background preloader

Aarnipitkanen

Facebook Twitter

Kuntaministeri Anu Vehviläinen Studio kulmapöydässä: Koska ovat ensimmäiset itsehallintoaluevaalit? - Studio Kulmapöytä - Politiikka. Kuntaministeri Anu Vehviläinen Studio kulmapöydässä: Koska ovat ensimmäiset itsehallintoaluevaalit?

Kuntaministeri Anu Vehviläinen Studio kulmapöydässä: Koska ovat ensimmäiset itsehallintoaluevaalit? - Studio Kulmapöytä - Politiikka

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk) vieraili perjantaina kello 10 Studio Kulmapöydän suorassa lähetyksessä. Lähetys on päättynyt. Vehviläinen on ollut hallituksen ministereistä vähemmän julkisuudessa, mutta hänellä on käsissään paljon isoja uudistushankkeita. Vehviläinen muun muassa huolehtii Suomen maakunnat mullistavasta aluehallintouudistuksesta. Siinä Suomeen rakennetaan 18 itsehallintoaluetta, ja niihin edustajat valitaan vaaleilla.

Mutta koska ensimmäiset vaalit ovat? Ministeriltä kysytään kaikkea tätä. Perussuomalaisaktiivi möläytti seksistisen kommentin - sosiaalinen media räjähti, puolue tyrmistyi. Perussuomalaiset MTV:n kyselyssä: Media kohtelee meitä muita kriittisemmin. IS: Jopa keski-ikäiset turvapaikanhakijat esiintyvät lapsina Suomessa. Seuraava pakolaisaalto uhkaa idästä. Ministeriö haluaa järjestyksenvalvojat vastaanottokeskuksiin - "henkilöstön valtuudet eivät riitä" Seuraavaksi pakolaisia idästä? - Sisäministeriö: Kyllä venäläiset pitävät rajansa kiinni. Suomi saa EU:lta 8 miljoonaa pakolaiskriisin hoitoon. Polkupyöräily kiellettiin: Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikat saa ylittää vain autolla. Tornion järjestelykeskuksen kautta tullut yli 15 000 turvapaikanhakijaa. Nerg HBL:lle Kempeleen raiskaustapauksen kommentistaan: "Se oli minun reaktioni kahden tyttären äitinä"

Hennalan kohutapaus: Poliisi käytti kaasua ja patukkaa. Asiakirjaväärennösten määrässä roimaa kasvua - syynä turvapaikanhakijat. SS: Ministeriö yrittää saada maahanmuuttajat nykyistä halvemmalla työmarkkinoille. Poliisi: Myös Helsingissä turvapaikanhakijoilla Kölnin kaltaisia häirintäsuunnitelmia - asematunnelissa jopa tuhat irakilaista. Rkp haluaa hallitukselta selvän kannan katupartioihin – ”Partioissa selkeä väkivallan riski” - Rkp - Politiikka. Rkp haluaa hallitukselta selvän kannan katupartioihin – ”Partioissa selkeä väkivallan riski” Rkp haluaa hallituksen selventävän näkemyksiään kansalaisten katupartioista.

Rkp haluaa hallitukselta selvän kannan katupartioihin – ”Partioissa selkeä väkivallan riski” - Rkp - Politiikka

Puolueen puheenjohtajan Carl Haglundin ja kansanedustajan Mikaela Nylanderin mukaan hallituksen sisällä näyttää olevan vastakkaisia näkemyksiä partioiden toiminnasta. ”Sisäministeri [Petteri] Orpon ilmoittama kanta oli selkeä ja tervetullut, oikeusministeri [Jari] Lindströmin lausunto sen sijaan on tulkinnanvarainen. Suomessa yleistä järjestystä valvoo ja ylläpitää julkinen valta, eli tässä tapauksessa poliisi”, Haglund kertoo tiedotteessa.

Useisiin kaupunkeihin on syntynyt viime viikkoina katupartioita. ”Siksi olisi täysin välttämätöntä, että hallitus yksiselitteisesti toteaisi tämän, eikä antaisi enää tilaa tulkinnoille”, Haglund kertoo. Kaksikko aikoo tehdä aiheesta kirjallisen kysymyksen eduskunnassa. Pääministeri Sipilän vauhdikas vuosi – äänestä hallituskauden toistaiseksi ikimuistoisinta hetkeä - Talouspäätösten syksy - Politiikka. Pääministeri Sipilän vauhdikas vuosi – äänestä hallituskauden toistaiseksi ikimuistoisinta hetkeä Pääministeri Juha Sipilän (kesk) alkutaival valtakunnan ykköspaikalla on ollut tapahtumarikas.

