background preloader

POLÍTICA

Facebook Twitter

Rigau ve en la ley Wert una "estrategia de destrucción" de la realidad catalana. Barcelona. (EFE).- La consellera de Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau , ha advertido hoy que la reforma educativa impulsada por el ministro de Educación, José Ignacio Wert , es una "estrategia de destrucción " y un "ataque a la realidad catalana desde la vertiente cultural". En una entrevista a la emisora Rac-1, Rigau ha señalado que, desde el punto de vista práctico, aplicar la nueva normativa sería "altamente peligroso", porque "en cinco años puede desaparecer la Historia de Catalunya y las comarcas de las aulas", según ha informado la emisora en un comunicado.

"Después de 30 años siendo la Generalitat quien determina qué es lo que tienen que aprender los alumnos, ahora lo hará Madrid. Esto no lo podemos dejar aplicar porque tendríamos que renunciar a explicar nuestra historia, geografía, literatura, costumbres", ha avisado. Catalunya,comunidad que más tarda pagar autónomos:155 días. Madrid (EFE).- La morosidad pública y los plazos de pago a los autónomos han vuelto a aumentar en los últimos tres meses, ya que las administraciones públicas deben a los autónomos 4.839 millones de euros, mientras que el plazo medio de pago se sitúa en 151 días, según el Informe de la Federación de Autónomos ATA.

En rueda de prensa, el presidente de ATA, Lorenzo Amor, ha dicho que a pesar de la entrada en vigor de la directiva europea de lucha contra la morosidad, la cuantía que se adeuda a los autónomos ha crecido en 28 millones de euros, al pasar de los 4.811 que se debían el pasado mes de febrero a los 4.839 millones actuales, lo que supone que a cada autónomo se le debe de media 1.600 euros.

A pesar de ello, siete comunidades han reducido las facturas pendientes de pago, y en el caso de La Rioja, su deuda ha descendido un 5,5 por ciento. Las comunidades que menos facturas adeudan a los autónomos son Cantabria, Navarra y La Rioja, con 61, 42 y 20 millones de euros, respectivamente. Mas aposta per eleccions plebiscitàries com a "últim recurs" si no es pot fer la consulta.

Código Penal Gallardón, otra ley contra internet | Jaque Perpetuo | Blogs. Cuando se tuvieron las primeras noticias del Código Penal Gallardón ya tuvimos ocasión de reflexionar sobre cómo pretendía criminalizar el gobierno las distintas formas de protesta social crecidas al fuego del #15M y las redes sociales, y en concreto la actividad política de los Yayoflautas y la Plataforma de Afectados por la Hipoteca.

Ya nos quejábamos entonces de la falta de transparencia del Gobierno, que escondía el texto de las reformas más impopulares. Siguen en sus trece: para localizar el texto del anteproyecto del Código Penal remitido al Consejo de Estado, de nuevo hay que acudir al Departamento de Derecho Penal de la Universidad de Barcelona . Allí pueden encontrarse la versión de 3 de abril , que viene con sorpresa en lo relativo a internet. Lean los artículos 270 y 271, relativos a los delitos contra la propiedad intelectual.

Tomen aire, y vuelvan a leerlos. Más cárcel para los 'piratas' que para quien posea pornografía infantil. Cospedal a Mas: "Tothom té dret a ser incongruent" La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha retret al president de la Generalitat, Artur Mas, que es queixi de les actuacions del Tribunal Constitucional i ara anunciï que hi recorrerà la llei Wert. No obstant això, amb to irònic ha afirmat: "Tothom té dret a ser incongruent". La número dos del PP ha defensat aquest dilluns la reforma educativa del PP i no ha entrat en el cos a cos amb la Generalitat com sol fer en qüestions polèmiques com aquesta.

Cospedal s'ha limitat a dir que "no entén l'oposició del govern català a la llei" i ha defensat la posició de l'executiu espanyol de garantir l'ensenyament en castellà a Catalunya mitjançant la fórmula de descomptar del finançament català el cost d'una escola privada. "És per obligar Catalunya que compleixi d'una manera o d'una altra", segons Cospedal.

El PP, en veu de la seva secretària general, ha rebutjat les crítiques al fet que la nota de religió torni a comptar per a la mitjana de l'expedient i per aconseguir una beca. El rector del seminari de Castelló de la Plana, imputat per un cas d'abusos sexuals a un exalumne. El rector del col·legi diocesà Mater Dei i del Seminari Major de Castelló de la Plana declararà el proper dia 28 com a imputat per un suposat delicte d'abusos sexuals a un exalumne.

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia valencià, la causa està oberta en el jutjat d'instrucció número 1 de la capital castellonenca. La recerca judicial es va iniciar el 2012 amb una comunicació a la Fiscalia de Menors de l'Hospital de Castelló, on la víctima va afirmar haver sigut objecte d'abusos sexuals en el passat, segons el TSJCV. La Fiscalia de Menors, però, es va inhibir perquè la víctima ja era major d'edat quan va interposar la denúncia. Per la seva banda, la diòcesi de Sogorb-Castelló no dóna "cap credibilitat" a aquesta imputació. En un comunicat emès, l'Església explica que va ser la policia espanyola la que va informar el centre sobre la denúncia interposada per un exalumne del col·legi diocesà Mater Dei. Carme Forcadell vol que la cadena humana de la diada passi per la Sagrada Família i el Camp Nou. Demana als partits catalans que encapçalin amb la consulta el programa electoral de les europees La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, confia que la cadena humana que s'organitzarà per la diada per a reivindicar la independència passi per 'llocs emblemàtics de Barcelona', com la Sagrada Família i el Camp Nou.

En una entrevista a Europa Press, ha explicat que es vol aprofitar la força internacional de la marca Barcelona per a projectar la reivindicació al món, i també que s'identifiqui a l'estranger la ciutat com la capital de Catalunya. L'ANC s'ha marcat l'objectiu per a l'Onze de Setembre, juntament amb Òmnium Cultural, de fer una cadena humana que passi per tot de llocs emblemàtics de la geografia catalana, que encara s'han de concretar. El propòsit és emular a Catalunya la Via Bàltica, la cadena humana que es va fer als països bàltics l'agost del 1989 en defensa de la secessió d'Estònia, Letònia i Lituània respecte de la Unió Soviètica.

Rajoy convoca els 'barons' del PP per calmar la revolta contra el dèficit asimètric. El president espanyol, Mariano Rajoy, ha convocat els 'barons' populars el proper dilluns 27 de maig per calmar la revolta contra el dèficit asimètric, just dos dies abans que Brussel·les flexibilitzi oficialment l'objectiu de dèficit per als comptes de l'Estat. La número dos del partit, María Dolores de Cospedal, ho ha confirmat tot i que ha matisat que la trobada és una més de les que Rajoy té amb les cúpules autonòmiques del partit.

Cospedal no ha volgut donar cap pista sobre com seran els criteris de repartiment del dèficit entre les comunitats i que estan provocant tant de malestar a les files populars. S'ha limitat a afirmar que els paràmetres que triarà el govern central seran "equilibrats i justos". Cospedal ha afegit que "qualsevol solució serà acordada entre tots" i no com la darrera reforma del sistema de finançament, que, segons ella, la va pactar el govern del PSOE amb "CiU i ERC", malgrat que en realitat es va negociar amb el govern tripartit. El Punt Avui - Notícies - Altafulla. Política - Ara.cat. Política en elPeriódico.com. Política - LaVanguardia.com. Reader (1000+)