background preloader

Allmän inredning

Facebook Twitter

6 tips som gör budgetmöblerna lyxigare. Det behöver inte kosta en förmögenhet bara för att det ser så ut.

6 tips som gör budgetmöblerna lyxigare

Med några enkla medel – och en blygsam slant – kan du ge dina anonyma budgetprylar en exklusiv känsla. Det kostar att ligga på topp och det gäller även våra möbler. Kvalitet är inte gratis, inte heller äkta design och trots att kedjornas varianter är både hållbara, billiga och lättillgängliga är det många som drömmer om en lyxigare heminredning. Hanna Wessman – Jag är överlycklig att budgetvarianter finns så att människor ska kunna göra om, skapa nytt, byta ut och köpa något annat.

Läs också: 9 enkla och billiga knep som får ditt hem att se lyxigare ut Sittmöbler som stolar, soffor och fåtöljer tycker Hanna är värt att lägga lite mer pengar på, medan man enkelt kan förvandla ett gammalt bord till en snygg variant genom att exempelvis byta ut skivan. 12 sätt att använda en tavellist på – Husligheter. När jag gjorde min stora rensning så var det ytterst nära att en överbliven tavellist från IKEA åkte med ut.

12 sätt att använda en tavellist på – Husligheter

Den satt på väggen i vårt förra hus, men har inte riktigt kommit till användning i huset vi bor i nu. Men så hejdade jag mig – det är klart att jag inte ska göra mig av med en av de mest praktiska grejer som finns! För jag tror ärligt talat att alla har användning för en tavellist någonstans därhemma, det gäller bara att lista ut var.

Jag gav mig själv i uppdrag att hitta en användning för den, och har inte bestämt mig riktigt än (även om jag tror jag vet var den hamnar). Men däremot hittade jag så många roliga idéer när jag googlade efter inspiration att det kändes givet att göra ett inlägg på temat. Köket är som gjort för tavellister, som kan rymma allt från receptböcker till kryddburkar och oljeflaskor. Den halvkaklade väggen har fått ett uppsving, och många sätter en kroklist över kaklet. Barnrummet, om man har barn, är ju ett givet ställe att leka med tavellister. 5 saker som sätter pricken över i:t i ett rum (bockar du av alla?) – Husligheter. Nu när vårt sovrum äntligen är omtapetserat och jag därför fått lusten att ta tag i alla små detaljer dessutom, så blir det uppenbart att det liksom finns ett recept för hur man får ihop helheten i ett rum.

5 saker som sätter pricken över i:t i ett rum (bockar du av alla?) – Husligheter

Olika bagare har nog olika recept för samma kaka så att säga, men mitt ser ut så här: Matta En matta behöver inte vara rummets blickfång, den kan tvärtom vara rätt diskret, men om det är ett lite större rum blir golvet däremot ett ofrivilligt blickfång om mattor saknas. I vårt sovrum har vi nästan fånigt mycket golvyta trots dubbelsäng, eftersom en tidigare ägare renoverade bort en gammal kattvind för att sätta in en balkongdörr. Måla på klinkers, måla IKEA-möbler perfekt och slipa golv – bloggarnas bästa ... DIY-projekt är som frisörer och hantverkare, man vill gärna ha någon form av personlig rekommendation så att man vet att det som i teorin låter bra faktiskt funkar i praktiken också.

Måla på klinkers, måla IKEA-möbler perfekt och slipa golv – bloggarnas bästa ...

Därför älskar jag bloggvärlden – inredningsbloggare generellt är så otroligt hjälpsamma när det gäller att bjuda på sina erfarenheter! Detta är tre av mina bästa bloggbokmärken, som jag tycker alla borde upptäcka och spara för framtiden. Måla på klinker I vårt hus hade vi rosabeige sjösten på hela sutterrängplanet när vi köpte huset. Och rosabeige sjösten är nog faktiskt det värsta jag vet. Måla om IKEA-möbler Att man kan lämna in möbler, köksluckor och andra grejer på omlackering är ju ingen hemlighet, men det kräver ju dels en lite större budget, dels fraktmöjligheter kors och tvärs över stan.

