background preloader

Μπογιόπουλος

Facebook Twitter

Το χρέος είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ (και «άρα» διαγραμμένο»)! Του Νίκου Μπογιόπουλου. «Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της», έλεγε την περασμένη βδομάδα σε συνέντευξή του στο «Spiegel», ο Τζορτζ Σόρος.

Το χρέος είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ (και «άρα» διαγραμμένο»)! Του Νίκου Μπογιόπουλου

«Όχι», απαντά η κυβέρνηση, το χρέος είναι «βιώσιμο» και θα το πληρώσουμε. Μόνο να: Δώστε μας μια επιμήκυνση μέχρι το… 2064! Αφού λοιπόν ήδη μας το ξεφούρνισαν πόσο μακριά πάει αυτό το παραμύθι, ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση: Υποτίθεται πως όσα φρικτά βιώνει ο ελληνικός λαός τα βιώνει για να μειωθεί το χρέος. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το εξής: Το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ. Δηλαδή θα είναι κατά 50 μονάδες μεγαλύτερο ως ποσοστό του ΑΕΠ από τη στιγμή που υποτίθεται ότι άρχισαν να το μειώνουν! Μετά από 4 χρόνια μνημονίων το χρέος το 2014 θα βρίσκεται στο 177,5% του ΑΕΠ (προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2014) Αυτός ο κατήφορος δεν πρόκειται να σταματήσει.

Οι κυβερνώντες λένε ότι παίρνουν δάνεια (και συνάπτουν μνημόνια) γιατί η χώρα έχει χρέη. Αυτή δεν είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα. Εκεί πηγαίνουν τα δάνεια. Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko: Κάτι λείπει από το "κάδρο" Παρατήρηση πρώτη: To 1923 εκδηλώθηκε στο Μόναχο το λεγόμενο «πραξικόπημα της μπυραρίας».

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko: Κάτι λείπει από το "κάδρο"

Ο Χίτλερ συνελήφθη αλλά παρότι οι νόμοι της (αστικής κοινοβουλευτικής) Δημοκρατίας της Βαϊμάρης προέβλεπαν ακόμα και την ποινή του θανάτου για το έγκλημά του, έμεινε στη φυλακή – σε υπερπολυτελές κελί - μόλις 8 μήνες, πλήρωσε 500 μάρκα πρόστιμο, και αφέθηκε ελεύθερος. Δέκα χρόνια αργότερα και αφού είχε αξιοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες της (αστικής κοινοβουλευτικής) Δημοκρατίας της Βαιμάρης, ο Χίτλερ διορίστηκε Καγκελάριος.

Αν η ιστορική γνώση παρέχει στοιχειώδη πολιτική επίγνωση, τότε το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι: η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία κάθε άλλο παρά αποτελεί αδιαπέραστη ασφαλιστική δικλείδα απέναντι στον φασισμό. Μήπως υπερβάλουμε; Αντί άλλης απόδειξης ας ανατρέξουμε (και) στα καθ’ ημάς: Πριν φτάσουμε στην «4η Αυγούστου» και στην κήρυξη της φασιστικής μεταξικής δικτατορίας είχε προηγηθεί η 16η Απρίλη του 1936. Φοροκανίβαλοι! Φόροι 500 δισ. στη δεκαετία! Εμείς, ως στήλη και ως άνθρωποι, παρότι και χαράτσια έχουμε, και κατασχέσεις μισθών, συντάξεων ακόμα και επιδομάτων ανεργίας έχουμε για οφειλές στην εφορία, παρότι και κατασχέσεις ακινήτων και πλειστηριασμούς (θα) έχουμε, εντούτοις αρνούμεθα διαρρήδην την παραπάνω κακόβουλη κριτική εναντίον της κυβερνήσεως.

Φοροκανίβαλοι! Φόροι 500 δισ. στη δεκαετία!

