background preloader

Greek Crisis

Facebook Twitter

Richard D. Wolff: Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα; Εισαγωγή ιστολογίου: Ο Richard D.

Richard D. Wolff: Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα;

Wolff είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και λέκτορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου New School της Νέας Υόρκης. Στο παρελθόν δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Yale, στο City University της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο της Utah και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι. Ritschl: Αν η Ελλάδα επιτεθεί, μας τα παίρνει όλα! Διαδώστε το!

Η Σικελική κίνηση στην ευρωπαϊκή σκακιέρα. Με σύμβολο ένα δίκρανο, η οργάνωση αντίστασης που δημιουργήθηκε στη Σικελία το 2011, έχει επεκταθεί στις περισσότερες πόλεις της Ιταλίας – τα δύο μεγάλα προβλήματα της τευτονικής Ευρωζώνης.

Η Σικελική κίνηση στην ευρωπαϊκή σκακιέρα

Capital Economics: Το υψηλό χρέος διατηρεί τις ανησυχίες για την Ελλάδα. Μια ιστοριούλα ξε-σαλλ-ώματος. Κοιτάξτε που βρίσκεται σήμερα η «πτωχευμένη» Ισλανδία μετά την κρίση! Στοιχεία που σοκάρουν και το ΔΝΤ! Tα παρακάτω, μην τα αναζητήσετε στα υπόλοιπα ΜΜΕ της χώρας.

Κοιτάξτε που βρίσκεται σήμερα η «πτωχευμένη» Ισλανδία μετά την κρίση! Στοιχεία που σοκάρουν και το ΔΝΤ!

Βόμβα της Σερβίας στο τραπεζικό σύστημα – Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού! Fm97.8 - 04/12/2013 Ο Κώστας Λαπαβίτσας στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου. Ο μισθολογικός χάρτης στην Ελλάδα: Πόσοι αμείβονται με 500 έως 600 ευρώ και πόσοι με 1.000 έως 2.000 ευρώ. Αμοιβές άνω των 500 ευρώ, λαμβάνει το 79,76% των εργαζομένων, ενώ το 7,69% αυτών αμείβεται στην κλίμακα των 500 έως 600 ευρώ...σύμφωνα με το πρώτο ετήσιο δελτίο του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση στην ημερίδα του υπουργείου με θέμα «Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη: Ένα καινοτόμο εργαλείο καταγραφής και σχεδιασμού των πολιτικών της Εργασίας», που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο μισθολογικός χάρτης στην Ελλάδα: Πόσοι αμείβονται με 500 έως 600 ευρώ και πόσοι με 1.000 έως 2.000 ευρώ

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το 32,21% των εργαζομένων, βρίσκεται στην κλίμακα αμοιβών των 1.000 έως 2.000 ευρώ. Ο συνολικός αριθμός των μισθωτών ιδιωτικού δικαίου σε όλη την Ελλάδα, είναι 1.371.450 άτομα, εκ των οποίων το 53,5% είναι άνδρες. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιχειρήσεων που προσφέρουν εργασία, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 196.695 επιχειρήσεις που απασχολούν έστω και έναν μισθωτό εργαζόμενο.

Το 90,21% από αυτές τις επιχειρήσεις είναι πολύ μικρές, καθώς απασχολούν έως 10 εργαζομένους. Ο κίνδυνος αποπληθωρισμου στην Ευρώπη και η επερχόμενη πολιτική κρίση στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός καθηγητής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Berkeley, Barry Eichengreen, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BLOOMBERG («ECB Should Use QE to Combat Deflation Risk, Says Eichengreen») από το Wellington αναφέρεται στον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρώπη.

Ο κίνδυνος αποπληθωρισμου στην Ευρώπη και η επερχόμενη πολιτική κρίση στην Ελλάδα

Επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να υιοθετήσει μια πολιτική αγοράς ομολόγων ανάλογη με αυτήν που ακολουθούν οι ΗΠΑ. Gerald Celente ~ Total Economic Collapse in Q1 2014. Κορέα γίναμε. Του Κώστα Βαξεβάνη «Οι Έλληνες έχουν μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης».

Κορέα γίναμε

Αποανάπτυξη, μια εναλλακτική στη κρίση; Πρώτη δημοσίευση μελέτης της RMF για την κρίση. Οι οικονομολόγοι της ομάδας ‘Ερευνα για το Χρήμα και τον Χρηματοπιστωτικό Τομέα’ (Research on Money and Finance, RMF) της Σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών (SOAS) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, που συντονίζονται από τον καθ.

