background preloader

Twitter

Facebook Twitter

Sosiaalisen median hallintatyökalut | Dingle. Nykypäivän markkinoijalla on jo useita sosiaalisen median kanavia käytössä. Sen myötä, että kanavia on lisääntynyt on myös haasteellisempaa hallita kokonaisuutta helposti, varsinkin kun useampi henkilö organisaatioissa on vastuussa sosiaalisen median tekemisestä. Tämä pätee kaikkiin osa-alueisiin, kuten julkaisemiseen, moderointiin, mittaamiseen sekä tulosten raportointiin. Tässä on ainoastaan muutama tunnetumpi työkalu niistä sadoista eri työkaluista, joista voi olla hyötyä sosiaalisen median hallinnassa. 1. Hootsuite on erittäin suosittu työkalu ja sen voi integroida sekä FB insightsiin, että Google Analytics -tiliin. 2. 3. 4. 5. 6. Loppujen lopuksi, työkalut ovat ainoastaan apuvälineitä varsinaisen duunin ohella. Näitä työkaluja kannattaa ehdottomasti kokeilla jos tuntuu siltä, että niistä olisi hyötyä. Twitter Video ja mobiilivideo osaksi Twitterin tarjontaa. Videon merkityksen povataan nousevan markkinoinnin tukipilarina ja tämä on näkynyt niin uutisoinneissa kuin tulevan vuoden kuumien aiheiden ennustuslistoilla.

YouTube kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, eikä yksikään meistä ei ole pystynyt välttämään Facebookin myllytystä videoiden näkyvyydestä palvelussa ja kuinka videot tulisi ladata suoraan palveluun YouTube-linkittämisen sijaan. Muutamia vuosia sitten kovassa huudossa ollut videoiden suoratoisto, tutummin striimaus, on tekemässä myös paluuta ja esimerkiksi Meerkat on levinnyt kulovalkean tavoin. Twitter ei ole jäänyt rannalle ruikuttamaan vaan se on ottanut viimeisen parin kuukauden aikana merkittäviä askeleita palvelun visuaalisuuden lisäämiseksi uusien video-ominaisuuksien kautta. Mobiilivideo laskeutumassa kaikkien käyttöön Mobiilivideon nauhoittaminen Android-sovelluksella Twitter on osana palvelun kehittämistä tuonut mobiilisovelluksiin mahdollisuuden videon nauhoittamiseen. Natiivivideon analytiikka Videoiden suoratoisto tuloillaan. TwitterChatin ABC – edelläkävijän opas. 6 Reasons I Don't Follow You On Twitter. Sure, this blog post’s title seems a bit snobbish.

Snarky even. Try not to take it personally. I follow thousands of people on Twitter. If you’re not one of them, there’s likely a good reason. Unlike some people who have a passing relationship with Twitter, I have a full-fledged Twitter strategy. My Personal Learning Network is important to me, and it changes frequently. 6 reasons I don’t follow you on Twitter 1-You have egg on your face It’s okay the first day you are on Twitter to have the social network’s standard profile image–an egg. 2-You are a blank page After uploading a picture for your Twitter profile image, write a detailed description that says who you are. Do you have egg on your Twitter face? 3-You talk a lot but you say little I follow only a few people on Twitter who average 30-50 tweets per day. 4-You visit Twitter as often as your most hated in-law Twitter is about engagement. 5-You don’t speak my language 6-You are selfish My friends on Twitter are givers.

Related July 5, 2014. 5 ärsyttävintä tapaa Twitterissä | @lehtuska bloggaa. Kaikilla ihmisillä on ärsyttäviä tapoja. Työpaikoilla ja vapaa-ajalla. Jokaista meistä ärsyttää jokin toisen ihmisen tavoista. Joku tärisyttää pöytää jalallaan, niin että voi ei pysy leivän päällä. Toinen niistää aivan liian näyttävästi ja kovaäänisesti. Nyt on aika listata ärsyttävimmät tavat Twitterissä. Säästä muiden hermoja – ota onkeesi näistä viidestä ärsyttävimmästä tavasta! Yksi varma tapa välttää seuraajien kertymistä on käyttää Twitterin oletuskuvaa. Tästä yhtenä esimerkkinä afterdawn.comin perustaja Petteri Pyyny (@pyyny), joka vihdoin pari viikkoa sitten päätyi vaihtamaan oletusmunakuvan tilalle jotain muuta.

