background preloader

Trandafiri

Facebook Twitter

Despre trandafiri. Tăierea trandafirilor - mic îndrumar pentru începători Precizez de la bun început că acest articol se adresează începătorilor şi celor care au în grădină sau chiar în faţa blocului, un trandafir-doi.

Despre trandafiri

Pentru informaţii detaliate, consultaţi capitolul Tăierile ce se aplică trandafirilor (p. 89) din lucrarea. Trandafirul. Cultivare, origine, varietati. Autor: Dragos Serban Publicat la data de 12 Iul. 2009 in: Diverse VARIETATI DE TRANDAFIRI, cultivarea trandafirilor, TRANDAFIRI IN GRADINI, soiuri de trandafir, specii de trandafiri, trandafiri pitici la GHIVECI Tags: trandafir, amenajarea gradinii, ingrijirea plantelor, varietati de trandafiri, trandafir, trandafiri, cultivare, trandafirul, trandafirului, agatator, catarator, cataratori, gradini trandafirul pitic, trandafirul catarator, cei cu frunze incretite, trandafirii remontanti Thea hibrizi, si multe alte varietati.

Trandafirul. Cultivare, origine, varietati

Trandafirii au fost impartiti pe grupe, de catre cultivatori. Specii incadrate in grupa macesilor decorativi si a trandafirilor de parc: Rosa canina (macesul comun), Rosa rubrifolia (macesul rosu), Rosa alba (trandafirul alb), Rosa damascena (trandafirul de Damasc), Rosa lutea (macesul galben), Rosa rugosa (trandafirul cu frunze incretite).

Trandafir. Planta tipică are tulpina spinoasă și fructul ca măceșele trandafirului sălbatic, „Rosa canina” care crește sub formă de tufișuri în regiunile aride, cu soluri calcaroase.

Trandafir

Caractere morfologice[modificare | modificare sursă] Tulpina, poate fi cățărătoare sau târâtoare, de înălțime variabilă în funcție de soi (0.5 – 4 m).Frunzele alterne, imparipenat-compuse, (cu peste 11 foliole, rar simple), însoțite de stipele, pot fi caduce sau persistente.Florile cu 5 petale, 5 sepale și număr mare de stamine și stile, pot fi solitare, pauciforme, umbeliforme sau dispuse în raceme umbeliforme, de diverse culori (albe, galbene, roz, roșii, etc).Fructul este cărnos, iar receptaculul, sferic sau urceolat, cu numeroase ovare, stilul cu stigmatul capitat. Înmulțire[modificare | modificare sursă]

Cum sa aveti grija de trandafiri.