Πρώτη δημοσίευση μελέτης της RMF για την κρίση

Κώστα Λαπαβίτσα, δημοσιοποίησαν μελέτη για την τρέχουσα κρίση με τίτλο ‘Κρίση της Ευρωζώνης – Φτώχεια του Δυνατού, Πτώχευση του Αδύνατου’, (www.researchonmoneyandfinance.org). Μεταφρασμένη περίληψη της παρουσιάζεται πιο κάτω σε πρώτη δημοσίευση στην Ελλάδα. Η μετάφραση όλου του Κεφαλαίου 7 της Μελέτης (Οικονομική και πολιτική ανάλυση εναλλακτικών στρατηγικών ) με κλικ εδώ Η παρούσα κρίση δημοσίου χρέους των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία) σχετίζεται με τα επίμονα γερμανικά πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών. Υπάρχουν δύο στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για τις χώρες της περιφέρειας.

Διδάγματα από την Ισλανδία. Μπορεί ο ΓΑΠ να ξεκίνησε την καριέρα του ως πρωθυπουργός, με οραματικό σχέδιο να καταστήσει την Ελλάδα νότιο ισοδύναμο της Δανίας, στο δρόμο όμως ήρθαν έτσι τα πράγματα που το όραμα αυτό αποδείχθηκε υποδεέστερο μπροστά σ’ ένα άλλο, περισσότερο ακτινοβόλο και λαοφιλές, που το ενσάρκωνε μια σαφώς πιο βόρεια χώρα, η Ισλανδία.

Διδάγματα από την Ισλανδία

Να μην επαναλαμβάνω τα γνωστά, η Ισλανδία στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε αποτέλεσε μοντέλο επιτυχούς αυθόρμητης λαϊκής αντίστασης, πρώτα με τον γενικό ξεσηκωμό των κατοίκων της, δεύτερο, με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος περί άρνησης ανάληψης του κόστους της κατάρρευσης τριών εκ των μεγαλυτέρων ιδιωτικών τραπεζών της, τρίτο, με την καταψήφιση της προηγούμενης κεντροδεξιάς κυβέρνησης, το κόμμα της οποίας βρισκόταν ανελλιπώς στην εξουσία από το 1944(!) Στη συνέχεια, ας προσπαθήσουμε να χαράξουμε κάποιες αναλογίες με τα καθ’ ημάς. Αλλαγή σκηνικού στην Ισλανδία. Η Ισλανδία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα, αν και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, η οποία χειρίστηκε την οικονομική κρίση του 2008 με το δικό της, διαφορετικό, και εν τέλει περισσότερο επιτυχημένο τρόπο.

Αλλαγή σκηνικού στην Ισλανδία

Εν συντομία, αντί να υποστεί τις συνέπειες ενός κολοσσιαίου δανεισμού όπως έκανε η Ιρλανδία και η Ελλάδα, άφησε τις τέσσερις μεγαλύτερες ιδιωτικές της τράπεζες να καταρρεύσουν, τις κρατικοποίησε για ένα διάστημα μέχρι να τις ξαναπουλήσει σε ιδιώτες, και μετά από δυο επιτυχημένα δημοψηφίσματα αρνήθηκε να εγγυηθεί τα δάνεια των τραπεζών και τις καταθέσεις των αλλοδαπών καταθετών. Η κίνηση αυτή γλύτωσε τους πολίτες από ένα βάρος ίσο με εννιά φορές το ισλανδικό ΑΕΠ (τόσα ήταν τα χρέη των τραπεζών) και από περίπου 4 δις ευρώ, που ήταν συνολικά το κούρεμα των κατά κύριο λόγο Βρετανών και Ολλανδών καταθετών.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι όλα έβαιναν καλώς στο τολμηρό αυτό νησί. Μαζική διαγραφή στεγαστικών στην Ισλανδία. H Ισλανδία και πάλι στην πρωτοπορεία.