On hienoa, että yhä useampi suomalainen yritys löytää tiensä sosiaaliseen mediaan ja etenkin (toistaiseksi) hieman vähemmän käytettyyn Twitteriin. Tämä on yksi suurimmista triggereistä, joka ajaa ihmiset painamaan ”unfollow” nappia Twitterissä. Tällä viikolla päädyin vihdoin sanomaan ei-kiitos Kauppalehden Twitter-feedille. Laiska saa olla, muttei sentään tyhmä. SOMEWORKS | Blogi | TweetDeck edellä Twitteriin. Twitterin selainversio on parhaimmillaankin kankea. Aihetunnisteiden seuraaminen on tehty vaikeaksi (poistut aikajanaltasi jos haluat seurata hashtagin alla käytävää keskustelua), eikä fiidi rullaa automaattisesti. Uudet twiitit pitää aina erikseen ladata.

Ongelma poistuu lataamalla erinomainen TweetDeck. TweetDeckissä voit jakaa fiidisi niin moneen eri ryhmään kuin haluat ja viestit pyörivät ruudulla erikseen lataamatta. Lisäksi käytössä ovat ajastetut twiitit ja useiden tilien käyttö ilman edes takaisin sisäänkirjautumista. (Kuvaa klikkaamalla näkymä isoksi.) Activity: Näet mitä seurattavasi tekevät. Notifications: Ketkä alkavat seurata sinua, mainitsevat sinut, retweettavat ja tykkäävät twiiteistäsi. Home: Varsinainen aikajana. #hashtag: Voit seurata hashtagin alla käytävää keskustelua omana, automaattisesti päivittyvänä palstanaan.

Messages: Yksityisviestit. 59 Free Twitter Tools and Apps That Do Pretty Much Everything. Twitter is a fascinating adventure of relationships, entertainment, education, and fun. Now imagine layering on a few dozen power-ups. That’s how it feels sometimes when you find just the right Twitter tool. And there’s a tool for practically every desire or whim. Tools for productivity, for efficiency, for research, and so much more. With such a generous API, Twitter tools have become legion—and we social sharers are better off for it.

At Buffer, we tend to come across a fair share of social media tools. (If I missed any good free Twitter tools, let me know in the comments!) The big list of 91 free Twitter tools for marketers Navigate this list fast Looking for something in particular? Analytics | Chats | Discovery | Follow/Unfollow | Hashtags | Images | Mentions & Monitoring | Scheduling | Timing | Trending Topics | Twitter Clients | Other Twitter Tools for Analytics UPDATE: If you’re looking for social media analytics, I’d love to share this list of 19 free social media tools with you, too.

Suomi-Twitter - The real-time counter. LOL+OMG+WTF – näin teet tviiteistäsi jakohittejä. Jo kymmenen vuotta eri medioihin blogannut Resumén toimittaja Fredrik Wass on analysoinyt, kuinka hänen tuottamansa sisällöt on otettu vastaan. Wass huomauttaa, että BBC Radio 1:n toimittajat Ben Cooper ja Joe Harland puhuvat LOL+OMG+WTF-tekijästä. Jos sisältö netissä saa katsojan reagoimaan näillä kolmella tavalla, viraalihitin ainekset ovat kasassa.

