background preloader

Ekonomie

Facebook Twitter

VŠ kvalif.práce - Výsledky vyhledávání. Jak psát na klávesnici všemi deseti. Chci se podělit o způsob, jakým jsem se naučil psát všemi deseti.

Jak psát na klávesnici všemi deseti

Samozřejmě se jedná o zázračnou metodu, kterou v knížce "Datlování pro střední školy" nenajdete. GCSE Bitesize - Listening: Higher. MediaGuru - reklama, marketing a média očima Gurua. Skull and Bones. History[edit] Skull and Bones was founded in 1832 after a dispute between Yale debating societies Linonia, Brothers in Unity, and the Calliopean Society over that season's Phi Beta Kappa awards.

Skull and Bones

It was co-founded by William Huntington Russell and Alphonso Taft as "the Order of the Skull and Bones".[2][3] Video creation that's simply powerful, easy and free. Juan Negrín. Monumento a D.

Juan Negrín

Spravedlnost: epizoda 1. Jižní Osetie. Jižní Osetie (osetsky Хуссар Ирыстон, Chussar Iryston, gruzínsky სამხრეთი ოსეთი, Samchreti Oseti) či též Cchinvalský region (gruzínsky ცხინვალის რეგიონი, Cchinvalis regioni) je sporné území na Kavkazu.

Jižní Osetie

Pyramidové schéma. Neudržitelný geometrický růst klasického pyramidového schématu Pyramidové schéma (označované také jako pyramidová hra nebo letadlo) je dlouhodobě neudržitelný a podvodný model, který slibuje výdělek především za získávání dalších účastníků takového schématu.

Pyramidové schéma

Každý nový účastník musí za vstup do schématu zaplatit poplatek a za to dostává právo získat tento poplatek, nebo jeho část, od dalších účastníků, které sám získá. Část vybraného poplatku si obvykle nechává pro sebe a část odevzdává tomu, kdo jej získal, nebo naopak organizátor hry vybírá poplatek a část proplatí za referenci. Hartzova koncepce. Jako Hartzova koncepce jsou označována doporučení, jež poskytla komise vedená dr.

Hartzova koncepce

Bušl. Tabulka měr podle vlád různých států USA, ukazující počet liber, které byla roku 1854 podle práva uvedených zemí nastavena pro jednotku bušl u různých produktů.

Bušl

Inkaso. Inkaso (z ital. incasso) je vyrovnání splatné pohledávky, buď v hotovosti nebo bezhotovostně, bankovním převodem z účtu příkazce na účet příjemce.

Inkaso

Pohledávka vzniká obvykle fakturou ("účtem") za dodané zboží nebo službu, kde je také vyznačena lhůta splatnosti.[1] V běžné řeči se inkasem často rozumí speciální případ automatického inkasa na základě příkazu k inkasu nebo SIPO.[2] Bezhotovostní inkaso[editovat | editovat zdroj] Nejjednodušší forma bezhotovostního inkasa je příkaz k úhradě (žiro), kterým dlužník (odběratel) přikazuje své bance, aby příslušnou částku převedla na účet věřitele (dodavatele). Podobně funguje i platba kartou. Některé pravidelné platby se sice opakují, ale dlužná částka se mění (například za odběr vody, elektřiny, plynu atd.).

Česká pošta nabízí navíc možnost, běžné pravidelné platby domácností sdružit do jediné pravidelné platby v proměnné výši. Indexy Dow Jones, NASDAQ, S&P, DAX, WIG. Hospodářský růst. Hospodářským (ekonomickým) růstem se rozumí vzestup hospodářského potenciálu země, ke kterému dochází v souvislosti s kvantitativním zvyšováním (růstem) potenciálního hrubého domácího produktu.

