background preloader

TEHTY - PLE

Facebook Twitter

Linkedin-kutsu tuntemattomalta? Asiantuntijat kertovat, mitä sille kuuluu tehdä - Ura - HS.fi. Kaikkien kuuluisi nykyään olla Linkedin-palvelussa, sanotaan.

Linkedin-kutsu tuntemattomalta? Asiantuntijat kertovat, mitä sille kuuluu tehdä - Ura - HS.fi

Se ei ole enää edes muutaman alan temmellyskenttä, vaan laaja asiantuntijaverkosto. Aika monen profiili jää kuitenkin keskeneräiseksi, ja koko kanava aiheuttaa hämmennystä. Mitä rekrytointiin ja ammatilliseen verkostoitumiseen tarkoitetussa sosiaalisessa mediassa oikein pitäisi tehdä? HS kysyi asiaa Linkedin-kouluttaja Tom Academic Workin rekrytointiasiantuntija Laura ja rekrytointifirma Adeccon konsultilta Helen Vesikiltä Kenet pitää hyväksyä kontaktiksi? Linkedin-hämmennys voi johtua siitä, että suomalaisten verkostoitumistapa on erilainen kuin muualla maailmassa. ”Kontaktille ei lupaa mitään.

Hän ei kuitenkaan suosittele hyväksymään ketä tahansa, koska jotkut käyttävät palvelua roskapostilistojen keräämiseen. ”Nekin muutamat valeprofiilit, joita on löytynyt, ovat olleet headhuntereiden luomia”, Laine kertoo. Laura Korpilauri ja Helen Vesik ovat hieman tiukemmalla linjalla kuin Laine. Työntekijä, tuotteista itsesi – mutta muista, että rekrytoijakin etsii tuotteen takaa oikeaa ihmistä - Ura - HS.fi. Myyminen ei ole suoma­lais­ten leipä­laji.

Työntekijä, tuotteista itsesi – mutta muista, että rekrytoijakin etsii tuotteen takaa oikeaa ihmistä - Ura - HS.fi

Osaam­me ehkä tehdä hyviä tuotteita, mutta olemme usein toistellun väittämän mukaan huonoja markkinoimaan niitä. Emme osaa brändätä tekemisiämme. Sama näkyy työnhaussa. Tätä mieltä on ainakin äskettäin tapaamani headhunter. Osaamista voi olla vaikka kuinka, mutta suomalaisen on usein vaikea tuoda kykyjään esille CV:ssä, kansainvälisiin johtajarekrytointeihin erikoistunut konsultti sanoi.

CV eli ansioluettelo voi nykyisin olla kahden tai kolmenkin sivun mittainen, jos sisältö on kiinnostava. Kysyttäessä voi toki tulla ilmi, että kandidaatilla on uuden paikan kannalta runsaasti olennaista osaamista. Työ 2040 -Skenaarioita työn tulevaisuudesta. Työ 2040 -skenaariojulkaisu nostaa julkiseen keskusteluun työtä muuttavia kehityskulkuja hypertuottavuudesta perustuloon.

Työ 2040 -Skenaarioita työn tulevaisuudesta

Työn muutos on oiva suurennuslasi yhteiskunnan muutoksen tutkimiseen, koska työ koskettaa meitä kaikkia. Julkaisun tarkoitus on tuoda esille tärkeimpiä teemoja, jotka muokkaavat työtämme – ja sitä kautta yhteiskuntaamme – ennen vuotta 2040. Julkaisu rakennettiin yhdessä laajan sidosryhmäjoukon kanssa. Skenaariot luotiin kahdessa työpajassa, jotka järjestettiin syksyllä 2016 – tavoitteena oli haastaa laajaa joukkoa työelämän rakentajia miettimään mahdollisia työelämässä tapahtuvia muutoksia. Nämä näkökulmat kiteytettiin julkaisussa kolmeen mahdolliseen tulevaisuusskenaarioon.

5 Essential CV Writing Rules Infographic. Other Infographics 5 Essential CV Writing Rules Infographic 5 Essential CV Writing Rules Infographic Writing a CV can be tough, so it pays to know exactly what recruiters and employers expect from candidates.

5 Essential CV Writing Rules Infographic

16 skills students need to learn today to thrive tomorrow. The gap between the skills people learn and the skills people need is becoming more obvious, as traditional learning falls short of equipping students with the knowledge they need to thrive, according to the World Economic Forum report New Vision for Education: Fostering Social and Emotional Learning Through Technology.

