background preloader

TEHTY - PLE

Facebook Twitter

Vain joka neljäs suomalainen työllistynyt avointa työpaikkaa hakemalla. Miten työpaikat löytyvät ja mitkä ovat suomalaisten vahvuudet työnhaussa. Miten sinä asemoidut suhteessa muihin? Tee Työelämän kuntotesti! Työ löytyy yhä harvemmin työpaikkailmoituksiin vastaamalla, joten verkostot ja oma-aloitteisuus ovat työhaussa korvaamattomia apuja. Vaikka suomalaiset tunnistavat verkostoitumisen merkityksen, vain kuusi prosenttia pitää sitä vahvuutenaan. Tiedot käyvät ilmi Sitran teettämästä laajasta työelämätutkimuksesta. Selvitimme myös suomalaisten mietteitä työn tulevaisuudesta ja sitä, millaisista asioista tiukan paikan tullen ollaan valmiita joustamaan. Alle neljäsosa (23 prosenttia) suomalaisista on päätynyt nykyisen työhön avointa työpaikkaa hakemalla. ”Tehokas työnhaku on monikanavaista, sillä myös työnantajat hyödyntävät rekrytoinnissa verkostoja ja arvostavat aktiivisuutta.

Luovuus, empaattisuus ja verkostoitumistaidot kullanarvoisia ”Vain kuusi prosenttia pitää verkostoitumistaitoja vahvuutenaan. Lisätietoja tutkimuksesta. These-extra-robotic-hands-have-been-created-to-help-with-multitasking-815679. Linkedin-kutsu tuntemattomalta? Asiantuntijat kertovat, mitä sille kuuluu tehdä - Ura - HS.fi. Kaikkien kuuluisi nykyään olla Linkedin-palvelussa, sanotaan. Se ei ole enää edes muutaman alan temmellyskenttä, vaan laaja asiantuntijaverkosto. Aika monen profiili jää kuitenkin keskeneräiseksi, ja koko kanava aiheuttaa hämmennystä. Mitä rekrytointiin ja ammatilliseen verkostoitumiseen tarkoitetussa sosiaalisessa mediassa oikein pitäisi tehdä? HS kysyi asiaa Linkedin-kouluttaja Tom Academic Workin rekrytointiasiantuntija Laura ja rekrytointifirma Adeccon konsultilta Helen Vesikiltä Kenet pitää hyväksyä kontaktiksi?

Linkedin-hämmennys voi johtua siitä, että suomalaisten verkostoitumistapa on erilainen kuin muualla maailmassa. ”Kontaktille ei lupaa mitään. Hän ei kuitenkaan suosittele hyväksymään ketä tahansa, koska jotkut käyttävät palvelua roskapostilistojen keräämiseen. Ketä kannattaa lähestyä? Mikä merkitys verkoston koolla on? Työntekijä, tuotteista itsesi – mutta muista, että rekrytoijakin etsii tuotteen takaa oikeaa ihmistä - Ura - HS.fi. Myyminen ei ole suoma­lais­ten leipä­laji. Osaam­me ehkä tehdä hyviä tuotteita, mutta olemme usein toistellun väittämän mukaan huonoja markkinoimaan niitä.

Emme osaa brändätä tekemisiämme. Sama näkyy työnhaussa. Tätä mieltä on ainakin äskettäin tapaamani headhunter. CV eli ansioluettelo voi nykyisin olla kahden tai kolmenkin sivun mittainen, jos sisältö on kiinnostava. Kysyttäessä voi toki tulla ilmi, että kandidaatilla on uuden paikan kannalta runsaasti olennaista osaamista. Miten työnhakijan pitäisi sitten osaamistaan CV:ssä myydä? Rekrytoija saattaa käyttää CV:n silmäilyyn alle kymmenen sekuntia. Pelkkä aiempien tehtävien listaaminen CV:hen ei kuitenkaan riitä, ammattilaiset neuvovat. Oman kokemuksen tarkastelu tulosten näkökulmasta voi tuntua vaikealta.

Myös epäonnistumisista voi tulla tuloksia, tapaamani headhunter huomautti. Myyvä pitää olla itse hakemuksessakin. ”Hakuvaiheessa työntekijä on kuin tuote”, yksi rekrytointikonsultti kirjoittaa yrityksensä nettisivuilla. Työ 2040 -Skenaarioita työn tulevaisuudesta. Työ 2040 -skenaariojulkaisu nostaa julkiseen keskusteluun työtä muuttavia kehityskulkuja hypertuottavuudesta perustuloon. Työn muutos on oiva suurennuslasi yhteiskunnan muutoksen tutkimiseen, koska työ koskettaa meitä kaikkia. Julkaisun tarkoitus on tuoda esille tärkeimpiä teemoja, jotka muokkaavat työtämme – ja sitä kautta yhteiskuntaamme – ennen vuotta 2040. Julkaisu rakennettiin yhdessä laajan sidosryhmäjoukon kanssa. Skenaariot luotiin kahdessa työpajassa, jotka järjestettiin syksyllä 2016 – tavoitteena oli haastaa laajaa joukkoa työelämän rakentajia miettimään mahdollisia työelämässä tapahtuvia muutoksia.

