background preloader

Caini

Facebook Twitter

Home - Caini de rasa. Comunicarea Cainilor. Mijloace de Comunicare ale cainelui Cainele este in masura ca prin felurite gesturi sau prin diversele moduri de a latra, prin modul in care tine urechile si prin intreaga expresie a capului sa arate care ii este dispozitia in momentul respectiv. Manifestarile de furie, manie, agresivitate ale unui caine pot fi sesizate din vreme. Urechile i se ridica in sus, se apleaca inspre fata si intepenesc, pielea de pe bot i se increteste, isi dezgoleste dintii. Privirea este indreptata fara sovaire spre inamic, are un mers tantos, cu capul sus si parca atat capul, cat si corpul devin mai mari. In faza de atac parul de pe sira spinarii i se zbarleste, nasul i se trage in sus si botul parca se scurteaza. Aceasta atitudine o ia si in situatia de aparare impotriva unui alt caine in faza permergatoare conflictului. Cele mai semnificative mijloace de comunicare raman glasul si purtarea cozii.

Mârâitul: comunica agresivitate, manifesta intentii de atac. Scâncitul: de obicei este un semn de durere fizica. Alimentatia. Bolile contagioase ale cainilor Jigodia sau boala lui Carre. Este o afectiune virala extrem de grava, epizootica, si care, in general, atinge cateii tineri (pana la 2 ani). Perioada de incubare este de la 8 la 15 zile. Simptomele sunt: febra, refuz de mancare, parul tern, ochii rosii, conjunctiva inflamata, lacrimare. Aceste tulburari sunt urmate la scurta perioada de alte simptome care indica localizarea bolii.

Daca ea se produce in zona cutanata, se manifesta prin mici pustule localizate pe abdomen. Turbarea. Leptospiroza. Hepatita contagioasa sau maladia lui Rubarth. Tuberculoza. Home. Rase de Caini. Ingrijirea cainilor pe timpul verii - Ingrijirea cainelui. Cainii si sanatatea: profilul biochimic - Bolile cainilor. Un profil biochimic poate fi util in cazul unor animale aparent sanatoase. La un animal batran, anumite boli pot fi identificate cand se afla in primul stadiu al dezvoltarii. Nu sunt contraindicatii in privinta acestui test, insa trebuie sa fie facut cu grija, in special in cazul animalelor care au probleme la nivelul sangelui. Ce dezvaluie un profil biochimic? Un profil biochimic va dezvalui semne ale unor afectiuni la nivelul organelor, in special la rinichi sau ficat. Acest test poate fi facut pentru diagnosticarea diverselor probleme metabolice si pentru a ajuta veterinarul sa recunoasca anumite boli hormonale (endocrinologice).

La animalele cu probleme urinare, care au varsaturi, diaree si cancer, profilul biochimic este foarte important. De exemplu, anumite deficiente sau excese ale sodiului, potasiului, calciului din sange pot pune in pericol viata patrupedului. Cum se face un profil biochimic? Cainele este tinut de un asistent si pozitionat astfel incat sa aiba acces la vena. Cum sa ai grija de cainele tau pe timpul iernii - Ingrijirea cainelui. Nu toate rasele de caini sunt adaptate pentru temperaturile scazute inregistrate iarna. Iar acest aspect este notoriu pentru rasele de caini cu blana scurta. Ca solutie imediata dar si pentru a proteja cat mai bine acest adevarat prieten al nostru, e recomandat ca orice stapan de caine, sa fie prevazator si sa achizitioneze din timp, pentru perioada sezonului rece, haine pentru catei.

Aceste piese vestimentare nu doar ca vor asigura caldura necesara pentru catelusul nostru dar (gratie ultimelor tendinte in fashion-ul pentru animale) pot conferi si un aer chic si elegant patrupedului nostru. Totodata, conform sfatului specialistilor, pentru a iesi cu bine din sezonul rece este recomandabil sa nu ne culcam pe o ureche si sa mai dam curs la cateva sfaturi. In primul rand, tinand cont de frigul de afara dar si prin prisma efortului de adaptare la conditiile vitrege, pe care le resimte iarna organismul catelusului nostru e bine sa-i asiguram acestuia un surplus de hrana bogata in proteine. Câine. Linia prezentă de câini a fost domesticită din lupii cenușii cu aproximativ 15.000 ani în urmă. Deși au fost găsite în Siberia și Belgia rămășițe de câini domesticiți în urmă cu aproximativ 33.000 de ani, niciuna dintre aceste specii nu pare să fi supraviețuit după ultima glaciațiune.

Testarea ADN-ului sugerează o scindare evoluționară între câini și lupi în urmă cu circa 100.000 ani, dar nu au fost găsite specimene mai vechi de 33.000 ani care să fie în mod clar, morfologic, câini domestici. Rase[modificare | modificare sursă] Rasele de câini sunt împărțite în mai multe grupe în funcție de caracteristici și utilitate: Note[modificare | modificare sursă] ^ Originea și vârsta genetică a câinelui Vezi și[modificare | modificare sursă] Un câine în mişcare Legături externe[modificare | modificare sursă] Rase de caini. Tehnici de dresaj canin: reasigurarea pozitiva (prin rasplata) - Dresaj canin. Ultima modificare: 2010-11-01 | Data publicării: 2010-11-01 Vrei să adaugi articolul la favorite? Vrei să ştergi articolul din favorite? Adaugă la favorite » Şterge din favorite » Articolul a fost adăugat la favorite! Articolul a fost şters din favorite! Care sunt avantajele acestei tehnici de dresaj?

Dresajul care foloseste reasigurarea pozitiva presupune recompensarea animalului cand acesta executa o actiune corect, in locul pedespirii acestuia daca executa o actiune incorect. Cu siguranta ai apelat la aceasta metoda fara sa-ti dai seama. Inainte de inceperea unei sesiuni formale de dresaj va trebui sa determini actiunea pe care vrei sa o realizezi si sa te gandesti la o comanda sau un cuvant cu care sa initiezi aceasta actiune.

Ce recompense ar trebui oferite animalului? Cand animalul tau efectueaza actiunea dorita ca si raspuns la comanda ta, recompenseaza-l imediat cu o lauda verbala, urmata de o recompensa alimentara. Dresajul animalelor necesita rabdare din ambele parti.