background preloader

4. TREES

Facebook Twitter

Dr. Arbor Talks Trees. Tree activity pack from nature detectives. Llistat d'arbrats. Tipuana. Tipuana De Viquipèdia Dreceres ràpides: navegació, cerca Espècies[modifica | modifica el codi] Referències[modifica | modifica el codi] Enllaços externs[modifica | modifica el codi] Obtingut de « Categoria: Dalbergieae Categories ocultes: Menú de navegació Eines personals Espais de noms Variants Vistes Més Refresca Navegació Comunitat Imprimeix/exporta Eines En altres llengües Modifica els enllaços Darrera modificació de la pàgina: 9 gen 2016 a les 18:33.

Tipuana

Guia del verd urbà - Diputació de Barcelona. Botanica Sistematica. A aar aba abb abe abi abo abr abs abu aby aca acc ace ach aci ack acl acm acn aco acr act acu ada add ade adh adi adl ado adr adv adz aec aeg ael aeo aer aes aet aex afa aff afg afr afz aga agb age agl agn ago agr agy ahi ahz aib aic aid ail ain aip air aiz aja ajm aju ak aka ake ala alb alc ald ale alf alg alh ali alk all alm aln alo alp als alt alu alv aly alz ama amb ame amh ami amm amo amp amr ams amu amy ana anc and ane ang anh ani anj ann ano anr ans ant anu aot apa ape aph api apl apo app apr apt apu aqu ara arb arc ard are arf arg ari arj arm arn aro arp arr art aru ary asa asc asf ash asi aso asp ass ast asu asy ata ate ath ati atk atl atr att atu aty aub auc aud aue aug aul aup aur aus aut ava ave avi avo awa awi awl axb axo axs axy aya aye ayo aza azi azo azt azu.

Botanica Sistematica

Om. Els oms (gènere Ulmus) són arbres caducifolis o semicaducifolis dins la família Ulmaceae.

Om

Els oms van aparèixer des del període Miocè fa uns 40 milions d'anys. Es van originar en l'actual Àsia central i després es van estendre al llarg de tot l'hemisferi nord, travessant l'equador a Indonèsia. Durant els segles XIX i XX moltes espècies d'oms es van plantar com arbres ornamentals a Europa i Amèrica del nord i en parts de l'hemisferi sud especialment a Austràlia. Les fulles dels oms són alternades i aserrades de manera simple o més normalment aserrades de manera doble en els marges. Robinia. Espècies[modifica | modifica el codi] Híbrids[modifica | modifica el codi] Referències[modifica | modifica el codi] Jump up ↑ Bolòs i Vigo, Flora dels Països Catalans.

Robinia

Barcelona 1980. Arbre ampolla. Morfologia[modifica | modifica el codi] És caducifoli, d'entre uns 8 i 10 metres d'alçada, amb un tronc recte de forma cònica i la capçada frondosa amb fulles grans i en forma de llança, essent simples amb lòbuls o sense.

Arbre ampolla

El braquiquíton és un arbre que té dos tipus de flors. Unes, on únicament la part femenina de la flor, el gineceu, és funcional, i unes altres on únicament la part masculina de la flor, l'androceu, és funcional. Les flors tenen forma de campana amb colors variables. El fruit és sec i dehiscent, de tipus esquizocarp, i es forma només a partir de les flors femenines. Acàcia del Japó. L'acàcia del Japó o sòfora[3] (Styphnolobium japonicum, abans anomenada Sophora japonica (L.)) és una espècie d'arbre o arbust en la subfamília Faboideae de la família de les fabàcies (lleguminoses).

Acàcia del Japó

És originari de l'est d'Àsia, principalment de la Xina, i malgrat el seu nom de japonica és una planta introduïda al Japó. Les espècies del gènere Styphnolobium difereixen del gènere Sophora en no tenir la capacitat de fer simbiosi amb rhizobium (fixació radicular de nitrogen). Arriba a fer de 10 a 20 m d'alt. Les fulles són pinnades amb de 9 a 21 foliols. Floreix a la primavera avançada, les flors, blanques, es disposen en raïms pedunculats similars als de la robínia. Plagestioarbratviaribcn cat. Lledoner. Descripció[modifica | modifica el codi] És un arbre caducifoli amb una capçada densa, arrodonida i molt ramificada, el seu tronc és dret i amb l'escorça llisa i de color gris, pot arribar a fer 25 m d'altura.

Lledoner

Les fulles, aspres al tacte i amb tres nervis molt marcats a l'anvers, són simples, alternes, pubescents, ovades o lanceolades, presentant una certa asimetria, amb el marge finament dentat, el pecíol llarg i la punta torçada i allargada. Les flors, hermafrodites o masculines, són petites, solitàries, molt pedunculades, de color verd-groguenc i apareixen entre abril i maig a les axil·les de les fulles. El fruit és una drupa comestible, el lledó, petit de la mida d'un pèsol, rodó i llis amb molt pinyol i poca polpa, verd abans de madurar i fosc, gairebé negre, quan madura a la tardor.

Mèlia (arbre) La Mèlia (Melia azedarach) és una espècie d'arbre caducifoli.

Mèlia (arbre)

És originari de l'Índia, sud de la Xina i Austràlia. Fa de a 12 metres d'alt. Les fulles són compostes, amb marges serrats, fan 50 cm de llarg i són de disposició alternada.