Μαζική διαγραφή στεγαστικών στην Ισλανδία

Μόλις χθες είχαμε την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Απριλίου, για οριζόντια διαγραφή 24000 ευρώ από τα στεγαστικά δάνεια ενός εκάστου των χρεωμένων νοικοκυριών. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ελάφρυνση κατά μέσο όρο κατά 13%. Το όλο πρόγραμμα θα αρχίσει να υλοποιείται από τα μέσα του 2014 και θα στοιχίσει περί το 1.2 δις δολάρια, ποσό το οποίο πιθανολογείται οτι θα προέρθει από τα χρωστούμενα στους ξένους πιστωτές, δηλαδή από κούρεμα. Πάνω από 9 δις στερλίνες είναι κλειδωμένες στα Ισλανδικά τραπεζικά αμπάρια, πίσω από τα υψηλά τείχη των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων, σε ισχύ εδώ και πέντε χρόνια.

Ρίτσαρντ Βέρνερ: “Λύση υπάρχει, οι δανειστές σας όμως δεν θέλουν να βγείτε από την κρίση” (Επίκαιρα, 7-13.3.’13. Ιδανική ευκαιρία αποτέλεσε η κρίση στην Ελλάδα για όσους ήθελαν να εμφανίσουν ως αναγκαιότητα το ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών και την οικονομική ένωση που προωθεί η Γερμανία, υπογραμμίζει στα Επίκαιρα ο καθηγητής Ρίτσαρντ Βέρνερ, πρόεδρος του τμήματος Διεθνούς Τραπεζικής του βρετανικού πανεπιστημίου Σαουθάμπτον. Ο Ρ. Βέρνερ βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε το μεταπτυχιακό τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας (Executive MBA & International MBA), με θέμα το μέλλον του χρήματος. Η επόμενη μέρα του τραπεζικού συστήματος. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά πολύ θα ήθελε να μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που ταυτίστηκε με την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στην ελληνική οικονομία και την έξοδο από την κρίση. Αντίθετα όμως από την επιθυμία της, όπως η κυβέρνηση του Γ.

Παπανδρέου έμεινε στην ιστορία ως η κυβέρνηση που επέβαλε το πρώτο κοινωνικά καταστροφικό Μνημόνιο κι η κυβέρνηση του δοτού Παπαδήμου ως η κυβέρνηση που έφερε σε πέρας την ατελέσφορη και απεχθή, με βάση τους όρους που την συνόδευσαν, αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (δηλαδή την επίσημη χρεοκοπία), η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που επί των ημερών της ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη μεταφορά δημόσιων πόρων σε ιδιωτικά χέρια: στους τραπεζίτες! Επί των ημερών της επίσης θα πάρει σχήμα και μορφή το νέο τραπεζικό σύστημα των 2,5 έως (το πολύ) 4 τραπεζών που απαιτεί η Τρόικα, με τις αλλαγές στον προσανατολισμό τους να είναι εξ ίσου θεαματικές με την αριθμητική τους συρρίκνωση.

Οι απειλές της Τρόικας και το ισλανδικό παράδειγμα (Πριν, 1 Δεκεμβρίου 2013. Με πάσα προς την κυβέρνηση ώστε να εμφανιστεί με την πλάτη στον τοίχο και θύμα αφόρητων πιέσεων ισοδυναμεί η αναβολή της επίσκεψης της Τρόικας, όπως ανακοινώθηκε προχθές Παρασκευή το απόγευμα από διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο. Οι εκπρόσωποι των πιστωτών επρόκειτο να επισκεφθούν την Αθήνα αύριο, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Κατά τη προσφιλή τους όμως τακτική ανέβαλαν την επίσκεψη και τις προγραμματισμένες συναντήσεις μέχρις ότου η κυβέρνηση δεχθεί όλες τους τις απαιτήσεις, αίροντας τις επιφυλάξεις που διατηρεί για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών. Οι πιέσεις της Τρόικας επικεντρώνονται σε τρία μέτωπα: Πρώτο, στο θέμα των πλειστηριασμών ζητώντας την άρση κάθε περιοριστικού μέτρου που αφορά την πρώτη κατοικία.

