background preloader

Big Bang - NU

Facebook Twitter

Prezi. Rymduppslag. Forntidsresan. Att uppmärksamma förmågor och strategier i de yngre åldrarna Här beskriver jag ett tema kring forntiden som jag genomförde senaste termin i åk 3.

Forntidsresan

Syftet med att publicera Forntidsresan här är att inspirera andra till att uppmärksamma förmågorna och läs- och skrivstrategierna i alla ämnen. Forntidsresan kan förhoppningsvis ge idéer till teman även inom andra ämnesområden där förmågorna presenteras en i taget i de lägre årskurserna. Tack till elever och kolleger vid Bryngelstorpskolan för ett fint samarbete! Som ni kan utläsa från terminsplaneringen uppmärksammade vi en förmåga i taget under Forntidsresans gång. Jordens och livets utveckling, Del 1, från B ig Bang – första livet PowerPoint Presentation - ID:3066315. Jordens och livets utveckling PowerPoint Presentation - ID:2640307. Rena rama forntiden: Runor.

Rena rama forntiden: Runristare. ISTID. Rena rama forntiden: Att vara barn på forntiden. Läxhjälpsfilm: Forntiden - Var kommer vi människor i från? Forntiden 2: Bronsåldern och järnåldern. Stenåldern - en överblick. För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser.

Stenåldern - en överblick

Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller. Detta gör du genom att klicka på bildlänken som finns under de flesta bilderna. Kom med till Stenåldern 1. Kom med till Stenåldern 2.

Kom med till Bronsåldern. Kom med till Järnåldern. H llristningar. SLI.SE. Pyssel. Historiska museet har gjort enkla pyssel för pysselglada barn i åldrarna 5–11 år.

Pyssel

Våra pyssel har kopplingar till föremål eller utställningar i museet och är i formatet PDF och ska skrivas ut på skrivare. Räkna lejon Leta efter örnar, gripar och lejon i en gammal bonad från medeltiden. Gör ett stenåldershalsband. Forntiden+ny. Barnen hedenhös. Istiden och stenåldern. Grottmålning. Grottmålning Det här behöver du:- Pappersark- Vattenfärg- Tandborste- En hand eller andra saker att måla av Tillsammans med grottmålningar av olika djur så har man också hittat handavtryck på grottväggar.

Grottmålning

Man tror att dessa konstverk har kommit till när våra förfäder samlat färgstarkt lerdamm i ett vassrör och sedan blåst ut dammet kring en hand tryckt mot väggen. Du kan göra din egna handavtryck på papper med en liknande metod. Doppa en tandborste i vatten, och gnugga den mot en färgkaka av vattenfärg. Forn. 13 tidåldern Holecen innehåller 4 epoker med endast bilder, bond.