background preloader

Aleksikilpelainen

Facebook Twitter

Aleksi kilpeläinen

Boy 16 years

SAK:n Lyly hallituksen lomaraha-suunnitelmista: Yhä pakkolaki. Lännen Media: Pakkolait johtaisivat vaatimuksiin jättipalkankorotuksista. Stubb vetoaa: Antakaa aikaa, hallituksen on vietävä suuret uudistukset maaliin kuudessa kuukaudessa. Suomen taloudessa tuleva kevät on valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan ratkaiseva.

Stubb vetoaa: Antakaa aikaa, hallituksen on vietävä suuret uudistukset maaliin kuudessa kuukaudessa

Stubb patistaa työmarkkinajärjestöjä venymään kevään kuluessa kilpailukykyloikkaan. – Me olemme jo leikanneet ihan tarpeeksi lapsilta, opiskelijoilta, koulutuksesta, terveydenhuollosta. Me olemme leikanneet aivan liikaa. Sitä tietä kukaan ei enää halua, mutta samalla me emme voi velkaantua. Toinen tie on se, että löytyy ratkaisu, jossa kilpailukyky paranee. Hallitusohjelman yksi keskeisistä periaatteista on, että verotusta ei kiristetä. . – Sanonko, että ei koskaan alvia? Arvonlisäveron korottaminen heikentäisi ostovoimaa ja nostaisi korkeaa veroastetta entisestään. Jos kilpailukykyloikkaa ei tule vuoteen 2017 mennessä, uhkaa hallitus laittaa ohjelmansa uusiksi. – Silloin valitettavasti joudumme kajoamaan hallitusohjelmaan siten, että lisäleikkauksia tulee. Hallitusohjelmaan kirjatuista tavoitteista huolimatta talouden ja työllisyyden alamäki jatkuu ankarana.

. – Antakaa meille aikaa. STTK:n Palolalle ei käy maahanmuuttajien palkka-ale: "Loisi toisen luokan työmarkkinat" Toimihenkilökeskusjärjestön puheenjohtaja STTK:n Antti Palola ei ole valmis joustamaan työehdoissa, jotta turvapaikan saavat pääsisivät töihin.

STTK:n Palolalle ei käy maahanmuuttajien palkka-ale: "Loisi toisen luokan työmarkkinat"

Palola tyrmäsi Ylen TV1:n Ykkösaamussa sisäministeri Petteri Orpon (kok.) ehdotuksen maahanmuuttajien palkkojen alentamisesta. STTK:n nokkamies totesi, että samasta työstä pitää maksaa sama palkka. Hänestä maahanmuuttajien palkka-ale loisi halpatyömarkkinat Suomeen, mikä ei ole kestävä ratkaisu. – Me lähdemme siitä, että kannattaisi hakea muita kuten oppisopimus- tai palkkatukimalleja. Meidän on hyvin vaikea ymmärtää, että lähdettäisiin palkkoista joustamaan suoraan. Saksassa ja Ruotsissa on syntynyt osa-aikatyömarkkinat, jossa työstä ei paljoa makseta, mutta maahanmuuttajilla on kuitenkin jotain työtä.

. – On tärkeää, että me saadaan nämä ihmiset töihin. STTK:n Palola uskoo, että neuvotteluhaluja vielä on. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola uskoo, että työmarkkinaosapuolilla on vielä neuvotteluhaluja yhteiskuntasopimuksesta.

STTK:n Palola uskoo, että neuvotteluhaluja vielä on

Hän toivoo, että osapuolet tarkastelevat tilannetta ja palaavat pian neuvottelupöytään. Alustavat neuvottelut käytäisiin todennäköisesti kuitenkin julkisuudelta piilossa, sillä kukaan ei halua enää uutta julkista epäonnistumista, Palola arvelee. Neuvottelut ovat kaatuneet tähän mennessä neljä kertaa, viimeksi joulukuun alussa. Soini STTK:n linjoilla: Suomalaisten palkkoja ei saa polkea. Ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on samaa mieltä STTK:n kanssa maahanmuuttajien palkka-alesta.

Soini STTK:n linjoilla: Suomalaisten palkkoja ei saa polkea

Soini sanoo, että maahanmuuttajat on saatava töihin, mutta se ei voi tapahtua suomalaisten työehtoja ja palkkoja polkemalla. – On etsittävä muita ratkaisuja, muun muassa palkkatukea ja oppisopimuskoulutusta, kuten STTK:n puheenjohtaja Antti Palola aamun Ykkösaamussa totesi. Jos on tahtoa, löytyy tie, totesi Soini perussuomalaisten piirien puheenjohtajien kokouksessa pitämässään puheessa. Palola ei lämmennyt maahanmuuttajien palkka-alellle, koska hänestä halpatyömarkkinoiden luominen Suomeen ei ole kestävä ratkaisu.