Slipa golv Få är lika superhändiga som Isabelle, men att kolla in renoveringsarbetet bakom hennes lägenhet är inte minst intressant för att inse sina begränsningar, hehe. Expertens 5 bästa tips: Så gör du om hemma. Camilla Lundsten älskar färg.

Expertens 5 bästa tips: Så gör du om hemma

För henne är det ett sätt att vara och hon vill få andra människor att känna sig mer färgstarka. I sin bok Färgstarkt ger hon inspiration och tips till att vara mer kreativ i hemmet. Camilla Lundsten beskriver sig själv som formgivare, inspiratör och som en del av Littlephant. Littlephant är företaget som hon grundat och där hennes former blir till liv i tyger och andra produkter. Våga testa dig fram med färger och former. Camilla har vuxit upp i en värld av formgivning. . – Genom att vara min egen producent får jag vara så envis som jag vill och allt i samverkan med miljö och människor, säger Camilla.

Foto: Frida Ström Camilla vill att det ska vara kvalitet i det hon skapar. Tanken om boken har funnits med länge. Använd det du har hemma och gör något nytt. Att inreda med färg kan göra mycket. Camillas 5 göra-om-tips: 1. Hej Regina bjuder på 6 enkla och snygga DIY. ELLE Decorations härliga bloggare Hej Regina är en fena på pyssel och knåpar gärna ihop det mesta själv.

Hej Regina bjuder på 6 enkla och snygga DIY

Här bjuder hon på 6 enkla och snygga DIY-tips inför helgen med pedagogiska steg för steg-guider! WEBB-TV: Volang-Linda ger sina bästa tips. Foto: Sofia Byström I förra veckans avsnitt av ELLE Decoration – Hemma hos besökte vi bloggaren och vintagefantasten Linda Hansson i hennes hem på Kungsholmen i Stockholm.

WEBB-TV: Volang-Linda ger sina bästa tips

Ett vackert hem präglat av vintage, romantik och en känsla av hemtrevnad. Nu kan ELLE Decoration bjuda på extramaterial från inslaget där Linda ger handfasta och inspirerande tips för såväl inredning som att skriva bok. Att skriva en bok blev en snabb process för vintagetrion Linda, Emma och Louise. 10 kända bloggares bästa inredningstips. Funderar du på att göra om i ditt hem men har fastnat på idéstadiet?

10 kända bloggares bästa inredningstips

Då kan det vara skönt med lite experthjälp på vägen. Här är 10 kända bloggares bästa inredningstips. Det kan se så enkelt och självklart ut, men att inreda ett rum eller ett hem är inte alltid en dans på rosor. Därför bad vi 10 av Sveriges mest kända bloggare – alla finalister i ”Årets inredningsbloggare” på ELLE Decoration Swedish Design Awards – att dela med sig av sina bästa inredningstips. Läs också: 10 kända bloggare: Här är nya årets största trender ”Utgå från mitten av rummet” Jannice Wistrand/Add Simplicity: Utgå från mitten av rummet när du möblerar. ”Välj en neutral bas” Pella Hedeby/StilInspiration: Tänk enkelt. Gör upp en tydlig plan för inredningen och skapa en moodboard, tipsar Hanna Wessman. Förnya hemmet utan renovering – 7 tips. Ibland krävs det inga drastiska åtgärder för att få hemmet att kännas som nytt.

Förnya hemmet utan renovering – 7 tips

Vi har samlat de bästa tipsen som inte kräver renovering. Så stylar du som i ett inredningsmagasin. Inspirerande och snyggt stylade hem är något vi aldrig får nog av!

Så stylar du som i ett inredningsmagasin

Vill du ge ditt hem ett ansiktslyft värdig ett hemma hos-reportage? Med några enkla medel kan du fixa stilen utan att behöva anlita en proffsstylist – och det behöver inte kosta skjortan. 1. Framhäv med grönt. 7 inspirerande tips för att förnya ditt vardagsrum. Börjar du tröttna på ditt vardagsrum men vet inte hur du ska göra om? Här delar vi med oss av 7 handfasta tips på hur du kan förnya ditt vardagrum. Att renovera behöver inte betyda att riva ut ett helt rum, ändra planlösningen fullkomligt och börja om på nytt. Det finns många knep som kan förnya ditt vardagsrum med hjälp av enkla medel och lättare snickeri.