Pääministeri Sipilän vauhdikas vuosi – äänestä hallituskauden toistaiseksi ikimuistoisinta hetkeä - Talouspäätösten syksy - Politiikka

Hallituksen ensimmäiseen puoleen vuoteen on mahtunut niin historiallinen pakolaiskriisi, valtakamppailu työmarkkinakentällä kuin pääministerin uhkaus pyytää eroa tasavallan presidentiltä. Vuoden lähestyessä loppuaan HS kokosi yhteen Sipilän hallituksen toistaiseksi ikimuistoisimmat hetket. Äänestä omaa suosikkiasi tai kerro, jos mieleesi tulee joku vielä merkittävämpi tapahtuma. 1. Pari viikkoa Smolnassa kestäneiden neuvottelujen jälkeen hallitus ilmoitti suunnitelmastaan Suomelle. Neljän miljardin leikkaukset opiskelijoilta, työttömiltä, lapsiperheiltä, eläkeläisiltä ja yliopistoilta herättivät laajaa arvostelua. 2. Kansalaisille pitämässään puheessa Sipilä haki tukea hallituksen toimille ja vetosi ihmisten kriisitietoisuuteen. ”Suomen tilanne on poikkeuksellisen vakava. 3. 4. Suomidemokraatit tähtää puoluerekisteriin ja eduskunta­vaaleihin - Puolueet - Politiikka. Suomidemokraatit tähtää puoluerekisteriin ja eduskunta­vaaleihin Kaksi massamaahanmuuttoa arvostelevaa yhdistystä kerää kannattajakortteja puolueen perustamiseksi.

Suomidemokraatit tähtää puoluerekisteriin ja eduskunta­vaaleihin - Puolueet - Politiikka

Yhdistysten on tarkoitus yhdistyä tammikuussa uudeksi puolueeksi, jonka nimestä päätetään jäsenäänestyksessä. Jari Väli-Klemelä, joka on molempien yhdistysten puheenjohtaja, arvelee että puolueen nimeksi tulee Suomidemokraatit ruotsalaisen veljespuolueen mukaan. ”Suomidemokraatit-nimellä on 75–80 prosentin kannatus” Väli-Klemelä arvioi. Muutos 2011 -nimestä on tullut pilkan kohde, joten Väli-Klemelä haluaa siitä eroon.

Päästäkseen puoluerekisteriin uuden puolueen on kerättävä 5 000 kannattajakorttia. Väli-Klemelä on hieronut suhteita myös muihin pieniin puolueisiin kuten Itsenäisyyspuolueeseen, vaikka yhdistymisestä ei ole puhuttukaan. ”On tyhmää pienten toimijoiden toimia itsenään, kun volyymi kasvaa yhdessä”, hän sanoo. Suomidemokraatit kannattavat suoraa demokratiaa, eli suoria ja sitovia kansanäänestyksiä. HBL: Timo Soini boikotoi KSF Median lehtiä rasistivihjausten vuoksi - Timo Soini - Politiikka. HBL: Timo Soini boikotoi KSF Median lehtiä rasistivihjausten vuoksi Ulkoministeri Timo Soini (ps) ei anna Hufvudstadsbladetille eikä sitä kustantavan KSF Median Västrä Nyland- ja Östnyland-lehdille haastatteluja, kertoo Hufvudstadsbladet.

HBL: Timo Soini boikotoi KSF Median lehtiä rasistivihjausten vuoksi - Timo Soini - Politiikka

Soini on kertonut HBL:lle syyksi sen, että haastatteluja ei tule niin kauan kun HBL julkaisee kolumneja, joiden kirjoittajat vihjaavat Soinin olevan rasisti. Varusmies kuoli Hangossa – nuorta miestä ammuttiin harjoituksessa - Puolustusvoimat. Varusmies kuoli Hangossa – nuorta miestä ammuttiin harjoituksessa Varusmies kuoli keskiviikkoiltana Merisotakoulun reserviupseerikurssin ampumaharjoituksessa Hangon Syndalenissa.