Soini on eri linjoilla kuin kollega sisäministeri Petteri Orpo (kok.), joka olisi valmis alentamaan maahanmuuttajien palkkoja, jotta heidät saadaan töihin. Soinista suomalaisten työehdot eivät ole ongelma, vaan työttömyys ja investointien sekä kasvun puute. . – Vielä ei ole liian myöhäistä. Sisäministeriön Nerg: "Pakkopalautus herättää sanana vastahankaa neuvotteluissa" Turvapaikanhakijoiden palauttaminen on ollut erityisen vaikeaa Suomesta Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan.

Sisäministeriön Nerg: "Pakkopalautus herättää sanana vastahankaa neuvotteluissa"

Syynä on se, että näihin maihin ei ole niin sanottuja palautussopimuksia. Viime vuonna Suomeen tuli liki 32 500 turvapaikanhakijaa, joista valtaosa Irakista ja Afganistanista. Neuvottelut palautussopimuksista ovat kuitenkin edelleen käynnissä, Irakin kanssa syksystä alkaen ja Afganistanin kanssa on neuvoteltu jo pidemmän aikaa. Somalian kanssa ei ole edistytty vuosikausiin. Stubb pitää Schäublen bensaveroa harkitsemisen arvoisena – Soinilta jyrkkä ei. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) suhtautuu avoimesti saksalaiskollegansa ehdotukseen EU:n yhteisestä bensaverosta.

Stubb pitää Schäublen bensaveroa harkitsemisen arvoisena – Soinilta jyrkkä ei

Hänestä se on enemmänkin keskustelun avaus, ei varsinainen esitys. Stubb pitää ehdotusta harkitsemisen arvoisena, mutta erittäin vaikeana toteuttaa. – Se on sitä kahdesta syystä. Ensinnäkin kukaan meistä ei halua tällä hetkellä nostaa kokonaisveroastetta, ja toiseksi verokysymykset ovat pitkälti kansallisissa käsissä. Tämähän olisi eräänlainen EU-vero, Stubb sanoo. Olisiko Suomi valmis liittymään Schäublen mainitsemaan "halukkaiden maiden koalitioon"? – Tässä vaiheessa näkisin ehdotuksen Suomen näkökulmasta ongelmallisena. Ulkoministeri Timo Soini (ps.) sen sijaan tyrmää suoralta kädeltä Schäublen ylimääräisen veron, koska veropolitiikka ei kuulu EU:lle. Stubb MTV Uutisextrassa: Emme ole EK:n puolella vaan suomalaisten puolella. Yle: Soini tyrmää ehdotetun EU-bensaveron. Pakkolait voivat järkyttää yhteiskuntarauhaa - Mielipide - Mielipide. Teemu Luukka kirjoitti (HS Merkintöjä 8.12.), että hallitus on onnistunut luomaan räjähdysalttiin ilmapiirin: sovinto-Suomesta on tulossa riitainen pelottelu-Suomi.

Pakkolait voivat järkyttää yhteiskuntarauhaa - Mielipide - Mielipide

Juha Sipilän (kesk) hallituksen marssijärjestys yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi oli alun alkaen väärä, kun hallitus ilmoitti jo neuvottelujen alkuvaiheessa, että se toteuttaa tavoitteensa niin sanotuilla pakkolaeilla, jos työmarkkinajärjestöt eivät pääse sopimukseen. Uhkaus nosti karvat pystyyn työntekijäjärjestöissä ja sopuun pääseminen vaikeutui. Jos hallitus runnoo pakkolait läpi, se merkitsee hyviin tuloksiin johtaneen, vuosikymmenten kolmikannan ja yhteisymmärryksen – konsensuksen – päättymistä. Se tullee aiheuttamaan rauhattomuutta työmarkkinoilla. Tästä saatiin jo pientä esimakua, kun SAK:n hallitus päätti viime maanantaina, ettei sen tarjous palkankorotusten nollalinjasta vuonna 2017 ja vientialojen vetovastuusta ole enää voimassa. Laihakin sovinto on parempi kuin lihava riita. Sdp:n Antti Lindtman: ”Sdp:n vaihtoehto puree” - Sdp - Politiikka. Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman suhtautuu iloisesti joskin omien sanojensa mukaan nöyrästi tuoreimpaan HS-gallupiin, jonka mukaan Sdp on noussut Suomen puoluekartan kärkeen.

