background preloader

Остало

Facebook Twitter

Learn Portuguese - Portuguese Language - Brazilian Portuguese. Teach Yourself Brazilian Portuguese Chapter (1) Foreign Language Flashcards. Brazil Flag colors - Brazil Flag meaning history. Astronomy of the Brazilian Flag. Coven Fashion, Fashion Weeks and Nina Ricci. TEMA BROJA - BRAZIL. Brazil Velika zemlja, velike mogućnosti Prof. dr David Dašić donedavno je bio ambasador Republike Srbije u Brazilu.

TEMA BROJA - BRAZIL

Danas predaje na Akademiji za diplomatiju i bezbednost i Fakultetu za poslovni menadžment. 5 fantastičnih recepata iz Brazila. Trenutno zemlja o kojoj se najviše priča i u koju su uprte oči velikog broja muške populacije.

5 fantastičnih recepata iz Brazila

Osim što je trenutno poznat po fudbalskoj groznici, Brazil je i najveća država južnoameričkog kontinenta čija kuhinja oduševljava sve koji su je probali. Oslanja se na portugalsku kuhinju (što je i logično, obzirom da je Brazil bio portugalska kolonija više od tristo godina), a mi vam donosimo pet fantastičnih recepata u kojima ćete, sigurni smo, zaista uživati. Prijatno! Brazilski batačići – Coxinha de frango Izvorni specijalitet brazilske kuhinje koji je apsolutno fantastičan! Probajte najbolje iz brazilske kuhinje. 21. 10. 2012. 00:02 | Komentara: 0Blic žena kuhinja | Foto: Shutterstock Brazilska kuhinja može se pohvaliti raskošnom mešavinom ukusa koji potiču iz Afrike, Portugala i od Guarani indijanaca.

Probajte najbolje iz brazilske kuhinje

Zbog toga nacinalna jela ove latinoameričke zemlje odlikuje raznolikost. Probajte najbolje iz brazilske kuhinje. Brazilska kuhinja u nekoliko redaka. Što god se događalo s određenom zemljom kroz povijest, od ratova, vojnih i političkih savezništava, zbjegova, bogatih i siromašnih razdoblja, brakova između kraljeva i kraljica, revolucija, pa sve do klimatskih i demografskih promjena, ostajalo je i ostat će zapisano na kuhinjskim stolovima.

Brazilska kuhinja u nekoliko redaka

Ponekad ni tamo, već na goloj zemlji, prostirki, ispod krošnje stabla ili šatora, uz vatru ili kamin, u svakom slučaju, na mjestima gdje se priprema i dijeli hrana. U tom smislu Brazil nije iznimka. Prvi korak prema neponovljivoj brazilskoj kuhinji svakako možemo smatrati onaj kojim je portugalski kolonizator stupio na sjeverni dio brazilske obale. Činjenica da su Portugalci stigli bez žena zapravo nije zanemariva. Brazilska muzika. Brazil Top 100 Popular Songs - Shazam Music Charts.

Download ser cyr. Bilje i Zdravlje. Piše: Jelena MatijevićPre gotovo dve godine došao sam u Beograd i sve vreme sam osećao kao da sam kod kuće.

Bilje i Zdravlje

Ljubaznost i srdačnost stanovnika su me potpuno osvojili i voleću Srbiju dok sam živ. U Vršcu, Novom Sadu, Vlasotincu, Kragujevcu, Kraljevu, stekao sam izuzetne prijatelje i u poslovnom i u svetu umetnosti. Te kontakte ću da čuvam i negujem, a u Srbiju želim da se vratim što pre. Ima nekoliko festivala i mesta koje nisam uspeo da posetim, a među njima i Guču. Privreda u Srbiji. Državno uređenje: Brazil je federativna republika.

Privreda u Srbiji

Brazil je podeljen u 27 federalnih jedinica, 26 država i Federalni distrikt, u kojem se nalazi glavni grad Brazilija. Savezni parlament je vrhovno zakonodavno telo, a gubernatori izvršni organi vlasti. Predsednik države je g-đa Dilma Rusef. Partije su: Demokratska socijalna partrija, Nacionalni savez, Brazilska socijalistička partija. Površina: Površina zemlje iznosi 8.511.965 km2.

Stanovništvo: Brazil je najveća i najmnogoljudnija država Južne Amerike. Gradovi: Glavni grad Brazilija. Klima: Raznovrsna, uglavnom vlažna i tropska. Dan Nezavisnosti (Independence Day), 7 septembar (1822). 15 Most Popular Sports In Brazil. It is not very hard to state that football — or soccer, as the Americans call it — is the most popular sport in Brazil.

15 Most Popular Sports In Brazil

However, other modalities are gaining ground and supporters. Find out in this article what the main sports are among Brazilians. Brazil Sports. Zanimljivosti o Brazilu. Osnovni podaci o Brazilu: Površina: 8 511 970 km² Državno ustrojstvo: savezna republika Nezavisnost: 1822. od Portugala Broj stanovnika: 175 000 000 Gustoća naseljenosti: 19 stan/km² Službeni jezik: portugalski Valuta: real, prije kruzado( cruzado) Religije: rimokatolici 89%, protestanti 6%, afroamerički spiritizam 2%, ostali 3% Brazil zauzima gotovo polovicu južnoameričkog kontinenta Po veličini je peta zemlja svijeta.

Zanimljivosti o Brazilu

Street Style: Moda na ulicama Brazila. Street Style iliti “ulična moda” postala je maltene kulturni fenomen!

Street Style: Moda na ulicama Brazila

U poslednjih nekoliko godina, kako se “kultura blogera” razvijala, tako su počeli sve više da se pojavljuju različiti projekti od strane onih koji su bili podjednako zainteresovani i za fotografiju i za modu. Svakodnevni stil ljudi na ulicama, koji pritom nisu poznate ličnosti niti se nužno bave modom, počeo je da otkriva jedan potpuno novi univerzum! Reč je osobama koje svoju ličnost izražavaju kroz specifičnosti svog stila, dakle kroz odeću, obuću, nakit, frizuru i samim tim odskaču od mase, već na prvi pogled. Ulična moda uglavnom se kategoriše po zemljama i gradovima u kojima je dokumentovana, pri čemu fotografije interesantno obučenih pojedinaca obično bivaju ispraćene ili opisom stajlinga ili pak nekom, jednostavno sročenom, životnom filozofijom koja se krije u osnovi takvog izgleda.

Brazil ima registrovanih fudbalera kao Bosna i Hercegovina stanovnika. Englezi su ga izmislili, Brazilci su ga usavršili, česta je izreka vezana za fudbal.

Brazil ima registrovanih fudbalera kao Bosna i Hercegovina stanovnika

A, upravo protiv onih koji su ga usavršili, 28. februara 2012. godine (večeras) u St. Gallenu snage će odmjeriti fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine. Bit će to, bar prema onome na papiru, duel Davida i Golijata. Jer kako drugačije objasniti da će se izabranici selektora Safeta Sušića suprostaviti timu koji je učestvovao na svim svjetskim prvenstvima, najuspješnijoj reprezentaciji planete koja u svojim vitrinama ima pet titula šampiona svijeta (1958, 1962, 1970, 1994, 2002.).