background preloader

BLOGS Nederland Vlaanderen

Facebook Twitter

CarelBrendel.nl. Carel Brendel. Levensloop[bewerken] Brendel behaalde zijn gymnasiumdiploma aan het Amersfoorts Lyceum en doorliep vervolgens een opleiding aan de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Carel Brendel

In 1973 begon hij als sportverslaggever bij Het Parool. Eind 1984 kwam Brendel in dienst bij Vrij Nederland. In december 1985 werd hij redacteur binnen- en buitenland van de Amersfoortse Courant. Vanaf mei 1987 werkte Brendel voor het Algemeen Dagblad, waar hij diverse functies bekleedde. Als schrijver[bewerken] Socialisme[bewerken] Bij uitgeverij Waanders heeft Brendel meegewerkt aan diverse geschiedeniskundige fotoboeken die de jaren '40, '60, '70 en '80 beslaan. Islam[bewerken] Na zijn pensionering schreef Brendel uit ergernis over de opstelling van progressief Nederland tegenover intolerante uitingen van de islam, het boek "Het verraad van links" (2007) [1]. Opklaringen. Marc Chavannes. M.E.

Marc Chavannes

(Marc) Chavannes ('s-Gravenhage, 20 september 1946) is een Nederlandse journalist en publicist. Was van 2006 tot 2012 tevens hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is opgevolgd door Jeroen Smit. Werk (keuze)[bewerken] Frankrijk achter de schermen: de stille revolutie van een trotse natie, 2004Op de as van goed en kwaad: Amerika achter de schermen, 2006Niemand regeert: de privatisering van de Nederlandse politiek, 2009.

Mainzer Beobachter. Jona Lendering. Jona Lendering (Beneden-Leeuwen, 29 oktober 1964) is een Nederlands historicus en de auteur van verscheidene populariserende boeken over de oudheid, vaderlandse geschiedenis en modern management.

Jona Lendering

Biografie[bewerken] Lendering studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden en de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sinds 1996 beheert hij Livius.org, een grote website over de oude geschiedenis. Lendering is mede-oprichter van Livius Onderwijs, een onafhankelijke school voor historisch onderwijs.[1] Oeuvre[bewerken] In zijn Vergeten erfenis. In De klad in de klassieken (2012) beschrijft hij de vaardigheden die classici, historici en archeologen dienen te beheersen, en wat er gebeurt als ze deze vaardigheden - door te korte opleidingen en te grote bezuinigingen op de wetenschappelijke instituten - niet langer beheersen.

Mijns Inziens. Edwin Mijnsbergen. Afshin Ellian. Afshin Ellian (Teheran, Iran, 27 februari 1966) is een Nederlandse rechtsgeleerde, filosoof en dichter.

Afshin Ellian

Hij is een expert in het internationaal publiekrecht en rechtsfilosofie. Levensloop[bewerken] Ellian is in Iran opgegroeid. Als scholier leerde hij al het vak journalistiek van een van de meest prominente journalisten van Iran. Hij heeft als een freelancejournalist voor verscheidene politieke tijdschriften van Iran gewerkt. The Max Pam Globe. Max Pam. Max Pam (Amsterdam, 14 september 1946) is een Nederlands journalist, schaker, schrijver en televisiemaker.

Max Pam

Journalistieke activiteiten[bewerken] Met Tim Krabbé stelde hij De Koning, Schaakstukken samen, een bloemlezing uit de vele stukken die J.H. Donner heeft geschreven over het schaken. In 2002 werd Pam getroffen door een hersenbloeding, waarvan hij later hersteld is. Hij schreef over zijn herstel het boek Het Ravijn (2004), dat een bestseller werd. Album Amicorum. Max Dohle. Max Dohle bekijkt een proefexemplaar van De werper uit het graan (2013) Maximilianus Josephus Maria (Max) Dohle (Den Haag (Scheveningen), 1955) is een Nederlands schrijver, en sporthistoricus. Hij schreef de biografie van Foekje Dillema, Het verwoeste leven van Foekje Dillema Na de HBS en een studie pedagogiek begon Dohle zijn loopbaan als pedagogisch onderzoeker bij de Rijksuniversiteit Leiden.

Hij onderzocht het moreel besef van kinderen in het basisonderwijs. Vervolgens legde hij zich toe op het schrijven van intercultureel lesmateriaal en ontwikkelde zich tot algemeen tekstschrijver. De zwijger spreekt! Willem de Zwijger. Youp. Youp van 't Hek. Merel Roze. Merel Roze. Merel Roze (Zaandam, 1975) is een Nederlandse schrijfster.

Merel Roze

Zij groeide op in Amsterdam, waar ze nog steeds woonachtig is (2008). Na het Barlaeus Gymnasium studeerde ze in 2000 af in Film- en Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In april 2001 startte zij haar weblog "merelroze", waarmee ze een van de eerste Nederlandse bloggers was. De site groeide uit tot een van de bekendste weblogs van Nederland. In 2006 verscheen bij uitgeverij Archipel haar debuutroman Fantastica, over de spanning die ontstaat doordat de hoofdpersoon een pathologische leugenaar ontmoet. 2525. Zweefmolenmuziek from Francisco van Jole on Vimeo.

2525

Zaterdagavond, tussen twee buien door. De zweefmolenaars wachten hangend op het begin van het volgende rondje. Uit de boxen klinkt een vrolijk, kermisachtig, lied uit voorbije tijden. Totdat je naar de tekst gaat luisteren: Shouting, ‘Praise the Lord, we’re on a mighty missionAll aboard, we ain’t a-goin’ fishin’Praise the Lord and pass the ammunitionAnd we’ll all stay free’ ‘Prijs de Heer en geef de munitie door’. Het zinnetje werd legendarisch, gekoppeld aan een – verzonnen – verhaal over een aalmoezenier die tijdens de aanval zijn Bijbel neerlegde en een afweergeschut overnam. Francisco van Jole. Zelfportret (2007) Van Jole werd geboren in Rotterdam als jongste van drie kinderen en woont in diezelfde stad.

Francisco van Jole

Radio en televisie[bewerken] Zijn radiocarrière begon Van Jole bij de VARA. Van 1995 tot 2010 was hij medewerker van TROS Radio Online. Radio Online werd in 2001 genomineerd voor de Marconi-award. Leugens. LVB.net. Luc Van Braekel. Verbal Jam. Arnoud de Jong - Over dit blog. SP Transparant. Twitter. Nalden. Woest en vredig. Henk Johannes van den Heuvel.