Sdp:n Antti Lindtman: ”Sdp:n vaihtoehto puree” - Sdp - Politiikka

Marras–lokakuussa TNS Gallupin tekemässä tutkimuksessa oppositiopuolue Sdp:tä kertoi kannattavansa nyt 21,1 prosenttia. Ero elokuun lukemaan on liki seitsemän prosenttiyksikköä. Keskustaa äänestäisi 20,9 prosenttia, kun elokuussa pääministeripuolueen kannattajia oli pari prosenttiyksikköä enemmän. ”Sdp:n vaihtoehto puree. Kyllähän se on tämän syksyn aikana nähty, puolueen kannatuksen kasvava nousu. Pääministeri Rõivas haluaisi suomalaisia töihin Viroon: ”Tietotekniikka-alalla palkka Virossa mahdollistaa jo samanlaisen elintason kuin Suomessa” - Taavi Roivas.

Pääministeri Rõivas haluaisi suomalaisia töihin Viroon: ”Tietotekniikka-alalla palkka Virossa mahdollistaa jo samanlaisen elintason kuin Suomessa” Tallinna Kun MTV3 aloitti lähetyksensä tammikuussa 1993 Suomessa, 13-vuotiaan Taavi Rõivasin perhe pystytti korkeaa antennia tallinnalaisessa Õismäen lähiössä.

Pääministeri Rõivas haluaisi suomalaisia töihin Viroon: ”Tietotekniikka-alalla palkka Virossa mahdollistaa jo samanlaisen elintason kuin Suomessa” - Taavi Roivas

Sen piti osoittaa viisikerroksisen talon katolta merelle yli yhdeksänkerroksisten naapuritalojen. ”Perheemme kutsui ystävät ja tutut koolle, pystytimme maston ja katselimme Maikkaria”, muistelee Taavi Rõivas. Pääministeri Rõivas kyykistyy sytyttämään tulen kaakeliuuniin tunnelman luomiseksi Viron hallituksen talossa Tallinnan vanhassakaupungissa Toompean mäellä. Pääministeriksi Taavi Rõivas on nuori, Euroopan nuorin. Ajat ovat muuttuneet sitten antennin pystytyksen. Kokoomuksen kannatus on vahva, Stubbin asema horjuu - Kokoomus. Kokoomuksen kannatus on vahva, Stubbin asema horjuu Eduskuntavaaleista 2011 kokoomuksen kannatus on ollut pienoisessa laskussa, mutta heilahdellut vain vähän.

Kokoomuksen kannatus on vahva, Stubbin asema horjuu - Kokoomus

Joulun alla julkaistun HS-gallupin mukaan kokoomuksen eduskuntavaalikannatus on nyt sama kuin viime kevään vaaleissa. Hallituksen raju ohjelma Suomen talouden kääntämiseksi nousuun lisää eduskunnan tietopalvelun mukaan köyhyyttä ja eriarvoisuutta. Kokoomuksen arvomaailma nojaa sivistykseen, mutta silti se on hallituspuolueena hyväksynyt valtavat säästöt koulutukseen. Eduskunnan uusi pääsihteeri vaatii lisää aikaa lainvalmisteluun - Eduskunta. Eduskunnan uusi pääsihteeri vaatii lisää aikaa lainvalmisteluun Eduskunnan pääsihteerinä juuri aloittanut Maija-Leena Paavola haluaa, että ministeriöiden lainvalmistelusta vastaaville virkamiehille taattaisiin riittävästi aikaa valmistella eduskunnalle annettavia lakiehdotuksia. ”Se on yksi keino parantaa lainvalmistelun tasoa”, eduskunnan korkein virkamies sanoo.

Paavola haluaa mieluummin selviä ja johdonmukaisia lakeja kuin vaikeaselkoisia, joiden perustelutkin ovat puutteelliset. ”Sitten ei tarvitsisi tehdä korvaavaa lainsäädäntöä niin paljon kuin nykyisin joudutaan tekemään”, hän sanoo. Eduskunnassa on jo ehdotettu, että palattaisiin komiteoiden aikaan. Paavolankin mielestä komiteat olisivat paikallaan, mutta hän sanoo myös ymmärtävänsä nykyisen hallituksen tavoitteen tehdä nopeasti päätöksiä, jotta talous saataisiin kuntoon. Sdp käy ylikierroksilla - Sdp. Joulun alla julkaistussa HS-Gallupissa Sdp:n eduskuntavaalikannatus oli puolueista suurin, 21,1 prosenttia. Näin on käynyt viimeksi vuonna 2008.

Jossakin vaiheessa Sdp:n kannatus alkaa laskea. Viime vaalikaudella oppositioon jääneiden keskustan ja perussuomalaisten kannatus heitteli paljon: Keskustan kannatus 13 ja 26 prosentin välillä ja perussuomalaisten 14 prosentin ja 23 prosentin välillä. Sdp:llä on vähemmän kansanedustajia kuin yhdelläkään kolmesta hallituspuolueesta, mutta Sdp kuuluu eduskunnassa muita enemmän.

