background preloader

Artikkeleita

Facebook Twitter

Väärin sometettu – nämä 6 ihmistä vangittiin some-postausten ja meemien vuoksi - Sosiaalinen media. Klaus K: Ahdas mutta laadukas Kaisa Rautaheimo / HS Klaus K:n hotelliaamiainen houkuttelee hotellivieraiden lisäksi bisnesväkeä aamupalalle.

Väärin sometettu – nämä 6 ihmistä vangittiin some-postausten ja meemien vuoksi - Sosiaalinen media

Tarjolla on perinteisten hedelmien ja kahvin lisäksi erikoisuuksia, kuten hevospossumakkaraa ja savumuikkua. Hieman ahdasta. Syöjiä on paljon, ja vastaanoton viereisestä salista on tiistaiaamuna vaikea löytää vapaata pöytää. Aamiaissalin pieni koko on yksi syy, toinen on paikan suosio. Hotelliaamiaisen peruselementit ovat kasassa: on mysliä, jogurttia, croissantteja, hedelmiä, juustoja, leikkeleitä ja makeita leivonnaisia. Monen ruoan kohdalla lukee teksti ”home made”. Toisin kuin kaikissa muissa testipaikoissa, täällä ei ole tarjolla lainkaan pekonia. Valheenpaljastaja: Uutista on helppo matkia. Internetissä on helppo julkaista sisältöä, joka näyttää erehdyttävästi journalismilta, mutta ei ole sitä.

Valheenpaljastaja: Uutista on helppo matkia

Feikkiuutiset elävät nyt kultakauttaan. Facebook ja Google auttavat niitä saamaan klikkauksia ja rahaa. Uutisia on nykyisin todella helppo tehdä ja julkaista. Enää ei tarvita kalliita painokoneita ja jakeluverkostoja, mutta sanomalehtijournalismin esitystavat eivät ole juurikaan muuttuneet vuosikymmeniin. Verkon huijaussivustot osaavat esittää uutisjournalismia, mutta eivät ole sitä. Otsikko, alle alaotsikko tai ingressi, sitten sopivan mittainen pötkylä niin kutsuttua leipätekstiä eli tätä tekstiä tässä. Kuka tahansa voi hankkia internetistä itselleen tilaa, rekisteröidä verkko-osoitteen ja ryhtyä julkaisemaan.

Verkon lukemattomat satiiri-, salaliittoteoria-, propaganda- ja huijaussivustot osaavat pätevästi esittää uutisjournalismia, mutta eivät ole sitä. Ota kantaa: mikä on totta? - Media - Kulttuuri. Pitäisikö tupakointi lopettaa raskauden ajaksi?

Ota kantaa: mikä on totta? - Media - Kulttuuri

Tulisiko arjenhallintataitoihin panostaa entistä enemmän? Niinistö ei halunnut selittää lausuntoaan vaan sanoi, että lukija kyllä ymmärtää. Mitä uskot Niinistön tarkoittaneen? Tuoreen tutkimuksen mukaan jo pieni määrä alkoholia voi vaikuttaa juomahalukkuuteen myöhemmin. Mitä mieltä olet tästä tutkimustuloksesta? Siinä muutamia kysymyksiä, joita valtamediaan kuuluvat viestimet ovat viime aikoina esittäneet Facebookissa sinulle, kansalainen. Facebookissa perinteinen media usein luopuu (näennäisesti) asiantuntijaroolistaan, koska tietäminen ja neuvominen eivät kuulu ajan henkeen. Sosiaalinen media on upea mahdollisuus demokratialle. Sosiaalisessa mediassa kuitenkin joka päivä on aprillipäivä.

Hs. Espoolainen Jonna Vormala valmistaa kotonaan tillilihaa mumminsa kattilassa.

hs

Vanhaa reseptiä on höystänyt huippukokki Hans Välimäki. Ennen erotuttiin naapurista ostamalla minkkiturkki tai muskelivene. Nykyään oma arvo nousee isoisoäidin kattovalaisimella, vapaapäivän vietolla tai taidolla valmistaa perinteistä ruokaa. Statussymboliksi käy vaikkapa tilliliha. Kattilassa kuumenee liemi, keittiöön leviää tuoksu. Jonna Vormala pilkkoo vasikan kulmapaistia, jonka hän on keittänyt edellisiltana. Hellan vieressä odottaa pussillinen luomuperunaa. Vormala vierittää lihapalat leikkuulaudalta liemeen ja hämmentää. Kurkistetaanpa kattilaan. Lihapalojen seassa liemessä kelluu vihreitä hitusia: tilliä.

Astiassa valmistuu tilliliha. Näkökulma: Vuittoneita hinnalla millä hyvänsä – eli mikä luksuksessa kutkuttaa. Luksuslaukku on jotain ihan muuta kuin käytännöllinen kantoapu.

