background preloader

Tara lui Ler Imparat

Facebook Twitter

IMPRESIONANT! Manifestul Dacic sau Manifestul Pământului Românesc! Buna ziua, Bunu Diu(s)* Aveti aici Manifestul Dacic, numit de unii și „Manifestul Pământului Românesc”.

IMPRESIONANT! Manifestul Dacic sau Manifestul Pământului Românesc!

Mai jos aveți 8 pastile de mandrie nationala (a se studia cu atentie toate 8, in rezolutie 1080p pe youtube, si imaginea clipului marita cat ecranul monitorului, altfel nu se vad detaliile) plus extra’s: Noi, Arianii-daci, Partea l-a, in 720p HD: Noi, Arianii-Daci, Partea a ll-a, in 1080p Full-HD: Noi, Arianii-Daci, Partea a lll-a, in 1080p Full-HD:

Comments. Tatăl Nostru în limba celtă, asemănare izbitoare cu limba română. Uriasii din muntii Buzaului. Scaieni este o asezare straveche situata in muntii Buzaului, atestata ca obste mosnaneasca pe la 1600.

Uriasii din muntii Buzaului

Satenii spun ca, in vremuri de demult, pe cand zmeii se bateau prin fundaturile padurilor, acolo fusese o „asezare tatarasca“, adica locuita de uriasi. Necropola acelui sat pierdut in negura timpului este plina de schelete umane ce masoara in jur de 2,40 m. In Romania, exista nenumarate marturii despre o civilizatie a uriasilor.

Practic, fiecare zona a tarii are povesti despre eroi de staturi formidabile, novaci, cum li se spune in unele locuri. Dar nu numai legendele noastre vorbesc despre acestia. Satul Scaieni este cel mai vechi din intreaga zona a Boziorului. Ioan Glodariu (II): Zalmoxe nu a avut statui. 25 mai 2007 Autor: Ioan Glodariu Constantin Daicoviciu in anii '60 Prima participare a profesorului Ioan Glodariu la sapaturi arheologice dateaza din 1958, cand tocmai terminase primul an al Facultatii de Istorie din Cluj.

Ioan Glodariu (II): Zalmoxe nu a avut statui

Atunci, la indemnul profesorului sau, Hadrian Daicoviciu, a urcat pentru prima data in Muntii Orastiei, la Sarmizegetusa Regia. Experienta traita acolo a fost coplesitoare si a determinat intreg cursul vietii celui care si-a legat destinul de sapaturile arheologice din zona cetatilor dacice. Timotei URSU - Ipoteze lingvistice privind denumirea KOGAION. ~ Pamfil Bilţiu: „Supravieţuiri de la strămoşii daci“ Cucuteni, civilizaţia care a inventat oraşul. Aşezat la 8 kilometri de drumul ce duce de la Târgu Frumos spre Hârlău, sătucul care a „întors pe dos“ istoria românilor e singur acum, uitat de oameni şi lipsit de agitaţie.

Cucuteni, civilizaţia care a inventat oraşul

Însă cu 123 de ani în urmă, Hubert Schmidt, cercetătorul care descoperise şi Cetatea Troiei, a scos la lumină civilizaţia cucuteniană, redând istoriei noastre sensurile iniţiale. Doamne, ce sat frumos! Toate casele pictate cu flori! Sunt așa de entuziasmată că nici n-am răbdare să-ți scriu, așa că dacă o să vezi greșeli de culegere ai să înțelegi cauza lor.

Doamne, ce sat frumos! Toate casele pictate cu flori!

Sunt așa în vrie pentru că toată frumusețea asta a plecat de o chestiune măruntă. Stai să mă adun puțin ca să înțelegi și tu ce vreau să spun. Arimi (Arimani, Râmi, Arimaspi, Arimphaei) în Dacia (II) Iisus , marele iniţiat din Dacia. Articol scris pentru concursul lui VisUrat si Arhi Numeroase voci, uneori avizate, alteori neavizate, se pronunţă că Iisus Christos nu a existat ca personaj istoric, fiind doar o născocire evreiască.