Eduskunta on valtakunnan näkyvin foorumi tehdä politiikkaa ja oppositiopuolueelle elintärkeä. Hallitus tarjoaa johtavalle oppositiopuolueelle jatkuvalla syötöllä eväitä kannatuksen nousuun. Valta lyhentää elinikää - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus. Nyt se on tieteellisesti todistettu: valta lyhentää elinikää. Yhdysvalloissa tehty tutkimus osoittaa, että presidentiksi tai pääministeriksi valitut kuolevat nuorempina kuin heidän valitsematta jääneet vastaehdokkaansa. Tutkimus julkaistiin arvostetussa lääketieteen julkaisussa British Medical Journalissa joulun alla. Suomessa sen välitti uutispalvelu Duodecim. Tutkimuksen painoarvoa ehkä hivenen heikentää se, että tutkimus julkaistiin lehden joulunumerossa. Siinä on tapana julkaista muitakin vähemmän vakavia tutkimuksia. Tutkimukseen oli kerätty tiedot yhteensä 17 maan presidentistä, heidän vastaehdokkaistaan ja pääministereistä vuosilta 1722–2015. Tuloksista ilmeni, että presidentiksi tai pääministeriksi valitut elivät virkakautensa jälkeen keskimäärin 13 vuotta, kun valitsematta jääneet elivät keskimäärin 4,5 vuotta pidempään.

Metsäkonealalle neuvottelutulos – maanantaina uhannut lakko peruuntunee - Metsä - Politiikka. Metsäkonealalle neuvottelutulos – maanantaina uhannut lakko peruuntunee Metsäkonealalle syntyi neuvottelutulos perjantai-iltana valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Näin maanantaina uhannut lakko peruuntuu, jos Puuliiton hallinto ja työnantajia edustava Koneyrittäjien liitto hyväksyvät neuvottelutuloksen viikonlopun aikana. Neuvottelutulos sisältää työllisyys- ja kasvusopimuksen yleisen linjan mukaisen palkankorotuksen. Myös kiistan aiheena ollut palkkarakennekysymys ratkesi molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla. Sopimuskausi kestää tammikuun 2017 loppuun. Rkp haluaa hallitukselta selvän kannan katupartioihin – ”Partioissa selkeä väkivallan riski” - Rkp - Politiikka. Rkp haluaa hallitukselta selvän kannan katupartioihin – ”Partioissa selkeä väkivallan riski” Rkp haluaa hallituksen selventävän näkemyksiään kansalaisten katupartioista. Puolueen puheenjohtajan Carl Haglundin ja kansanedustajan Mikaela Nylanderin mukaan hallituksen sisällä näyttää olevan vastakkaisia näkemyksiä partioiden toiminnasta. ”Sisäministeri [Petteri] Orpon ilmoittama kanta oli selkeä ja tervetullut, oikeusministeri [Jari] Lindströmin lausunto sen sijaan on tulkinnanvarainen.

Suomessa yleistä järjestystä valvoo ja ylläpitää julkinen valta, eli tässä tapauksessa poliisi”, Haglund kertoo tiedotteessa. Useisiin kaupunkeihin on syntynyt viime viikkoina katupartioita. ”Siksi olisi täysin välttämätöntä, että hallitus yksiselitteisesti toteaisi tämän, eikä antaisi enää tilaa tulkinnoille”, Haglund kertoo. Kaksikko aikoo tehdä aiheesta kirjallisen kysymyksen eduskunnassa. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen torjuu idean listavaalista - Sote-uudistus - Politiikka. Kuntaministeri Anu Vehviläinen Studio kulmapöydässä: Koska ovat ensimmäiset itsehallintoaluevaalit? - Studio Kulmapöytä - Politiikka. Puoluesihteerit pohtivat vaalijärjestelmän uusimista – listavaali on vakavassa harkinnassa - Vaalit - Politiikka. Puoluesihteerit pohtivat vaalijärjestelmän uusimista – listavaali on vakavassa harkinnassa Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit ovat saaneet ison urakan alkuvuodeksi.

Puoluesihteereiden on laadittava helmikuun puoliväliin mennessä kannanottonsa koko vaalijärjestelmän tulevaisuuteen, koska Suomi on saamassa pian uudet itsehallintoaluevaalit. Nykyisten maakuntien pohjalle perustettavien uusien itsehallintoalueiden pitäisi aloittaa toimintansa vuoden 2019 alussa. Ylintä päätösvaltaa käyttäisi suorilla vaaleilla valittu valtuusto.