Wass tiivistää Resumén blogissaan havaintonsa viideksi vinkiksi, joilla syntyy täydellinen tviitti. 1. Voimakas sisältö leviää itsestään eli mitä tyrmäävämpi viesti, sitä vähemmän tarvitsee kikkailla otsikoinnin tai muotoilun kanssa. 2. Kuvat tai liikkuva sisältö ovat tärkein yksittäinen keino näkyvyyden ja jakamisen lisäämiseksi. 3. 4. 5. Kuinka käytän Twitteriä tehokkaasti? | Kinda.fi. Twitter asiantuntijan työkaluna. Miksi #Twitter? | Pelasta maailma. Miksi #Twitter? Keskustelin Twitterissä @Piritta:n ja muutaman muun kanssa sosiaalisen median trendeistä järjestöille (erinomainen bloggaus #muuten). Päädyimme ihmettelemään miksi niin harva sosiaali- ja terveysjärjestön johtaja on aktiivisesti läsnä Twitterissä. Pohdimme myös miksi järjestöjen #some-viestintä on usein a) kasvotonta ja b) yhden henkilön varassa.

Onneksi tilanne on @Piritta:n mukaan muuttumassa: Sosiaalinen media ei ole enää irrallinen osa järjestön viestintää ja markkinointia, vaan siitä tulee kiinteä osa järjestön koko toimintaa. Yksissä tuumin päätimme houkutella lisää järjestötoimijoita (ja toki kaikkia muitakin) Twitteriin. Voi #keskustella kenen tahansa kanssa. Alkuun pääseminen on aina hankalaa, mutta Twitterin haltuunotto kannattaa. Meillä kaikilla on kaiketi ihan yhtä paljon aikaa käytössämme.Aika monen työhön kuuluu ajan hermolla pysyminen ja kehittäminen. Innostuitko? Tykkää tästä: Tykkää Lataa... Tietoja Anne Lindfors (@anne_lindfors) Uutta Twitterissä: profiili ja kiinnitetyt twiitit | Viestintä-Piritta. Twitter uudistaa parhaillaan selaimessa näkyvän profiilin ulkoasua. Twitter tiedotti viime viikolla, että uudistus tulee voimaan kaikille Twitter-käyttäjille muutaman viikon kuluessa.

Uudet Twitter-käyttäjät saavat käyttöönsä heti uuden ilmeen. Oman Twitter-tilini profiili on ollut uudenlainen jo viikon päivät ja koostin tähän bloggaukseen asiat, joita uudistus pitää sisällään. Kunkin kuuden kohdan ohessa on vinkki, miten tästä uudistuksesta voi hyötyä tai miksi siihen kannattaa kiinnittää huomiota. 1. Uudessa profiilissa suositeltu otsakekuvan koko on 1500 x 500 ja maksimikoko 5 MT. Vinkki: Otsakekuvan avulla voit kuvamuodossa kertoa muille, kuka olet, mistä tulet tai esimerkiksi millaisista aiheista twiittaat. 2. Otsakekuvan alle on listattu aiemmin profiilin vasemmassa reunassa olleet profiilin välilehdet: twiitit, kuvat, seuratut, seuraajat, suosikit ja Lisää-painikkeen takana listat. 3. Tilisi 160 merkkiä pitkä kuvaus näkyy nyt profiilikuvasi alla vasemmalla. 4. 5. 6. Menestystä ei saavuteta tuurilla, vaan … Laatu ennen määrää, koskee myös Twitterin seuraajalistaa. Haluat mieluiten seuraajia, jotka ovat osa kohderyhmääsi.

Muutkin ovat toki tervetulleita – aina :) Miten sitten kasvatat sinulle tärkeiden seuraajien määrää Twitterissä? Tarkista, että Twitter-profiilisi kuvat ovat laadukkaita ja oikeankokoiset. Jokainen twiitti on tärkeä. Muista käyttää oikean kokoista materiaalia, jotta twiittisi sisältö ja visuaalisuus ovat laadukkaita lukijan silmissä. Yritä pitää twiittisi alle sadan merkin, jotta siihen mahtuu kiinnostuneen twiittaajan (uudelleentwiittaajan tai vastaajan) kommentti. Löydä oma tyyli, pidä siitä kiinni. Muista tone-of-voice. Verbit toimivat aktivoijana paremmin kuin adjektiivi tai substantiivi. Käytä sopivasti ja fiksusti aihetunnisteita (#, hashtag). Seuraa sosiaalisen median suunnitelmaasi mahdollisimman pitkälle. Älä mieti liikaa milloin twiitata, vaikka tästä tehdään välillä infograafeja ja kuvia.