End This Depression Now! How to Improve the American Economy - Paul Krugman on Finance (2012) Να διαγραφούν τα χρέη των επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ. Πάνω από 380.000 επαγγελματίες καλούνται από τον ΟΑΕΕ να ρυθμίσουν τα χρέη τους, αντί της υποχρεωτικής εξόφλησης των οφειλών τους εφάπαξ, που ίσχυσε, με δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που φτάνουν έως και τις 48, ενώ για ποσά κάτω των 5.000 ευρώ μπορεί να είναι έως και 100 ευρώ. Μάλιστα, προειδοποιούνται οι οφειλέτες ότι στην περίπτωση που δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους θα βρεθούν άμεσα, εντός 20 ημερών από την αποστολή του δεύτερου ειδοποιητηρίου, αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών. Με απλά λόγια, αν δεν ρυθμίσουν τα χρέη θα γίνους στα σπίτια τους, στα μαγαζιά τους, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κ.α.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι θα λειτουργήσει το νέο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών, που θα καλύπτει όλα τους φορείς, ενώ αναφέρθηκε ότι τα συνολικά τα χρέη προς τα ταμεία φτάνουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ. ΕΛΛΑΔΑ -ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕ 3.500 ΕΥΡΩ!! Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία με την αγγελία που φαίνεται γκαρσονιέρα στην Κυψέλη να πωλείται μόλις 3.500 ευρώ! Η συγκεκριμένη αγγελία δεν είναι απόδειξη μόνο της "βουτιάς" στις τιμές των ακινητων αλλά και της δεινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες της χώρας που πουλάνε τα ακίνητά τους όσο-όσο, αφού δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στη φορολογία και στα χαράτσια.

ΚΟΥΡΕΜΑ 50% ΣΕ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ - ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ. Παγώνουν τους νυχτερινούς ελέγχους λόγω κόστους των υπερωριών. Σε φαρμακεία, εστιατόρια, συνεργεία αυτοκινήτων, ξενοδοχεία και κέντρα αισθητικής επικεντρώνεται το ελεγκτικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι στους ανωτέρω κλάδους διαπιστώνεται αφενός μεγάλη φοροδιαφυγή, αφετέρου έχουν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.

Δουλέυω στα McDonalds αλλά δεν έχω λεφτά να φώ εκεί.

Μπογιόπουλος

Η Goldman Sachs «λύνει και δένει» στην διαμόρφωση της πολιτικής διαφόρων χωρών. ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας. Leonidas Vatikiotis « Λεωνίδας Βατι... Martin Knapp. Martin Richard John Knapp (born 8 August 1952) is an economist and policy analyst whose research, teaching and consultancy activities are concentrated in the areas of health and social care. As well as being Director of the Personal Social Services Research Unit (PSSRU)[1] at the London School of Economics, he is Professor of Social Policy and Chair of LSE Health and Social Care. He also holds an appointment as Professor of Health Economics and Director of the Centre for the Economics of Mental Health at the Institute of Psychiatry, King's College London, and has an honorary professorial positions in Hong Kong and the Czech Republic.[2] He has been an advisor to many government departments and other bodies in the UK and elsewhere, and to international bodies such as the European Commission and World Health Organization.

He was recently awarded one of the first 100 Senior Investigator Awards from the National Institute for Health Research (NIHR). Χέλμουτ Σμίτ: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα πραξικόπημα. Economist: H Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια το 2014. H έκθεση της Black Rock για τις τράπεζες. ADRIAN SALBUCHI NEWS BLOG. ΝΑ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ! Όλα τα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από το 1981 έως σήμερα. «Κρατούν» τα ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Τι "φάγανε" οι τράπεζες.... Στο φως τα στοιχεία. Στο φως της δημοσιότητας ήλθαν στοιχεία για τα ακριβή ποσά με τα οποία χρηματοδότησε το ελληνικό κράτος την κάθε τράπεζα από το 2008.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, με απαντητικό επτασέλιδο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. ΚΟΣΜΟΣ : Η Σουηδία των... δισεκατομμυριούχων. Οι πλούσιοι πλουσιότεροι με τη κρίση! Στοιχεία σοκ για την Ελλάδα από ελβετική τράπεζα. Όταν ο Paul Krugman γνώρισε τον Μαρξ. “Μην μιλάτε για προσόντα, να μιλάτε για τα κέρδη και για το ποιος κατέχει το κεφάλαιο”. N.Y.TIMES Η μεγάλη ευρωπαϊκή ψευδάισθηση , του Πωλ Κρούγκμαν. Αμερικανοί αγοράζουν παγοποιημένες καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου. Γερμανία: Το «Ελντοράντο» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τρεις μεταρρυθμίσεις. Saskia Sassen.