Nämä näkökulmat kiteytettiin julkaisussa kolmeen mahdolliseen tulevaisuusskenaarioon. 5 Essential CV Writing Rules Infographic. Other Infographics 5 Essential CV Writing Rules Infographic 5 Essential CV Writing Rules Infographic Writing a CV can be tough, so it pays to know exactly what recruiters and employers expect from candidates. Here are our 5 essential CV writing rules to ensure your CV makes a winning impression and carries you through to interview stage. 1. Give your CV a narrow focus The number one rule of CV writing is to target your CV specifically towards one industry or role type. Target a specific role type with your CVResearch the role requirements thoroughlyOnly include highly relevant skills and knowledge 2.

With recruiters often receiving hundreds of applications for every job vacancy, you have to ensure that your CV grabs their attention quickly. Head your CV up with a punchy profileUse bullet pointed Core Skills list to give recruiters a snapshot of your offeringsTailor your CV to the jobs you are applying for 3. 4. 5. Via: standout-cv.com Embed This Education Infographic on your Site or Blog!

16 skills students need to learn today to thrive tomorrow. The gap between the skills people learn and the skills people need is becoming more obvious, as traditional learning falls short of equipping students with the knowledge they need to thrive, according to the World Economic Forum report New Vision for Education: Fostering Social and Emotional Learning Through Technology.

Today's job candidates must be able to collaborate, communicate and solve problems – skills developed mainly through social and emotional learning (SEL). Combined with traditional skills, this social and emotional proficiency will equip students to succeed in the evolving digital economy. What skills will be needed most? An analysis of 213 studies showed that students who received SEL instruction had achievement scores that averaged 11 percentile points higher than those who did not. And SEL potentially leads to long-term benefits such as higher rates of employment and educational fulfillment. License and Republishing.

PLE

Adobe Connect - Nyskabende Webinar-løsninger - 4. Open Badge - osaamismerkiwebinaarin tallenne /Ilona. Merkin vastaanottaminen (ei tunnuksia Open Badge Passport -palveluun) Open Badge Passport - Sivun tekeminen ja jakaminen. Home. Tulevaisuuden osaaminen. Tulevaisuuden osaaminen. Digitaalinen minä ilman suunnitelmaa - DIGITALIST. Digitaalisuus, työidentiteetti ja ihmisyys – havaintoja ja kasvukipuja Teknologia on jo täällä, mutta vielä harvempi on miettinyt sitä, mitä työidentiteetti tarkoittaa minulle “digitaalisella puolella”.

Pääosin suurelle yleisölle verkko tarkoittaa kavereiden postauksia Facebookissa, viestittelyä Whatsup-ryhmässä tai passiivista työprofiilia Linkedinissä. Asioita tehdään pitkälti huvin vuoksi ilman tavoitteita tai digi on vain markkinointikanava. Suurella osalla on profiilikuvan paikalla muna tai kännykkäkameralla otettu suttuinen kuva, joka ei ole kuitenkaan tarkoitettu vitsiksi. Jos se on vitsi, ymmärtääkö sitä kukaan. Sinua ei siitä tunnista. “Linkedinissä linkitytään vasta kun on tavattu manuaalisessa maailmassa.” Identiteettimme verkossa nähdään lähinnä markkinointina tai viihteenä, josta voi pitää #somepaasto’n. “Digitaalisen persoonan voin laittaa tauolle, koska se on erillinen osa minua.” ”Onko niin, että etupäässä ajaudumme työstä toiseen ja työpaikasta toiseen.” Kokeiluja verkossa. Celebrate learning! Digitaaliset osaamismerkit_0.

Osaamistavoitteiden laatiminen.pdf. PowToon - Osaamismerkit. Henkilöbrändäyksen ja onnistuneen työnhaun yhteys - Saranen Consulting Oy. Kuulimme viime viikolla Barona Groupin Business Development Dayssa Digitalist Networkin perustajaa Ville Tolvasta. Ville puhui meille henkilöbrändäyksestä. Aihe on mielestäni kiinnostava sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti. Töissä autamme ihmisiä uusiin työpaikkoihin ja osa tarjoamastamme avusta tapahtuu valmennuksissamme. Työnhaun valmennuksissa puhumme useista samoista teemoista, mistä Ville puhui avatessaan meille henkilöbrändäyksen saloja. Millainen yhteys työnhaulla ja henkilöbrändäyksellä siis on? Syvennä ammattitaitoa Meillä asiantuntijatehtävissä toimivilla ihmisillä osaaminen kumpuaa ajatuksistamme ja ymmärryksestämme. Myös työnhaussa on tärkeää ymmärtää – ja osata kiteyttää – oma osaaminen sekä alueet, joiden parista lähtee kartoittamaan uusia työmahdollisuuksia. Työelämän henkivakuutus Kun muut huomaavat asiantuntemuksesi, mielipiteitäsi myös kuunnellaan.