Hospodářský růst

Při sledování růstu produktu je proto třeba odlišovat dvojí situaci: Jedná se o zvýšení krátkodobé, které je po určité době vystřídané poklesem produktu.Jedná se o dlouhodobý trend spojený obvykle s víceméně plynulým zvyšováním produkčních možností ekonomiky. V prvním případě jde o růst skutečného produktu ve smyslu jeho cyklického kolísání, ve druhém případě jde o dlouhodobý růst potenciálního produktu, neboli o hospodářský růst. Zdroje hospodářského růstu[editovat | editovat zdroj] HDP na osobu v zemích EU v roce 2004. Národní doplňkové platby (Dotace, eAGRI) Národní doplňkové platby (Top-Up) k přímým podporám jsou plně hrazeny z rozpočtu ČR a slouží k dorovnání vybraných komodit, které byly zjednodušením plateb v systému jednotné platby na plochu zemědělské půdy (SAPS) znevýhodněny oproti plnému systému přímých podpor v původních, tzv. starých zemích EU.

Národní doplňkové platby (Dotace, eAGRI)

Top-Up jsou platby poskytované k jednotné platbě na plochu (SAPS) a jsou upraveny nařízením vlády č. 112/2008 Sb. Žádost o poskytnutí podpory Top-Up je podávána v rámci jednotné žádosti, a to do 15. května kalendářního roku. Grexit. The Greek euro exit is the speculated withdrawal of Greece from the Eurozone. This is known as Grexit, a slang term introduced in 2012 in world business trading. It is a portmanteau combining the words Greek Euro Area exit. The term was introduced by Citigroup's Chief Analysts Willem H. Buiter and Ebrahim Rahbari on 6 February 2012.[1][2] Friedrich Schiller. Johann Christoph Friedrich von Schiller (German: [ˈjoːhan ˈkʁɪstɔf ˈfʁiːdʁɪç fɔn ˈʃɪlɐ]; 10 November 1759 – 9 May 1805) was a German poet, philosopher, historian, and playwright. During the last seventeen years of his life (1788–1805), Schiller struck up a productive, if complicated, friendship with already famous and influential Johann Wolfgang von Goethe.

Due diligence. Due diligence (anglicky náležitá pečlivost nebo náležitá opatrnost) je angloamerický právní institut vyjadřující míru aktivity, kterou lze důvodně očekávat za daných okolností. Prováděcí předpis. Prováděcí předpis je právní předpis vydaný na základě konkrétního zákonného zmocnění a určený k upřesnění obsahu právní normy obsažené v zákoně. Podle Viktora Knappa se sice může stát, že ústava svěří provedení některého svého ustanovení „obyčejnému“ zákonu, ale i tyto zákony jsou stále považovány za právní předpisy originární, primární, neodvozené.[1] Prováděcím předpisem je tak zejména vyhláška ústředního správního orgánu (například ministerstva) nebo nařízení vlády.

Charakter prováděcího předpisu mají také nařízení kraje nebo obce, jež jsou vydávány radami těchto samosprávných jednotek v přenesené působnosti státní správy. Tyto nikdy nesmí jít nad rámec zákona, např. zakládat kompetence orgánů, zřizovat nové instituty nebo ukládat nové povinnosti.[2] Podle Legislativních pravidel vlády prováděcí předpisy smí být vydávány jen na základě výslovného zmocnění zákonem a smí obsahovat jen takové právní normy, které odpovídají zákonnému zmocnění. Rating. Rating evropských zemí agentury S&P (leden 2013) Související informace naleznete také v článku Seznam států podle ratingu.

Solvency II Directive. The Solvency II Directive 2009/138/EC is an EU Directive that codifies and harmonises the EU insurance regulation. Opce. Holding. Tento článek potřebuje aktualizaci, neboť obsahuje zastaralé informace. Můžete Wikipedii pomoci tím, že ho vylepšíte, aby odrážel aktuální stav a nedávné události. Podívejte se též na diskusní stránku, zda tam nejsou náměty k doplnění. Zajišťovna. Zajišťovna je právnická osoba, která přebírá na základě smlouvy jistou část rizik pojištění pojišťoven a zajišťoven.[1] Tento typ pojištění sjednávají pojišťovny pro určitá pojištění nebo celé portfolio pojištění, většinou formou podílové spoluúčasti na pojistném i škodách. Popis činnosti[editovat | editovat zdroj] Hlavní náplní činnosti zajišťoven je zajištění pojištění. Pojišťovny u nich nechávají zajišťovat majetková a životní pojištění.