Iisus , marele iniţiat din Dacia

Ateii mai moderaţi şi cu puţină ştiinţă de carte, susţin faptul ca inexistenţa unui Iisus istoric este susţinută de cvasi-totala lipsă a informaţiilor despre persoana sa în documentele istorice ale vremii (în afara Evangheliilor a căror existenţă nu o pot contesta). Noi spunem că nici unii nici ceilalţi nu au dreptate. My Library tagged romana. Cine a fost Zamolxis? Mai aproape de Zamolxe (Bucegi, 2004) [ARGUMENT:] Sigur ca nu putem pretinde ca am spus tot despre Zamolxis in acest foarte scurt articol.

Cine a fost Zamolxis?

Datini, obiceiuri si superstitii. BIBLIOTECA DACICĂ - BIBLIOGRAFIE. Antologia descantecelor populare romanesti - Okazii (131061174) Magia urmei. IARBA FIARELOR - STUDII DE FOLCLOR DIN DATINILE SI CREDINTELE POPORULUI ROMAN - PREMINTE SOLOMON, PORECLELE LA ROMANI- ION-AURELIU CANDREA - Okazii (118220875) TinREAD! N.Dumitrascu - Strigoii din credintele si datinile romanilor - 1929 - Okazii (130868371) Editura Saeculum IO - Carti. Etnologie. Tradiţii aproape dispărute: bocitoarele. Sohodolul de Tismana, un sat ascuns printre stânci, e un adevărat cuibar al tradiţiilor populare, păstrate nealterate, cum rar mai găseşti prin satele României.

Tradiţii aproape dispărute: bocitoarele

Aici fierarul face potcoave, femeile ţes covoare olteneşti, până în urmă cu câţiva ani făina se făcea la moara cu butoaie, morţii sunt duşi la groapă cu brad împodobit cu ciucuri de lână, iar bocitoarele se cântă, atât pe brad cât şi pe mort. Acest obicei al bocitului, care nu se mai păstrează decât sporadic prin câte un sat izolat al României, am ales să vi-l prezentăm. Bocitoarele au acceptat să cânte pentru conservarea tradiţiei Am purces pentru a doua oară în satul ascuns între dealurile Izvarnii şi Sohodolului, ale cărei case sunt o parte îngrămădite pe valea Sohodolului de Tismana, o parte împrăştiate pe versanţii împăduriţi ai dealurilor şi munţilor din jur. Incursiuni in cultura romaneasca 5. "Despre morti, numai de bine!

Incursiuni in cultura romaneasca 5

" obisnuieste sa spuna românul atunci cînd tinta atacurilor sale orale a devenit materie prima pentru oalele si ulcelele generatiilor viitoare. Pentru cel trecut în eternitate, întregul spectacol al vietii lui se desira în cîteva zile, scotînd la iveala doar firul trainic, sanatos, si mascîndu-se cu bun simt putreziciunile si gaurile provocate de molii. Adevaratele prestidigitatoare ale acestei triste manifestari sînt bocitoarele. Stiri Brasov, Stiri Transilvania, Stiri Online, Stiri Locale Brasov, Fagaras, Poiana Brasov, Rasnov, Sacele. RAVEICA INLACRIMATA * Ultima bocitoare din Gura Raului - Societate - Numarul 908 - Anul 2010.

Reinviata.