Jos kohderyhmäsi on globaali, nousee ajastuksen tärkeys merkittävästi. Näin saat ladattua koko Twitter-historiasi omalle koneellesi - Ohje - MPC.fi. Twitter-koulutus. Uusi Twitter on täällä! Uudenlainen, entistä visuaalisempi Twitter-profiili alkaa olla yhä useampien Twitter-käyttäjien saatavilla. Ilmoitus Twitter-tilin yläreunassa antaa ensin mahdollisuuden kokeilla uutta profiilia, mutta nopean esittelykierroksen jälkeen voi halutessaan ottaa uuden profiilin heti käyttöön. Tässä blogissa esittelen tiiviisti uuden profiilin muutokset – tärkeimpinä uudet toiminnot omassa profiilissa sekä profiili- ja kansikuvan koon muutokset. Twitter on asteittain ottanut käyttöön uudenlaisia profiileja, ja nyt jo monella suomalaisella twiittaajalla on uusi profiili. Jatkossa muun muassa eniten muilta käyttäjiltä reagointeja saaneet twiitit tulevat näkymään hieman isompina ja isomman fontin kera profiilin twiittiketjussa, ja voit myös kiinnittää twiittejä profiilisi yläosaan näkymään paremmin ja pidempään.

Julkaisun kiinnittäminen Uusi, Facebookista ennalta tuttu ominaisuus, on twiitin kiinnittäminen profiilin yläreunaan. Twiitit vai sekä twiitit että vastaukset? Uudet kuvakoot Yhteenveto. Miten twitteriä käytetään? -Suunnittelu ja analysointi. Twitter toimittajan työssä – 3 aloitusvinkkiä | Viestintä-Piritta. Toimin syksyn aikana yhtenä Ylen sosiaalisen median kouluttajana aiheenani Twitterin käytön perusteet.

Koulutuksiin osallistui lukuisa määrä Ylen työntekijöitä monilta talon aloilta. Handson-koulutusten aikana esiin nousi useita asioita erityisesti toimittajan työhön liittyen, joita koulutuksissa pohdimme. Luonnollisesti seuraavat kolme asiaa ovat hyviä vinkkejä kenelle tahansa, joka miettii Twitterin käytön aloittamista. 1. Nimen, nimimerkin, profiilikuvan ja Twitter-tilin kuvaus Twitter-käyttäjän tuntee twiittivirtaa selatessa sekä tilin nimestä, nimimerkistä että profiilikuvasta, jotka näkyvät joka twiitin yhteydessä. Henkilöillä tilin nimi on useimmiten oma nimi muodossa etunimi sukunimi, omalla kohdallani Piritta Seppälä.

Nimimerkki on @-merkin perässä oleva käyttäjätunnus, joka kannattaa miettiä heti tiliä perustaessa tarkasti. Profiilikuva auttaa tunnistamaan twiittaajan myös silloin, kun joku etsii sinua nimellä Twitterissä. ”HRD Expert @Yleisradio. 2. 3. Twitter-listat: Listojen luominen ja peruskäyttö. Twitter-listat ovat olleet käytettävissä jo jonkin aikaa ja hypen savupilvi alkaa hälvetä. On hyvä hetki katsastaa mitä Twitter-listat ovat ja miten niitä voisi hyödyntää. Aloitan ihan alusta eli listojen luomisesta siitäkin huolimatta, että elämme tietoyhteiskunnassa, jossa kaikki jo kaiken osaavat tai ainakin selvittävät asiat 50 sekunnissa kun on tuo nettikin (#sarkasmi). Aika moni on kuitenkin ehtinyt kysellä suomenkielistä ohjetta listojen tekemisestä, useimmat ohjesivut taitavat tosiaan olla englanniksi. Koska pidän oppia omalla kielellä yhtenä ihmisoikeuksista, niin ole hyvä: tässä ohjetta suomeksi.