Näkökulma: Vuittoneita hinnalla millä hyvänsä – eli mikä luksuksessa kutkuttaa

Se viestii kantajansa elämäntyylistä ja osoittaa kuulumista tiettyyn ryhmään. Chanel, Hèrmes ja Louis Vuitton lähettävät jokainen hieman erilaisen viestin (jonka perille menoa tunnistettava kuosi, solki tai logo luonnollisesti helpottaa). Tämä merkkilaukun tai designer-kenkien lähettämä signaali voi olla hyvinkin käytännöllinen. Esimerkiksi Kiinassa useat yritykset vuokraavat ranskalaisia luksuslaukkuja, sillä sellaisen kantaminen käsipuolessa auttaa kirjaimellisesti avaamaan ovia – oikea merkki avittaa näet pääsemään suosittuun ravintolaan tai jopa kiinnostavaan työhaastatteluun.

Se, että halutuin luksus on usein ranskalaista, ei ole sattumaa. Kiinassa useat yritykset vuokraavat ranskalaisia luksuslaukkuja, sillä sellaisen kantaminen käsipuolessa auttaa kirjaimellisesti avaamaan ovia. Reiman paita 13 euroa – ompelijalle 2 senttiä. Suomalainen vauvanvaatemerkki Reima teettää nykyään kaikki vaatteensa riskimaissa.

Reiman paita 13 euroa – ompelijalle 2 senttiä

MOT:n kyselyn mukaan Reima valmistaa vaatteensa Kiinassa, Sri Lankassa, Turkissa, Indonesiassa, Vietnamissa ja Bangladeshissa. MOT kävi Reiman bangladeshilaisella vaatetehtaalla. Tehdas valmistaa vaatteita myös esimerkiksi ruotsalaiselle vaateketjulle H&M:lle. Tahti on kova: ompelijat tekevät kolmisen tuhatta Reiman vauvanpaitaa päivässä.

Bangladeshissa vaatetehdasalan palkat ovat Burman jälkeen maailman alhaisimmat. Suomen ammattiliitojen solidaarisuuskeskuksen (SASK) viestintäpäällikön Jukka Pääkkösen mukaan ompelijoitten palkat kaksinkertaistuisivat, jos suomalainen vaateyritys maksaisi 50 senttiä enemmän jokaisesta tilaamastaan paidasta. Bangladeshilaisen ammattiyhdistysjärjestön Bangladesh Center for Worker Solidarityn toiminnanjohtajan Kalpona Akterin mukaan Reiman pitäisi hävetä. Vain Stockmann mukana Accordissa Työtahti on kiristynyt Bangladeshin vaatetehtaissa palkankorotuksen jälkeen. Selvitti: Näin luotettava Wikipedia on - Wikipedia - Tiede. Wikipedia on suosituin suomenkielinen tietosanakirja – ja nykyään myös ainoa.

Onkin jo korkea aika selvittää, voiko sen tietoihin ylipäätään luottaa. Sadattuhannet ihmiset käyttävät suomenkielistä Wikipediaa joka päivä. Sen artikkelit ilmaantuvat myös Googlen hakutuloksiin kärkisijoille, etsipä tietoa ilmastonmuutoksesta, Michael Jacksonista, Sydneystä, kuulalaakerista, syövästä, allosauruksesta tai monesta muusta asiasta. Wikipedia on ainoa suomenkielinen tietosanakirja, jota yhä päivitetään. Painettujen tietosanakirjojen kulta-aika oli 1990-luvulla, mutta netin myötä niiden myynti romahti. Englanninkielisen Wikipedian luotettavuutta on tutkittu jo vuosia ja siitä on tehty monia akateemisia tutkimuksia ja muita selvityksiä. Suomenkielisen Wikipedian luotettavuudesta ei kuitenkaan ole kunnon selvityksiä tehty – ennen kuin nyt. Valitsimme suomenkielisestä Wikipediasta 134 artikkelia eri elämänaloilta ja etsimme kullekin niistä asiantuntijan, joka todella tuntee artikkelin aihepiirin.

Suomalaismiehen juoksulenkillä kovat seuraukset: Satelliittikuvat johtivat syyteharkintaan. Suomalainen mies juoksi tammikuussa iltalenkin Helsinki-Vantaan lentokentän maisemissa.

Suomalaismiehen juoksulenkillä kovat seuraukset: Satelliittikuvat johtivat syyteharkintaan

Eilen hän sai oudon puhelun poliisilta. Radio Cityn haastattelema suomalaismies päätti viettää perjantai-iltaansa muutama viikko sitten juoksulenkillä. Mies katsoi kartasta itselleen reilun parinkymmenen kilometrin mittaisen matkan. Kun mies lähti juoksemaan ja tarkkaili gps-kellostaan reittiä, kaikki ei mennytkään suunnitelmien mukaan. - Kun käännyin kellon ohjeen mukaan pienelle hiekkatielle, tulikin aita vastaan. Siinä vaiheessa, kun aita pysäytti matkan, mies oli juossut jo 17 kilometriä. Niinpä mies teki kohtalokkaan päätöksen. - Hyppäsin aidan yli. Lenkin jälkeen hän latasi lenkin tiedot Movescount-nimiseen palveluun. Pari kuukautta lenkin jälkeen, eilen mies sai hätkähdyttävän puhelun: häntä pyydettiin poliisikuulusteluihin.

. - Kuulusteluissa käytiin läpi, että olin juossut neljän minuutin ajan lentokentän alueella.