Ja kukapa ei haluaisi tehdä alan tunnetun asiantuntijan kanssa yhteistyötä? Ville Tolvanen bloggasi itsestään brändin: ”Somen vähättely on lyhytnäköistä ja typerää” Älä ole turhan vaatimaton, tuo osaamisesi näkyväksi | Talentia-lehti. Ammattilaiseksi kasvaminen ei ole pelkkää tietämyksen kartuttamista vaan myös ammatissa tarvittavien asenteiden ja ajattelutapojen omaksumista. Kyse on oivalluksista, joita ihminen saa koko työuransa ajan. Näin tiivistää verkko-oppimisen asiantuntija ja tutkija Ilona Laakkonen, joka aiemmassa työssään Student Life -suunnittelijana ohjasi Jyväskylän yliopiston opiskelijoita asiantuntijaosaamisen tunnistamisessa ja kehittämisessä. – Ammattilaiseksi kasvaminen vaatii kokonaisvaltaista ajattelua.

Se on jatkuvaa tekemistä, joka ei tule pelkästä koulutuksesta, nykyisin Jyväskylän ammattikorkeakoulussa työskentelevä Laakkonen sanoo. Miten ammattitaitoaan sitten pääsee kasvattamaan, jos lyhyt CV ei tunnu vakuuttavan työnantajia? Työkokemuksen puutetta voi Laakkosen mukaan paikata opettelemalla erittelemään, millaista osaamista on muilla elämänalueilla hankkinut ja mitä on tehnyt oppiakseen nämä taidot. Osaamisen monet lähteet Kehittyminen on prosessi Tartu tilaisuuksiin Epävarmuudesta eteenpäin. OSAAMISMERKIT by Lotta Pakanen on Prezi. Oppiminen Online. What Is A Badge? A Short Story About Open Badges. Open badges | Joyce Seitzinger | TEDxRosalindParkED. Digitaalinen osaamismerkki -webinaarisarja - Opintokeskus Sivis. Digitaalinen osaamismerkki webinaarisarja perehdyttää sinut digitaalisiin osaamismerkkeihin.

Webinaarisarjan aikana tutustutaan konkreettisesti siihen, mitä osaamismerkit ovat, miksi järjestöjen kannattaa niitä hyödyntää, millaisista osioista osaamismerkki koostuu ja miten osaamismerkkejä vastaanotetaan ja jaetaan sosiaaliseen mediaan. Webinaarit järjestetään Adobe Connectin verkkotilassa, johon tullaan viimeistään 15 minuuttia ennen ohjelman alkamista. Webinaarisarja koostuu kolmesta tunnin (60 min) mittaisesta alustuksesta ja yhteisestä keskusteluista. Webinaarisarjan kokonaisuuden kävijöillle myönnetään osaamismerkki. Voit myös osallistua yksittäisiin webinaareihin. Kouluttajina toimivat Opintokeskus Siviksen asiantuntijat Minna Pesonen ja Lotta Pakanen (ks. Yhteystiedot). Osa 1. 20.9. klo 13.00-14.00 Mitä ovat osaamismerkit? Osa 2. 27.9. klo 13.00- 14.00 Osaamismerkin suunnittelun perusteet ( 1h) Ilmoittautuminen: 6.9. mennessä tästä. Materiaali: NYT! Osaamismerkki osaamisen tunnistamisesta - Uutiset - TIEKE. Skip to end of metadataGo to start of metadata Tiviittorin avulla arvioidaan digiosaamista.

Osaamisen tunnistaminen helpottaa niin organisaation kuin yksilön toiminnan kehittämistä. Arviointiin osallistuminen on osoitus valmiudesta näyttää niin omat vahvuudet kuin kehittämiskohteetkin. TIEKE myöntää jokaiselle Tiviittorin arvioinnin tehneelle Open Badge -osaamismerkin. Tiviittorissa on kolme testivaihtoehtoa, joilla osaamistaan voi arvioida: Tietoyhteiskunta- ja mediataidotTeknis-käytännölliset taidot sekäTietotyön taidot Arvioinnin jälkeen henkilö saa osaamisestaan havainnollisen tulosraportin, josta näkee niin kokonaistason kuin osa-aluekohtaisen osaamisen.

