background preloader

Probati obavezno

Facebook Twitter

Tri lece — Coolinarika.

Piletina

Lazanje sa spanacem i lesnicima. Seljački namaz. Domaći slanci - sestrin recept | Darkova Web Kuharica. Slanac i lepinja (somun) su dva peciva koja uvijek radije kupim nego ih pokušavam doma napraviti. Kupovnima je okus jednostavno bolji nego kada ih pokušam napraviti doma. Ali zahvaljujući sestri Danijeli sada sam uklonio slance s te liste pošto mi (nama) je pokazala kako se rade a da su bolji od kupovnih.

Sastojci Za tijesto (12 slanaca): 1.500 g glatkog brašna2.1 svježa germa (kvasac)3.3 žlice vrhnja4.0,5 dcl ulja5.Mlijeko (250 ml) Za slani preljev: 1.3 žlice glatkog brašna2.3 žlice soli3.Voda Recept U brašno dodajte ulje, 3 velike žlice vrhnja i jednu dignutu svježu germu. Ostavite tijesto na toplom dok se ne poveća (digne) duplo u volumenu. Dignuto tijesto još jednom kratko premijesite i od njega odvojite kuglice veličine jajeta.

Svaku kuglicu razvaljajte kao za tortilje te je onda namotajte u roladu tj. u slanac. Prije nego slance stavite u pećnicu potrebno ih je premazati smjesom mlijeka i ulja. Slance pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Priprema slanaca kroz fotografije.