTE @ The Resourceful Mama K som i KLOCKA @ Pinterest L som i LOK @ Kids Activities M som i MUS @ Housing a Forest N som i NALLE @ Crafty Morning O som i ORM @ Kids Activities P som i POLIS @ Glued to My Crafts Q som i QVIST @ Bättre hälsa R som i RAKET @ Buggy and Buddy S som i SOL @ About Family Crafts T som i Telefon @ Housing a Forest U som i UGGLA @ Meaningful Mama V som i VÄSKA @ Crafty Morning @ Easy, Peasy and Fun X som i XYLOFON @ Totally Tots Y som i YLLE(MÖSSA) @ Easy, Peasy and Fun Å som i ÅSKA.

TEXTTYPER. Aidan Chambers boksamtal. Tove Jansson läser ur Granen | Arkivet. Mumindalen om vintern är kall, tyst och skrämmande. Utan sin familj och vänner tvingas Mumintrollet mogna och bli mer självständig. Här får vi höra hela Trollvinter i Tove Janssons egen uppläsning.Det är inte lätt att vakna ur sitt vinteride i januari och inte kunna somna om igen. I början av Trollvinter är Mumintrollet förfärligt ensam. Men så befolkas mumindalen med vinterns hemlighetsfulla varelser. Som trygghet har Mumintrollet Lilla My och Tooticki, som bor i familjens badhus. Tooticki berättar för dem om Isfrun, som kan frysa ned en till is. Gemensam omskrivning. TikiReader | Träna Läsförståelse. Modersmål-Diktamen. Prezi On How To Make A Book Trailer. Arbetsordning för olika slags texter (1) #flippatklassrum. Språket bär kunskapen: Att identifiera svårigheter.

Lektionsförslag: Den enklaste språkberikarlektionen börjar med begrepp och ord. Detta är en mycket enkel lektion. Jag brukar visa den då jag föreläser. Finns inget enklare faktiskt. Du har en bok, en text, vilken som helst. Det kan vara en berättelse du läser, ett matematiktal du ska problematisera och undersöka med eleverna, en tidningstext du tänker ha i undervisningen eller något annat som ska läsas ihop. Ur den texten skriver du upp tre ord. Vilka som helst. De behöver inte höra samman. Jag använder min handstil eller så skriver jag med digital text: Dessa tre ord ska nu ut i klassen. Jag berättar inte varför jag skrivit upp orden, jag tycker om spänning och överraskningar, det retar hjärnanJag läser orden högtEleverna läser orden högt, unisontJag modellar nästa steg då jag säger välj ett ord och sätt in det i en mening; Rättvisa mellan syskon är ofta något syskon bråkar om.

Syftet med detta är att involvera eleverna i språket. Som jag brukar säga: Körlings Ord. Rim i förskolan och i de yngre åldrarna. Jag har fått en fråga om det finns appar för iPads för att öva rim i förskolan och i de yngre åldrarna. Det var svårare än vad jag trodde att hitta men här kommer mina förslag: Rim Egentligen den enda renodlade app jag hittade som handlar om rim+ svenskt tal Fotospelet Busdjurens fotomemo. I denna app kan du gör ett eget memory med ord/bilder som rimmar Puffin webbläsare som klarar flashfiler. Vissa hemsidor har verktyg som inte iPads klarar, ofta spel. Det finns en bra webbsida med rim där denna app som dessutom är gratis hjälper dig förbi detta.

Bitsboard En app med många möjligheter både att använda färdiga uppgifter och att göra egna anpassade till din egen barngrupp. ABC-raketen App från UR. över bokstäver, bokstavord och rim Doodlecast Kreativ app där du ritar och spelar in tal. Bookabi Både denna app och appen under, My Story, är två bokappar med möjlighet att använda färdiga bilder som medföljer appen eller lägga till egna. My Story (se beskrivning ovan) Relaterade I "Allmänt" Grammatikbolaget : Ordklasskalas.