16 skills students need to learn today to thrive tomorrow

Today's job candidates must be able to collaborate, communicate and solve problems – skills developed mainly through social and emotional learning (SEL).

PLE

Adobe Connect - Nyskabende Webinar-løsninger - 4. Open Badge - osaamismerkiwebinaarin tallenne /Ilona. Merkin vastaanottaminen (ei tunnuksia Open Badge Passport -palveluun) Open Badge Passport - Sivun tekeminen ja jakaminen. Home. Tulevaisuuden osaaminen. Tulevaisuuden osaaminen. Digitaalinen minä ilman suunnitelmaa - DIGITALIST. Digitaalisuus, työidentiteetti ja ihmisyys – havaintoja ja kasvukipuja Teknologia on jo täällä, mutta vielä harvempi on miettinyt sitä, mitä työidentiteetti tarkoittaa minulle “digitaalisella puolella”.

Digitaalinen minä ilman suunnitelmaa - DIGITALIST

Pääosin suurelle yleisölle verkko tarkoittaa kavereiden postauksia Facebookissa, viestittelyä Whatsup-ryhmässä tai passiivista työprofiilia Linkedinissä. Asioita tehdään pitkälti huvin vuoksi ilman tavoitteita tai digi on vain markkinointikanava. Suurella osalla on profiilikuvan paikalla muna tai kännykkäkameralla otettu suttuinen kuva, joka ei ole kuitenkaan tarkoitettu vitsiksi.

Jos se on vitsi, ymmärtääkö sitä kukaan. Celebrate learning! Digitaaliset osaamismerkit_0. Osaamistavoitteiden laatiminen.pdf. PowToon - Osaamismerkit. Henkilöbrändäyksen ja onnistuneen työnhaun yhteys - Saranen Consulting Oy. Kuulimme viime viikolla Barona Groupin Business Development Dayssa Digitalist Networkin perustajaa Ville Tolvasta.

Henkilöbrändäyksen ja onnistuneen työnhaun yhteys - Saranen Consulting Oy

Ville puhui meille henkilöbrändäyksestä. Aihe on mielestäni kiinnostava sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti. Töissä autamme ihmisiä uusiin työpaikkoihin ja osa tarjoamastamme avusta tapahtuu valmennuksissamme. Työnhaun valmennuksissa puhumme useista samoista teemoista, mistä Ville puhui avatessaan meille henkilöbrändäyksen saloja. Millainen yhteys työnhaulla ja henkilöbrändäyksellä siis on? Ville Tolvanen bloggasi itsestään brändin: ”Somen vähättely on lyhytnäköistä ja typerää” Älä ole turhan vaatimaton, tuo osaamisesi näkyväksi. Ammattilaiseksi kasvaminen ei ole pelkkää tietämyksen kartuttamista vaan myös ammatissa tarvittavien asenteiden ja ajattelutapojen omaksumista.

Älä ole turhan vaatimaton, tuo osaamisesi näkyväksi

Kyse on oivalluksista, joita ihminen saa koko työuransa ajan. Näin tiivistää verkko-oppimisen asiantuntija ja tutkija Ilona Laakkonen, joka aiemmassa työssään Student Life -suunnittelijana ohjasi Jyväskylän yliopiston opiskelijoita asiantuntijaosaamisen tunnistamisessa ja kehittämisessä. – Ammattilaiseksi kasvaminen vaatii kokonaisvaltaista ajattelua. Se on jatkuvaa tekemistä, joka ei tule pelkästä koulutuksesta, nykyisin Jyväskylän ammattikorkeakoulussa työskentelevä Laakkonen sanoo. Miten ammattitaitoaan sitten pääsee kasvattamaan, jos lyhyt CV ei tunnu vakuuttavan työnantajia? Työkokemuksen puutetta voi Laakkosen mukaan paikata opettelemalla erittelemään, millaista osaamista on muilla elämänalueilla hankkinut ja mitä on tehnyt oppiakseen nämä taidot. OSAAMISMERKIT by Lotta Pakanen on Prezi. Oppiminen Online. What Is A Badge? A Short Story About Open Badges. TEDxRosalindParkED. Digitaalinen osaamismerkki -webinaarisarja - Opintokeskus Sivis.

Digitaalinen osaamismerkki webinaarisarja perehdyttää sinut digitaalisiin osaamismerkkeihin.