Varusmies kuoli Hangossa – nuorta miestä ammuttiin harjoituksessa - Puolustusvoimat

Poliisi epäilee, että häntä oli ampunut harjoituksen yhteydessä toinen henkilö. Muut paikalla olleet eivät loukkaantuneet tilanteessa. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä kuolemantuottamuksena. Rikosnimike tarkoittaa sitä, että poliisin epäilyn mukaan kuolema on aiheutettu törkeällä huolimattomuudella mutta ei kuitenkaan tahallisesti. Rikoksesta epäiltyjä on tutkinnanjohtaja Henrik Niklanderin mukaan tässä vaiheessa useampia. Poliisi selvittää, onko harjoitukseen liittyviä turvaohjeistuksia ja -määräyksiä noudatettu asianmukaisesti. ”Emme voi sulkea pois, että tässä on voinut tapahtua laiminlyöntejä. Henkensä menettänyt oli parikymppinen pääkaupunkiseutulainen mies. ”Harjoitus keskeytettiin välittömästi tilanteen jälkeen. Ampumaharjoitus alkoi maanantaina, ja sen oli määrä päättyä torstaina. Koristejoulupukki roikkui kerrostalosta Espoossa – asukas luuli humalaiseksi - Joulukoristeet - Kaupunki.

Koristejoulupukki roikkui kerrostalosta Espoossa – asukas luuli humalaiseksi Joulun merkkejä alkaa jo olla ilmassa.

Koristejoulupukki roikkui kerrostalosta Espoossa – asukas luuli humalaiseksi - Joulukoristeet - Kaupunki

Espoon Matinkylässä ihan kirjaimellisestikin, sai paikallinen asukas Petri Laakso todeta. Laakson huomio kiinnittyi torstaina kerrostalon ylimmän kerroksen ulkoseinän rakenteissa roikkuvaan joulupukkiin. Aikuisen ihmisen kokoinen hahmo ei ollut tikkailla, vaan parvekkeiden välillä kulkevassa koristeristikossa. ”Katsoin ensin, että joku humalapäissään kiipeilee. Hän kuitenkin tarkkaili tilannetta vielä hetken ja havaitsi, ettei punanuttu hievahtanutkaan.

Yli 100 000 ollut lakossa tänä vuonna: Onko Suomi lakkoilun suurmaa? - Talouspäätösten syksy. Yli 100 000 ollut lakossa tänä vuonna: Onko Suomi lakkoilun suurmaa?

Yli 100 000 ollut lakossa tänä vuonna: Onko Suomi lakkoilun suurmaa? - Talouspäätösten syksy

Yhteiskuntasopimuksen kaatuminen ja työehtoja heikentävien pakkolakien valmistelu ennakoivat levotonta kevättä työmarkkinoille. Se voi voi näkyä lisääntyvänä poliittisena lakkoiluna. Tänä vuonna työtaisteluihin on osallistunut noin 100 000 työntekijää, mutta suuri osa siitä selittyy ammattiyhdistysliikkeen suurmielenosoituksella hallitusta vastaan Rautatientorilla syyskuussa. Arvio koko vuoden osallistujamäärästä perustuu Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tilastoihin jäsenyritystensä työtaisteluista syyskuun loppuun mennessä, jolloin niissä oli ollut mukana lähes 96 000 työntekijää.

Siihen on lisätty äsken käyty postilaisten lakko. Lukumääräisesti työtaisteluita on tänä vuonna ollut tavallista vähemmän, 74, kun yleensä niitä on pitkälti toistasataa. Varsinainen työehtosopimus oli aiheena alle kymmenessä prosentissa viime vuoden lakoista. Viime vuoden työtaisteluista valtaosa eli satakunta oli lakkoja. Venäläissotilas kannatteli raketinheitintä sotalaivan kannella Bosporinsalmessa – Turkki suuttui - Turkki. Venäläissotilas kannatteli raketinheitintä sotalaivan kannella Bosporinsalmessa – Turkki suuttui Turkki syytti Venäjää provokaatiosta sunnuntaina, kun julkisuuteen oli levinnyt kuvia venäläisestä sotilaasta, joka kannattelee olallaan ilmeisesti raketinheitintä Bosporinsalmen läpi kulkevan sotalaivan kannella, kertovat uutistoimistot.

Venäläissotilas kannatteli raketinheitintä sotalaivan kannella Bosporinsalmessa – Turkki suuttui - Turkki