background preloader

Matematik

Facebook Twitter

Pokemon add sub 0 10. Lärportalen för matematik. Matematikmatriser a k 1 3. Addiposter. Subtraposter. Divposter. Lektion se 28765 multiposter. Kims matematik - Hem. Sökresultat. Mattepapper. Veckans tal med talkamrater. Matematik4. Strävorna. Lågstadiet - Mattesmedjan. Kreativ matte. Målarbilder - fyrans multiplikationstabell. Mattesmedjan. How to Göra en Bläddra. Pdf81. Räkneramsor - Unga Fakta. Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten?

Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska.

Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. Skapligt Enkelt matematiskt. Mattemästaren - Sanoma Utbildning. Ung Ekonomi (LättLäst) Ung Ekonomi (LättLäst) Historia Ekonomi har alltid funnits.

Ung Ekonomi (LättLäst)

Innan man använde pengar bytte man saker med varandra istället. Det kallades byteshandel. Det första man bytte med varandra var mat. Man kunde också handla med tjänster. Rakneramsa-1-20. Räkneramsa, Rovan. Evas Superkoll Säsong 1, del 11-15. SMaL - Matematik i skogen. Här kommer spännande lektionsförslag där skogen används för matematik att läggas ut.

SMaL - Matematik i skogen

Uppgifterna bygger på ett tema kring vilket övningar för tidigare skolår, mellan-skolår samt senare skolår att finnas. Varje uppgift har en inledande text som beskriver uppgiften i stort, ett avsnitt med tips om hur du kan arbeta praktiskt med uppgiften och vilket material som behövs. Dessutom finns det förslag på hur uppgiften sedan kan bearbetas, formaliseras och generaliseras i klassrumemt efteråt samt lite information om vilken matematik man kan tänkas hitta i uppgiften. Utematte det man gör med kroppen fastnar i knoppen. Lägsta-och-högsta. Utematte. Lektion_se_24371_Matematikbingo. Matteövning 1-10. Matteövning 1-10. Sifferkort. Planeringar till Eldorado åk 3. Jag har i flera år arbetat med läromedlet Eldorado i matematiken.

Planeringar till Eldorado åk 3

För att hjälpa eleverna att synliggöra deras lärande har jag gjort planeringar och matriser till alla kapitel. Planeringar till Eldorado åk 1. Planeringar till Eldorado åk 2. Räkneramsor - Unga Fakta. Räknebok. Räknesaga - Unga Fakta. Öva matte på Nomp! Här pluggar du matematik! – Matteboken. Kreativ Matte - goeasy. Annelis matteböcker. Träna 10-kamrater på ett roligt sätt! En säng för att lära sig 10 kamraterna.

Längsta vägen - spel om lilla plus. Utematte på Kubeliden. Ett sätt att arbeta framför målet… är att flytta ut matten på skolgården och ut i skogen!

Utematte på Kubeliden

Onsdagen den 29 september samlades ett tjugotal pedagoger från förskolan och åk 1-9 till en eftermiddag om utematte. Det var Eva-Marie och Cecilia på Kubeliden (Montessoriskolan) som visade hur de arbetar med utematte och övriga fyllde på med idéer och egna erfarenheter. Vi började med ett pass ute på skolgården, det blev först UNDER HÖKENS MATTEVINGAR En person, höken, stod mitt på skolgården, övriga uppradade med varsitt tal på ett kort (1 till 9). Höken ropar:– Kom alla mina kycklingar! De springer och då får höken försöka fånga in dem. Sedan gick vi ut i SKOLSKOGEN. Vi arbetade med en uppgift som kallades HEMLIGA TAL. Cecilia visade sedan hur man kan träna multiplikationstabellerna genom att kasta kottar på träd och räkna poäng.

LEK10 Pinnproblem. Geometri - Kims matematik. Skapligt Enkelt matematiskt: Problemlösning. Det finns massor av ställen där man kan hitta matteproblem för elever att lösa, så det kan kanske kännas onödigt med ett sådant ställe till, men här samlar jag de problem som jag gillar och som jag tycker fungerar i mina klasser.

Skapligt Enkelt matematiskt: Problemlösning

Vill du använda dem - var så god! Problemen finns i pdf-format. Samma problem finns två gånger per sida. Jag brukar låta eleverna limma in problemen på en sida i sitt räknehäfte och lösa problemet i häftet, därför har jag anpassat problemen till det. De är också i svart-vitt, så att man kan skriva ut och kopiera. Jag ska försöka sortera problemen efter svårighetsgrad, men det är inte helt lätt.

Tanken med problemen är att de ska kunna träna på de förmågor som läroplanen anger. Matematikpapper. De kopieringsunderlag du finner här kan du fritt använda i din undervisning.