Listojen luonti sujuu ainakin tällä hetkellä helpoimmin omalta Twitter-profiilisivulta l. kotisivulta käsin, jossa Lists-painike näkyy heti viestien ja profiilikuvan välissä oikealla. Seuraavaksi ryhdytään lisäämään ihmisiä listalle. Voit ryhtyä seuraamaan myös muiden laatimia listoja. Listaa voi muokata esimerkiksi vaihtamalla sen nimen. Twitter-kortit. Tiesitkö, että voit käyttää Twitterissä erilaisia Twitter-kortteja? Korttien avulla liität kuvia tai videon twiitteihin, joista linkität edelleen omille verkkosivuillesi. Kun lisäät pari HTML riviä verkkosivuillesi, saat valitun kortin twiittiisi. Kortti näkyy kaikille seuraajille. Valitse sinulle sopiva Twitter-kortti ja tutustu sen ominaisuuksiin. Lisää kortin metatag verkkosivullesi. Sisäänkirjautumisen jälkeen, syötä URL. ja odota vahvistusta. Sovelluskortti: Kortti mahdollistaa sovelluksen tietojen näytön sovelluskaupasta. Galleriakortti: Yhden kuvan sijaan galleriakortti näyttää esikatselukuvana jopa neljä kuvaa valitusta valokuvagalleriasta.

Mobiilissa esimerkiksi näin: Tuotekortti: Voit lisätä twiittiin tuotetietoa, tuotekuvan sekä kaksi lisäkenttää, joihin voit kirjoittaa vaikka tarjoushinnan tai kokotietoja. Esimerkki: Twitterin aloitus. Twitter peruskurssi à la Johanna Hurmerinta Perusta tili käyttäjätunnus, kieli, bio sekä linkki omaan webbiin tai LinkedIniinks asetukset: kieli, mobiili, sp, profiili, ulkoasu jnelisää oma kuva profiilikuvaksi Mieti mitä haluat jakaa ja mitä haluat löytää -> tämä vaikuttaa tulevaan verkostoosi, jonka luot (Twitterissä on yli 645 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää, joten kannattaa seurata vain itselleen tärkeimpiä yrityksiä/ihmisiä).

Mieti millä tavalla haluat yleensä viestittää: vakavasti, hauskasti, kevyesti, ironisesti jne. Ehkä haluat (niin kuin minä) jakaa vinkkejä ja näin auttaa ihmisiä heidän päivittäisessä työssään tai opiskeluissaan. Twitter on äänesi, brändisi. Seuraajasi lisääntyvät / vähentyvät tyylisi ja twiittiesi sisällön mukaan. Verkostoidu etsi @FinJonna (se olen minä). Löydä tietoa, vinkkejä ja uutisia Jaa tietoa ja uutisia Anna neuvoja ja vinkkejä kun verkostossasi joku pyytää vinkkiä, anna sellainen, jos osaat. Opi uutta Twittertilin etusivu. Viikon parhaat : Ohjeita livetwiittaajalle | ORGCOMMS. Mikä on Twitter-chat ja miten se tehdään, case #webforexecs. Twitteriin (with image) · PauliinaMakela. Twitter koulutus. Twitter Analytics paljastaa sisältösi koukuttavuuden. Pian viisi vuotta elettyä elämää Twitterissä. Tweetdeck - Twiitin ajastus.

Seurat aktivoituvat verkkopalveluissa: ”Twitteriä ei tule aliarvioida” - Kiekko. Miten perustaa Twitter-tili ja valita hyvä tunnus.