Saskia Sassen. Saskia Sassen. Saskia Sassen. Οι τρεις πληγές του πλανήτη. Η Τρόικα, η δραχμή και το ευρώ (α) Τζόζεφ Στίγκλιτζ: Πώς θα θεραπεύσουμε την οικονομία. Τζόζεφ Στίγκλιτζ: Πώς θα θεραπεύσουμε την οικονομία. Ο Στίγκλιτζ βγήκε αληθινός. Joseph Stiglitz. Στίγκλιτζ: Επιλέξαμε την ανισότητα, η μεσαία τάξη στις ΗΠΑ συρρικνώνεται και υποφέρει. Στίγκλιτς: Ο «αργός θάνατος» της μεσαίας τάξης - ΑΠΟΨΕΙΣ.

Bitcoin and the dangerous fantasy of ‘apolitical’ money. Bitcoins: Φούσκα ή οικονομικό θαύμα;. To ημερολόγιο ενος ανέργου - Ο Ζίζεκ πυροβολεί - βιβλία + ιδέες. Ακύρωση του χρέους η φορολόγηση του κεφαλαίου; Στίγκλιτζ: «Οι ψηφοφόροι έξω θέλουν να δουν ελληνικό "αίμα"» - BHMagazino - Συνεντεύξεις. Ο Άρειος Πάγος δέχτηκε την μήνυση για εσχάτη προδοσία! Εχω ζησει στο μέλλον σας ... Βλαντιμίρ Μπουκόφσκι. Ντοκουμέντο! Πρώην Σοβιετικός αντιφρονών προειδοποιεί ότι η ΕΕ μετατρέπεται σε σοβιετικού τύπου δικτατορία. Όλο το δημοσίευμα-βόμβα των New York Times, μεταφρασμένο, για Προβόπουλο, Λαυρεντιάδη και Σάλλα « TSOUTSOUNEROS. Το τέλος του δολαρίου; Iakovos Jazz on Scribd. WSJ: Τα επόμενα 50 χρόνια στην Ελλάδα. H πυραμίδα που δείχνει το γιγαντιαίο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Κούρεμα τόκων σε δάνεια και κάρτες.

Μαζικές αγωγές δανειοληπτών μετά την αποκάλυψη βόμβα για την μεγάλη κομπίνα των τραπεζών - tsantiri.gr. Η χειρότερη εξέλιξη για την Ελλάδα... ΣΟΚ:Διαβάστε ποιός πασίγνωστος δημοσιογράφος και παρουσιαστής νοσηλεύεται με εγκαφαλικό στο ΚΑΤ. Αν τα σπίτια ήταν Τράπεζες. Του Κώστα Βαξεβάνη. Εκπληκτικό: Η τελευταία λέξη που θα ακουστεί πάνω στην Γη, θα είναι… GUARDIAN."Επισιτιστική κρίση στην Ελλάδα: Οικογένειες αντιμέτωπες με την πείνα, κατά την διάρκεια του θερινού κλεισίματος των δομών αλληλεγγύης" Financial Times: Τι θα παιχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα. Iρλανδικό μοντέλο για τα «κόκκινα» δάνεια - ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Η περίπτωση του Ντιτρόιτ και η Ελλάδα.

Καταρρέουν οι ΗΠΑ μέσα στον 21ο αιώνα, ανέρχεται η Βραζιλία, λέει ο ειδικός σε ζητήματα επενδύσεων, Τζέιμς Ντέιβιντσον. ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΡΟΣ ΔΕΗ: ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ. Το νερό..νεράκι.?.Πρέπει να το δεί όλη η ΕΛΛΑΔΑ ~ Ελευθερη σκεψη. Πόσο μας “έκαψε” το 1ο μνημόνιο-Αριθμοί που αποκαρδιώνουν - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ. Τί άλλο έχει να προσφέρει στην Ελλάδα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου;Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ. Το 40% της παγκόσμιας περιουσίας στα χέρια του 1%... «Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

O xρυσός που λείπει και το μυστικό που κρύβουν οι κεντρικές τράπεζες. Ο μύθος της Γερμανίας: Δεν κοστίζει ούτε σεντ να σώσουν τους τεμπέληδες του Νότου. Οικονομία: Οι αλλαγές με τα ληξιπρόθεσμα.

Γερμανικές αποζημιώσεις

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. Economics Made Easy. The global debt clock. Economics vs. Virtual Reality. Videos CRISIS. Αρθρογραφία Κρίσης. Βαρουφάκης.