Open Badge -osaamismerkit Open Badges -osaamismerkit perustuvat Mozilla-säätiön kehittämään digitaaliseen standardiin, jolla osaamista, tietoa, taitoa ja asenteita voidaan näyttää todeksi. Hae Tiviittorin osaamismerkkiä Osaamismerkkiä voit hakea myös jälkikäteen. Lisätietoja Merja Sjöblom, merja.sjoblom[at]tieke.fi, 050 567 6893 Overview. Työelämässä tarvitaan digitaitojen ohella työntekijöitä, joilla on vankka ammattitaito, näkemystä ja verkostoja.

8 digital skills we must teach our children. The social and economic impact of technology is widespread and accelerating. The speed and volume of information have increased exponentially. Experts are predicting that 90% of the entire population will be connected to the internet within 10 years. With the internet of things, the digital and physical worlds will soon be merged. These changes herald exciting possibilities. But they also create uncertainty. Children are using digital technologies and media at increasingly younger ages and for longer periods of time. The digital world is a vast expanse of learning and entertainment. Moreover, there is the digital age gap. So how can we, as parents, educators and leaders, prepare our children for the digital age? Digital intelligence or “DQ” is the set of social, emotional and cognitive abilities that enable individuals to face the challenges and adapt to the demands of digital life.

Digital identity: The ability to create and manage one’s online identity and reputation. Share Written by. Adobe Education. Adobe Generation Pro: Digital Storytelling. Tämä mies brändäsi itsensä menestyjäksi, ja suosittelee samaa kaikille – sillä pian äänekkäät voivat viedä kaikki työpaikat. Kuva Ville Tolvasesta lehteilemässä Moleskine-vihkoa oviaukossa. Sitten kuva Ville Tolvasesta lentokentällä, sitten kadulla. Sitten kuva Ville Tolvasesta katsomassa kaukaisuuteen, vihko sylissä avoinna. Näin itseään esittelee kotisivuillaan konsultti – arvasit – Ville Tolvanen. Mies, joka on twiitannut 54 200 kertaa. Mies, jonka kasvot ovat mustavalkoisessa stailatussa kuvassa Twitter-profiilin päällä. Mies, joka on tehnyt itsestään työelämää varten hashtagin. Ja kohta sinä saatat hakea töitä samalla tavalla. Tolvanen on tuttu lähinnä niille, jotka ovat seuranneet Twitteriä ja siellä digibisnestä. ”Yritin vuosia puhua siitä, kuinka verkko muuttaa palveluita, työntekoa ja kaikkea, mutta sitä ei otettu vakavasti.

Vuosi oli 2011, ja Tolvanen oli yksityisyrittäjänä. Konsultoinnista hänellä ei vielä paljoa taustaa ollut. Tolvanen perusti blogin, jonne kirjoitti suorasukaisia tekstejä markkinoinnista ja yrittämisestä. Ja sen guru oli nyt Tolvanen. Brändäämisen Tolvanen ottaa tosissaan. Maarit Ignatius's (@maaritignatius) Story on Steller. Critical connections: personal learning environments and information literacy | Hicks. Alison Hicks* and Caroline Sinkinson Department of Arts & Humanities, University Libraries, University of Colorado, Boulder, CO, USA (Received 22 April 2013; final version received 30 October 2014; Published: 14 January 2015) Personal learning environments (PLEs) and critical information literacies (CILs) are two concepts that have been presented as responses to the challenges of the rich and complex information landscape.

While both approaches support learners’ critical engagement with new information environments, each was developed within a different field. This paper connects and contrasts PLEs and CILs in order to explore the design of pedagogical responses to the information environment. Keywords: personal learning environments; information literacy; information landscape; self-directed learning *Corresponding author. Research in Learning Technology 2015. © 2015 A. Citation: Research in Learning Technology 2015, 23: 21193 - Openness Broad Lee, K. Investigating teachers’ perception about the educational benefits of Web2.0 personal learning environments. Models For Designing Your Personal Learning Environment. A personal learning environment (PLE) is a solution for keeping up with the rapid pace of knowledge change. Some say it is a concept, while others say it is a technology.

I think a good definition is this: a self-directed and evolving environment of tools, services and resources organized by a person seeking a way to accomplish lifetime learning, to create, and to connect with others of similar interests. Because it is personalized, everyone’s PLE will be unique. Because it is collaborative, information may be continually created and shared. In the workplace, designing a personal learning environment has the potential to partially replace conventional courses. Organic Design Versus Planned Design Perhaps your personal learning environment, like mine, emerged organically. But what if you wanted to consciously design and build the most effective personal learning environment that would meet all of your needs? Advantages of Using a Model How To Use a Model A Generic Model The Four C’s Model.

More Than Wordle... Ten Other Word Cloud Generators ... Providing Unique Features - by Michael Gorman.