Δεν πιστεύουμε ότι η (πατριωτική) κυβέρνηση μπορεί να σκέφτηκε ποτέ να συμπεριφερθεί στον ελληνικό λαό με διάθεση «λυκόμορφου φορολόγου», όπως αποκαλούσαν οι Έλληνες τους φορομπήχτες επί τουρκοκρατίας. Και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να συνυπογράψουμε ποτέ την άποψη ότι της πέρασε από το μυαλό να φερθεί με διάθεση «γενίτσαρου» απέναντι στους Έλληνες. Ο λόγος είπαμε ποιος είναι: Πρόκειται περί... πατριωτικής κυβέρνησης. Τουτέστιν, μια πατριωτική κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη να προσφύγει σε οθωμανικές πρακτικές για να φορολεηλατήσει τον λαό. Φυσικά, φόρο «υπέρ σκυβάλου κοπρηρού και δυσοσμίας ούρου» (ακόμα) δεν μας έχουν επιβάλει.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko: «Δεν υπάρχουν λεφτά»; Κι αυτά, τότε, τι είναι; Ο ήρωας του Μπρεχτ, ο Μακχίθ, αναρωτιόταν στην «Όπερα της Πεντάρας»: «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυση μιας τράπεζας»...

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko: «Δεν υπάρχουν λεφτά»; Κι αυτά, τότε, τι είναι;

Τα συγκλονιστικά στη Βουλή άργησαν μια μέρα! Αλλά ήρθαν! Την Κυριακή που μας πέρασε ακούσαμε για «τρύπια δολάρια» και για «μονομαχίες στο Ελ Πάσο», απολαύσαμε πρωθυπουργικούς κουτσαβακισμούς και κοινοβουλευτικές «μαγκιές». Αλλά τα σπουδαία – τα πραγματικά σπουδαία – συνέβησαν τη Δευτέρα. Χωρίς κάμερες. Τη Δευτέρα το βράδυ, λοιπόν, ο κ.Σταικούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μετά από σχετική ερώτηση του Μανώλη Γλέζου, διαβίβασε στη Βουλή τον αναλυτικό κατάλογο ο οποίος περιλαμβάνει τα ποσά με τα οποία έχει τροφοδοτήσει το κράτος τις τράπεζες από την έναρξη της κρίσης, το 2008. Ο συγκεκριμένος κατάλογος, αν τον δει κανείς από τη σκοπιά του τραπεζίτη, μοιάζει με… ηλιοβασίλεμα. Εχουμε και λέμε λοιπόν: Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Κανάλι της Βουλής έχουμε, Βουλή δεν έχουμε. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ: "Κουβέλης και Βενιζέλος δεκανίκια των ακροδεξιών χαρακτηριστικών, σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση του.... οικονομικού θατσερισμού...

Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Κανάλι της Βουλής έχουμε, Βουλή δεν έχουμε

", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και στέλεχος του Κ.Κ.Ε. Νίκος Μπογιόπουλος, μιλώντας στο "Radio Marconi 96,1 F.M. " και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη. Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko: Το «success story» των… διαπραγματεύσεων. Ο κ.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko: Το «success story» των… διαπραγματεύσεων

Σαμαράς έδωσε το περίγραμμα της πολιτικής του λέγοντας την περασμένη Παρασκευή από το Ρέντη: «Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει»… Ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά την επέτειο των 95ων γενεθλίων του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Μόνο που η αισιοδοξία του εδράζεται στην ευχή - προτροπή του ότι «θα σφίξουν οι Έλληνες άλλη μια φορά τα δόντια και θα τα καταφέρουμε»… Όσο για τον κ.Στουρνάρα, δεν παραλείπει ακόμα και μέσα από τα χαρακώματα μιας ακόμα… διαπραγμάτευσης με την τρόικα, να μας κρατά ψηλά το ηθικό τονίζοντας ότι: «Το μνημόνιο είναι το μοναδικό σοβαρό κείμενο με στόχους»… Ο κ.Στουρνάρας διαπραγματεύεται… Πάμε τώρα να δούμε πώς βιώνουν την πραγματική ζωή οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας Καταναλωτή της ΓΣΕΕ τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που έχουν λάβει καταναλωτικά δάνεια και πριν από 2,5 χρόνια ήταν στο 10%, σήμερα έχουν εκτοξευτεί στο 65%. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ο Νίκος Μπογιόπουλος για τη θεωρία των δύο άκρων.