RSS. Symbol RSS RSS je rodina XML formátů určených pro čtení novinek na webových stránkách a obecněji syndikaci obsahu. Technologie RSS umožňuje uživatelům Internetu přihlásit se k odběru novinek z webu, který nabízí RSS zdroj (RSS feed, též RSS kanál, RSS channel). Tento zdroj se většinou vyskytuje na stránkách, kde se obsah mění a přidává velmi často (například zpravodajské servery). Původně tento formát sloužil pouze k předávání aktuálních novinek mezi jednotlivými servery, které takto velmi jednoduše mohly odkazovat na aktuální články na jiných serverech.

RSS formát poskytuje obsah celého článku, příp. jeho část, odkaz na původní článek a také jiná metadata. Filozofický ústav AV. Think tank. Think tank (anglicky doslova „myšlenková nádrž, myslivna, mozkovna“), nebo také think factory („továrna myšlení“) je instituce, společnost nebo skupina pro výzkum, typicky v oblasti politiky nebo ekonomiky. Think tanky jsou instituce zabývající se výzkumem či analýzou politiky (policy analysis), působí jako flexibilní, síťové struktury na pomezí oblastí výzkumu a vzdělání, politiky, podnikání a nevládního sektoru.[1] Think tanky působí jako mosty překlenující akademickou oblast a politiku, slouží jako zdroj informací, koncepcí, nápadů v oblasti veřejné správy, vytvářejí multidisciplinární síť expertů a přispívají ke kultivaci debaty o veřejném sektoru a artikulaci veřejného zájmu. Lekce z výsledků začínajícího tradera - Financnik.cz. S několika obchodníky jsem vedl e-mailovou korespondenci ohledně obchodování SR úrovní a jednoduchých taktik trade managementu vycházejících z článku Tipy z praxe intradenního obchodování – důraz na rozumné RRR, který jsem na Finančníkovi publikoval minulý týden.

Zde jsem uvedl příklad tradera/kamaráda, který se učí trading skrz tipy, které mu dávám. Pojďme se podívat, jak dopadlo obchodování celého týdne (nejen již uvedené pondělí) a co je možné si z výsledků odnést. Kartel. Komoditní trh. Komoditní trhy umožňují nákup a prodej komodit, i před jejich skutečnou výrobou nebo vypěstováním. Liga arabských států. Arbitráž. Kurdové. Kurdské oblečení, 1873 Kurdové jsou íránský národ z Blízkého východu, který žije v odlehlých oblastech dnešního Turecka, Sýrie, Iráku a Íránu. Lichva. Income generation principles. Muhammad Yunus. Angel investor. The Winning Side: How to Associate Yourself With Success. How Stocks and the Stock Market Work"

Stock-Picking Strategies: Introduction. Stock Market For Beginners: 7 Starter Tips. Finanční derivát. NASDAQ. Malá exkurze do účetnictví bank aneb mimořádné zisky při přecenění dluhopisů. Ekonomický nepravidelník XIII. - Velká deprese. Co je Opravné položky? (oprávky) Slovník - ekonomických pojmů. HSBC. Kupónová privatizace. Listina základních práv a svobod. Komentář - Eliška Wagnerová, Vojtěch Šimíček, Tomáš Langášek, Ivo Pospíšil a kol. Jan Macháček: Řízená demokracie. Likvidita. Dividenda. Uživatelské rozhraní. John Maynard Keynes. Mezinárodní justiční spolupráce v trestních věcech. Mezinárodní soudní dvůr. Volba prezidenta Spojených států amerických.

Krok za krokem forexem: Měny, zadejte se do párů! Bank of America. Banka. Malé kompendium světových náboženství - O'Callaghan Sean. UČENÍ ONLINE největší vzdělávací portál pro ZŠ.