background preloader

SV retoriktal

Facebook Twitter

Kvinnors och mäns bröstvårtor har samma rätt att synas. Debatt Det är dags att inse att kvinnors och mäns bröstvårtor har samma funktion och samma rätt att synas i vårt samhälle och i sociala medier, skriver Aida Skåreby.

Kvinnors och mäns bröstvårtor har samma rätt att synas

Aldrig har vi levt så sexuellt frisläppt som i dag, och aldrig har dubbelmoralen varit så tydlig. På sociala medier tillåts svankande, sexuellt utmanande bilder på kvinnor medan ammande mammor censureras. Allt görs för att den laddade, kvinnliga bröstvårtan inte ska få synas. Det är dags att inse att kvinnors och mäns bröstvårtor har samma funktion och samma rätt att synas. Vilka är skillnaderna mellan manliga och kvinnliga bröst anatomi ? Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-02-19 För de flesta observatörer , manliga och kvinnliga bröst verkar helt annorlunda , och i de flesta samhällen den vuxna kvinnliga bröst är klädd på offentliga platser.

Vilka är skillnaderna mellan manliga och kvinnliga bröst anatomi ?

Men överraskande , grundläggande anatomi av varje har fler likheter än skillnader At Birth Mäns och kvinnors bröst är i princip samma vid födseln . Båda könen har en nippel och mörkare vävnaden som omger det kallas vårtgården . Kvinnor och män och deras bröst. I kommentarsfältet till mitt förra inlägg kom vi in på ämnet bröst, och jag funderar lite över män och kvinnors bröst.

Kvinnor och män och deras bröst

Könsskillnad? Har vi någon forskning som säger att kvinnors bröst ger mer och annorlunda sexuella signaler än mäns bröst (biologiskt)? Bloggaren Purre skriver med säkerhet: ”För att runda av, bröstet är inte ett sexuellt organ på något sätt. Elevernas avklädda bröstprotest mot Facebook hyllas av tusentals på nätet. Upptäck din cancer i tid och öka chansen till bot. Att en cancersjukdom upptäcks tidigt, innan den är spridd till något annat organ i kroppen, är A och O för att kunna bli botad.

Upptäck din cancer i tid och öka chansen till bot

Det viktigaste är att du håller koll på din kropp och att du regelbundet går på de kontroller du blir kallad till. Håll koll på din kropp Som kvinna bör du ha en god kännedom om dina bröst så att det blir lättare att upptäcka eventuella förändringar. Om du fortfarande har menstruationer är dagen efter en avslutad mens lämplig för självundersökning. Varför provocerar bröst så mycket 2015? Lättillgänglighet har diskuterats flitigt i och med Bob Dylans Nobelpris.

Varför provocerar bröst så mycket 2015?

Vissa kritiker menar att Dylan är för enkel och att det inte anstår seriös litteratur att vara så, tja, trallvänlig. Vanligtvis brukar det vara tvärtom, att framför allt poesi beskylls för att vara för svår, för ”ickekommunikativ och genomakademiserad” som litteraturbloggen Den blinde Argus beskriver det. Den beskrivningen syftar just på samtidens svenska lyrik och på poeter som Joar Tiberg. Vad är grejen med free the nipple? : sweden. Varför får inte hela min kropp synas? DEBATT.

Varför får inte hela min kropp synas?

Jag har en kropp. Ett par ben, ett par armar, att huvud, ett par bröst. Människan som sitter några meter bort i från mig i skolan har också ett kropp, ett par ben, ett par armar, ett huvud, ett par bröst. Den människa kan uttrycka sig med hjälp av överdelen på sin kropp på Facebook, utan att censureras. "Censur av kroppar med bröst i sociala medier måste stoppas" Free the Nipple är en jämställdhetsrörelse som kämpar mot kvinnoförtryck och censur, främst i USA men också runt om i världen.

"Censur av kroppar med bröst i sociala medier måste stoppas"

Via film, sociala medier och en gräsrotskampanj som frontas av kända namn som Miley Cyrus, Liv Tyler och Lena Dunham lyfts en dialog om könsdiskriminering och censur framförallt på nationell nivå. Liknande initiativ har nu startats i Sverige eftersom den här typen av förtryck sträcker sig långt över Atlanten. Ett av de tydligaste exemplen på förtryck som rörelsen kämpar mot är att en bröstvårta som sitter på en kvinnligt kodad person alltid ses som något sexuellt. Hatarna går fria. De är alla offentliga personer.

Hatarna går fria

De har alla blivit hatade och hotade på nätet – i flera år. Men ingen av Åsa Linderborgs eller Maria Svelands polisanmälningar har lett till åtal. Ingen har blivit dömd. Nyligen granskade Aftonbladet hatarna på Flashback. Friends nätrapport 2016 › Friends. Var tredje tjej och var fjärde kille har utsatts för sexuella trakasserier på nätet det senaste året.