Digitaalinen osaamismerkki -webinaarisarja - Opintokeskus Sivis

Webinaarisarjan aikana tutustutaan konkreettisesti siihen, mitä osaamismerkit ovat, miksi järjestöjen kannattaa niitä hyödyntää, millaisista osioista osaamismerkki koostuu ja miten osaamismerkkejä vastaanotetaan ja jaetaan sosiaaliseen mediaan. Webinaarit järjestetään Adobe Connectin verkkotilassa, johon tullaan viimeistään 15 minuuttia ennen ohjelman alkamista. Webinaarisarja koostuu kolmesta tunnin (60 min) mittaisesta alustuksesta ja yhteisestä keskusteluista. Webinaarisarjan kokonaisuuden kävijöillle myönnetään osaamismerkki. Voit myös osallistua yksittäisiin webinaareihin. Kouluttajina toimivat Opintokeskus Siviksen asiantuntijat Minna Pesonen ja Lotta Pakanen (ks. Osa 1. 20.9. klo 13.00-14.00 Mitä ovat osaamismerkit?

Osa 2. 27.9. klo 13.00- 14.00 Osaamismerkin suunnittelun perusteet ( 1h) Ilmoittautuminen: 6.9. mennessä tästä. NYT! Osaamismerkki osaamisen tunnistamisesta - Uutiset - TIEKE. Skip to end of metadataGo to start of metadata Tiviittorin avulla arvioidaan digiosaamista.

NYT! Osaamismerkki osaamisen tunnistamisesta - Uutiset - TIEKE

Osaamisen tunnistaminen helpottaa niin organisaation kuin yksilön toiminnan kehittämistä. Arviointiin osallistuminen on osoitus valmiudesta näyttää niin omat vahvuudet kuin kehittämiskohteetkin. Työelämässä tarvitaan digitaitojen ohella työntekijöitä, joilla on vankka ammattitaito, näkemystä ja verkostoja. 8 digital skills we must teach our children. Adobe Education. Adobe Generation Pro: Digital Storytelling. Tämä mies brändäsi itsensä menestyjäksi, ja suosittelee samaa kaikille – sillä pian äänekkäät voivat viedä kaikki työpaikat.

Kuva Ville Tolvasesta lehteilemässä Moleskine-vihkoa oviaukossa. Sitten kuva Ville Tolvasesta lentokentällä, sitten kadulla. Sitten kuva Ville Tolvasesta katsomassa kaukaisuuteen, vihko sylissä avoinna. Näin itseään esittelee kotisivuillaan konsultti – arvasit – Ville Tolvanen. Mies, joka on twiitannut 54 200 kertaa. Mies, jonka kasvot ovat mustavalkoisessa stailatussa kuvassa Twitter-profiilin päällä. Ja kohta sinä saatat hakea töitä samalla tavalla. Tolvanen on tuttu lähinnä niille, jotka ovat seuranneet Twitteriä ja siellä digibisnestä. ”Yritin vuosia puhua siitä, kuinka verkko muuttaa palveluita, työntekoa ja kaikkea, mutta sitä ei otettu vakavasti.

Vuosi oli 2011, ja Tolvanen oli yksityisyrittäjänä. Konsultoinnista hänellä ei vielä paljoa taustaa ollut. Tolvanen perusti blogin, jonne kirjoitti suorasukaisia tekstejä markkinoinnista ja yrittämisestä. Maarit Ignatius's (@maaritignatius) Story on Steller. Critical connections: personal learning environments and information literacy. Alison Hicks* and Caroline Sinkinson Department of Arts & Humanities, University Libraries, University of Colorado, Boulder, CO, USA (Received 22 April 2013; final version received 30 October 2014; Published: 14 January 2015) Personal learning environments (PLEs) and critical information literacies (CILs) are two concepts that have been presented as responses to the challenges of the rich and complex information landscape.

While both approaches support learners’ critical engagement with new information environments, each was developed within a different field. Investigating teachers’ perception about the educational benefits of Web2.0 personal learning environments. Models For Designing Your Personal Learning Environment. A personal learning environment (PLE) is a solution for keeping up with the rapid pace of knowledge change. Some say it is a concept, while others say it is a technology. I think a good definition is this: a self-directed and evolving environment of tools, services and resources organized by a person seeking a way to accomplish lifetime learning, to create, and to connect with others of similar interests. Because it is personalized, everyone’s PLE will be unique. Because it is collaborative, information may be continually created and shared. More Than Wordle... Ten Other Word Cloud Generators ... Providing Unique Features - by Michael Gorman.

(Michael Gorman) Welcome to a post that covers those other ten Word Cloud Generators and some are pretty amazing! While Wordle is the king of Word Cloud Generators here are some other word cloud tools that have some outstanding capabilities that are worth investigation.