RAVEICA INLACRIMATA * Ultima bocitoare din Gura Raului - Societate - Numarul 908 - Anul 2010

Old.clujeanul.ro/articol/ziar/cluj/un-ritual-pe-duc/17492/299/print/ Din datorie sufletească Tanti Onica merge să bocească la toate înmormântările din sat nu spre a primi ceva în schimb, ci fiindcă aşa simte ea că trebuie să facă. Crede că e o îndatorire sufletească. Sfanta Marina, izbavitoarea de duhuri rele. Sfanta Marina este praznuita de Biserica Ortodoxa pe 17 iulie. Sfanta Marina a primit moarte muceniceasca in timpul persecutiilor initiate de imparatul Diocletian. Este invocata in rugaciunile Bisericii ca izbavitoare de duhuri rele si tamaduitoare de boli sufletesti si trupesti. Marija gimbutas. Satele erau formate din case separate. Așezările Sesklo , situate pe terase, erau delimitate spre continent prin șanțuri în formă de V. În interiorul zidurilor se aflau 30. Kogaiononul – mit și realitate. I. Drumul tehnologic spre Kogaionon De ce Roma a cucerit doar o mică parte din teritoriile locuite de geto-daci?

De ce harta teritoriului cucerit este asa de enigmatică? (4) Spiritual Art. Calendar Popular 2013. Arta Populara Romaneasca. OBICEIURI SI TRADITII. Obiceiuri de Buna Vestire Potrivit calendarului crestin ortodox, de Buna Vestire (Blagovestenia) - praznuita in fiecare an in ziua de 25 martie - Biserica celebreaza vestea cea buna a intruparii Mantuitorului, adusa Fecioarei Maria de Arhanghelul Gavril. Sarbatoarea Buna Vestire este numita in calendarul popular si Ziua Cucului.

Preziceri de Buna Vestire. Mitologie romaneasca « CER SI PAMANT ROMANESC. Dragaica – Sanzienele Solstitiul de vara, ziua cea mai lunga a anului dupa care incepe sa scada putin, cate putin, a fost determinat empiric prin observarea atenta a reperelor terestre, in special a bioritmurilor stabile ale unor plante (sanziana sau dragaica), pasari (cucul), insecte (licuricii), si cosmice (rasaritul sau asfintitul astrilor si constelatiilor).

Traditii si obiceiuri de vara. Sanzienele In data de 24 iunie crestinii ortodocsi si catolici praznuiesc nasterea Sfantului Ioan Botezatorul. TRADITII SI OBICEIURI ROMANESTI. Semnificația populară a zilelor săptămânii. LUNEA, ziua astrului selenar. PLANTELE SACRE ÎN RITUALURILE VEDIC SI BRAHMANIC SI REFLEXIILE LOR ÎN OBICEIURILE POPULARE ROMÂNESTI. CAP. I Utilizarea plantelor sacre în ritualurile religioase. (3) Muzeul de Artă Populară Constanța. Cultura - Obiceiuri de iarnă. Cultura - Folclor. Cultura - Scoarţe olteneşti. Practici străvechi dezlegate de Ziua Crucii. Praznic mare a fost in Calendarul Bisericii Ortodoxe la 14 septembrie, Inaltarea Sfintei Cruci, iar in Calendarul Popular al Romanilor, zi de hotar intre vara si iarna, Ziua Crucii sau Ziua Sarpelui.

Zapis de trecere către o altfel de copilărie. Traditii, traditie, traditia, costume populare, traditii romanesti, romanesc, romania, costum popular. Horezu (Valcea)- galerie poze, fotografii din vacanta. Cum se ajunge: - Targu Jiu - DN67- Horezu- 67km - Ramnicul Valcea - DN67- Horezu - 45km Orasul Horezu este localizat in judetul Valcea pe drumul ce leaga Ramnicul Valcea de Targu Jiu. El este cunoscut ca un vechi centru al ceramicii populare romanesti. Sanzienele in farmece de dragoste, vraji si superstitii. Descântecul şi Incantaţia. Traditii si obiceiuri de vara.

Mitologie romaneasca « CER SI PAMANT ROMANESC. Noaptea de Sânziene. Această noapte specială pentru fiecare dintre noi se sărbătorește la trecerea dintre ziua de 23 și 24 iunie între orele 22 și 04. În acest moment Natura prezintă cea mai mare putere și se manifestă cel mai pregnant. Jocurile Ielelor. Misterul Ielelor. Mitologie românească: Apele magice. Fusei prin Oltenia.