Friends nätrapport 2016 › Friends

Friends nätrapport, som kartlägger livet på nätet hos Sveriges barn och unga, publiceras i år för fjärde gången och bygger på 1015 intervjuer gjorda av TNS Sifo med barn mellan 10 och 16 år. Några andra av slutsatserna i Friends nätrapport 2016, som tagits fram i samarbete med HP PPS Sverige AB, Hewlett Packard Enterprise och Symantec, är: En tredjedel av de unga har utsatts för nätkränkningar det senaste året.Tre av tio unga upplever att det förekommer kränkningar med rasistiska anspelningar på nätet.55 procent av de unga pratar med en vuxen hemma om de har blivit utsatta för mobbning eller kränkningar på nätet.Kik är den vanligaste platsen för kränkningar i sociala medier.8 procent av tjejerna och 5 procent av killarna har utsatts för mobbning via mobil, dator eller surfplatta under det senaste året.

Läs Friends nätrapport 2016 Äldre rapporterFriends nätrapport 2015Friends nätrapport 2014. Näthat mot kvinnor väcker stort engagemang. Kvällens program av Uppdrag granskning i SVT behandlar näthat riktat mot kvinnor.

Näthat mot kvinnor väcker stort engagemang

I programmet medverkar en 21-åring tjej som hatiska röster ville se stenad och våldtagen efter att hon postat ett meddelande på modejätten Hennes & Mauritz Facbooksida. Inlägget bestod av kritik kring varför företaget väljer att marknadsföra en t-shirt med motiv av den avlidne rapparen Tupac Shakur, dömd för sexualbrott, som någonting coolt. ”Hade en t-shirt av Hagamannen varit lika okej? " Frågade den 21-åringa tjejen, och fick över 2800 kommentarer till svar, varav många hatiska. Enligt SVT valde polisen att lägga ned utredningen.

Mest män hatar och hotar – men kvinnorna blir fler. De som drabbas av de grova kränkningarna har ett gemensamt: Fel åsikter, enligt angriparna. Bloggprofilen Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, som utsattes redan som 16-åring, har efter sin kritik mot flyktingmotståndarna i Torneå i helgen fått ett dödshot riktat mot sig. I nya numret av Vi Läser beskriver den prisbelönta barn- och ungdomsboksförfattaren Katarina von Bredow hur hennes mejlkorg fylldes av motbjudande meddelanden efter att ha tagit avstånd från Sverigedemokraterna. En situation hon alls inte är ensam om i sitt yrke, både Författarförbundet och Konstnärernas riksförbund är i dag engagerade i hoten mot kulturutövare, något som också märks på Bokmässan. Författaren Masha Gessen, som deltar i år, lever under dödshot. Åsa Linderborg, kulturchef på Aftonbladet, får vissa dagar uppemot hundra hotfulla mejl. UN Women Sverige Stå upp mot näthatet! - UN Women Sverige.

I februari 2013 exploderade debatten i Sverige kring näthatet mot kvinnor i samband med Uppdrag Gransknings program där flera kvinnor läste upp hot och hatmeddelanden de fått ta emot i egenskap av kvinnor som verkar i den offentliga debatten på olika sätt. Vad har hänt sedan dess? Den förra regeringen gav Ungdomsstyrelsen (idag Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor, MUCF) i juli 2013 i uppdrag att utreda förebyggande åtgärder. I juni 2014 beslutade regeringen att ge en särskild utredare i uppdrag att göra en bred översyn av det straffrättsliga skyddet för den enskildes personliga integritet, särskilt när det gäller hot och kränkningar på internet.

Uppdraget ska vara slutfört senast i januari 2016. Under tiden får vi höra om allt fler kvinnor som tvingas flytta, tystnar och lämnar det offentliga rummet då de antingen inte längre orkar eller inte vågar fortsätta som förr på grund av hat och trakasserier. ”Men männen möter också hat” – hur det är skillnad på hat och hat. Igår släpptes alltså ett sex minuter långt klippt från Uppdrag Gransknings programavsnitt om näthat.

Avsnittet heter ”män som näthatar kvinnor” och i många av reaktionerna på videon har jag läst återkommande kommentarer om att näthatet drabbar även män och att namnet därför är missvisande. Det är helt sant att påhopp, glåpord och andra vidrigheter drabbar alla människor, oavsett kön. Men, det finns ett stort MEN här. Det hat som drabbar kvinnor är ett hat som i många avseenden skiljer sig från det hat som män generellt sätt får utstå. (Självklart kan detta skilja sig i enskilda fall, men som alltid när vi pratar om orättvisor så som klasskillnader, rasism eller kön så måste vi kunna generallisera i viss mån.

Reportrarna om näthatet: "Kvinnor drabbas dubbelt" - Uppdrag Granskning. Reportaget om näthatet mot kvinnor väckte starka reaktioner. Här svarar reportrarna Nicke Nordmark och Hasse Johansson på en del av den kritik som dykt under debatten. Vi är alldeles överväldigade över den respons och det genomslag som reportaget fick, och den debatt som nu pågår för fullt är viktig. Så här låter hatet mot kvinnor i Sverige 2013 - Uppdrag Granskning. Nu vet vi – så mycket näthatar män kvinnor. Debattören: Mäns hat mot kvinnor förstör liv – deras brott måste bekämpas med hårda tag, hårda straff Att vara anonym på internet är ingen mänsklig rättighet. Men att leva i frihet från hot och våld är det, skriver advokat Elisabeth Massi Fritz.