Matematikpapper

Har du önskemål, förslag eller synpunkter, hör av dig till Lena.Trygg@ncm.gu.se. För beskrivningar och förslag på hur matematikpapper kan användas, se Matematikpapper i undervisningen >>Nytt! Tom multiplikationsruta, två mindreTom multiplikationsruta, en större Kollegieblocksrutigt papperObs! Klockrent Klockaretorp. Mattemästaren. Tangrams. Jeu de mains, jeu malin. Par Mitsouko dans Accueil le 21 Juin 2014 à 11:37 En me baladant sur le net, je suis tombée sur des énigmes visuelles réalisées avec des allumettes ... cela m'a inspiré des petites fiches à imprimer en A5 et à plastifier.

Jeu de mains, jeu malin

L'activité est toute simple : reproduire une figure. Övningar i logiskt tänkande. Nedan hittar ni 7 stycken videor med matematiska problem för barn i årskurs 1-9.

Övningar i logiskt tänkande

Uppgift: lista ut antalet syskon i familjen Filmen innehåller två problem, ett lätt och ett svårt. I båda problemen gäller det att lista ut hur många syskon det finns i familjen. Se på filmen och lös problemen tillsammans i klassen. Till det svårare problemet ges en ledtråd. Numbers Lacing Cards.pdf. Provsidor Taluppfatt 0 5. Årskurs 3. Veckans experiment. Genomgång av: Uppställning addition – additionsalgoritmen. Matildas mattegåta: Blanda saft. Här pluggar du matematik! – Matteboken. Lära för livet. Vi lär oss använda matematikens uttrycksformer för att samtala om, argumentera och redogöra för frågeställningar, beräkningar och slutsatser.

Lära för livet

Centralt innehåll: Jämförelser och uppskattningar av matematiska storheter. Mätning av längd, massa, volym och tid med vanliga nutida och äldre måttenheter. Kunskapskrav: Eleven kan göra enkla mätningar, jämförelser och uppskattningar av längder, massor, volymer och tider och använder vanliga måttenheter för att uttrycka resultatet. Matematikpapper. Kom med i Mattematchen - spela & lär! Lyckas i matematik. Intensivträna digitalt. Mattemaskin. Det här är den nya mattemaskinen.

Hjälp oss att göra den ännu bättre! Rapportera gärna i felformuläret om något inte fungerar som det ska så rättar vi till det. Vi håller på att sätta ihop lista med frågor och svar, bidra gärna med din fråga om det är något du undrar över. Har du några frågor om hur mattemaskinen fungerar? Skriv din fråga i frågelådan så sätter vi ihop en sida med vanliga frågor och svar. Övergången från de gamla mattemaskinen kommer att ske successivt, vilket innebär att vissa mattemaskiner kommer att öppnas i det gamla "flash"-skalet. Matildas mattegåta. Mattesmedjan. Kreativ Matte - goeasy. NCM:s och Nämnarens webbplats. Ullis skolsida. Matematik. Med James Nottinghams tankar från boken Utmanande undervisningen snurrande i huvudet började jag detta läsår med ny tjänst, ny skola och ny kommun.

Som jag skrivit tidigare så har jag ju jobbat mycket med matriser i åk 1-3 och hade också funderingar hur jag skulle fortsätta det jobbet i åk 4 som jag undervisar i nu. Nu har halva höstterminen gått och var har jag landat? Vi har ju Lgr 11 med alla förmågor, det centrala innehållet och kunskapskraven. Vi har även lärandemål som vi jobbar mot varje vecka. Hur skulle jag då göra detta begripligt för eleverna? En självklar del blev att utgå från Kunskapsväggen som jag gjorde för några år sedan. Planeringar till Eldorado åk 3. Planeringar till Eldorado åk 1. Planeringar till Eldorado åk 2. Minibeasts Number Classroom Display Resources. Matris-tabeller-och-diagram.png (PNG Image, 638 × 394 pixels)

Montessoriinspirerad matematik. 1000s FREE Primary Teaching Resources & Printables - EYFS, KS1 and KS2 - SparkleBox. Swedish Maths Teaching Resources. Where applicable, use the links to download Swedish versions of resources. Maths Resources in Swedish Shapes display banner (Ref: SB3725) Colourful printable banner for your (2D) ‘Shapes’ display. Free Math Worksheets and Printables. 7762 706 7Multibasspelet. Swedish Maths Teaching Resources. Swedish Maths Teaching Resources. Math, Numbers, Clock - do it in a fun way on Pinterest. Ht-2014-%C3%A5k2-nr-1.

2225 97 2.