BLOGS Nederland Vlaanderen

Facebook Twitter

CarelBrendel.nl. Carel Brendel. Levensloop[bewerken] Brendel behaalde zijn gymnasiumdiploma aan het Amersfoorts Lyceum en doorliep vervolgens een opleiding aan de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Carel Brendel

In 1973 begon hij als sportverslaggever bij Het Parool. Eind 1984 kwam Brendel in dienst bij Vrij Nederland. In december 1985 werd hij redacteur binnen- en buitenland van de Amersfoortse Courant. Vanaf mei 1987 werkte Brendel voor het Algemeen Dagblad, waar hij diverse functies bekleedde. Opklaringen. Marc Chavannes. M.E.

Marc Chavannes

(Marc) Chavannes ('s-Gravenhage, 20 september 1946) is een Nederlandse journalist en publicist. Was van 2006 tot 2012 tevens hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is opgevolgd door Jeroen Smit. Werk (keuze)[bewerken] Mainzer Beobachter. Jona Lendering. Jona Lendering (Beneden-Leeuwen, 29 oktober 1964) is een Nederlands historicus en de auteur van verscheidene populariserende boeken over de oudheid, vaderlandse geschiedenis en modern management.

Jona Lendering

Biografie[bewerken] Lendering studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden en de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sinds 1996 beheert hij Livius.org, een grote website over de oude geschiedenis. Lendering is mede-oprichter van Livius Onderwijs, een onafhankelijke school voor historisch onderwijs.[1] Mijns Inziens. Edwin Mijnsbergen. Afshin Ellian. Afshin Ellian (Teheran, Iran, 27 februari 1966) is een Nederlandse rechtsgeleerde, filosoof en dichter.

Afshin Ellian

Hij is een expert in het internationaal publiekrecht en rechtsfilosofie. Levensloop[bewerken] The Max Pam Globe. Columns Van stack ranking and creative destruction Thursday, February 6th, 2014 Laatst zat ik te lunchen met een hoofdredacteur van een blad, dat een onderdeel is van een groot concern. Wij bespraken grootse plannen, die helaas niet meer zo groots kunnen zijn als vroeger, want er zit de klad in de papieren media. Max Pam. Max Pam (Amsterdam, 14 september 1946) is een Nederlands journalist, schaker, schrijver en televisiemaker.

Max Pam

Journalistieke activiteiten[bewerken] Met Tim Krabbé stelde hij De Koning, Schaakstukken samen, een bloemlezing uit de vele stukken die J.H. Donner heeft geschreven over het schaken. In 2002 werd Pam getroffen door een hersenbloeding, waarvan hij later hersteld is. Hij schreef over zijn herstel het boek Het Ravijn (2004), dat een bestseller werd. Album Amicorum. Max Dohle. Max Dohle bekijkt een proefexemplaar van De werper uit het graan (2013) Maximilianus Josephus Maria (Max) Dohle (Den Haag (Scheveningen), 1955) is een Nederlands schrijver, en sporthistoricus. Hij schreef de biografie van Foekje Dillema, Het verwoeste leven van Foekje Dillema Na de HBS en een studie pedagogiek begon Dohle zijn loopbaan als pedagogisch onderzoeker bij de Rijksuniversiteit Leiden. De zwijger spreekt! Willem de Zwijger. Youp. Youp van 't Hek. Joseph Jacobus Maria (Youp) van 't Hek (Naarden, 28 februari 1954) is een Nederlands cabaretier en columnist voor het NRC Handelsblad.

Youp van 't Hek

Biografie[bewerken] Youp[bewerken] Merel Roze. Merel Roze. Merel Roze (Zaandam, 1975) is een Nederlandse schrijfster.

Merel Roze

Zij groeide op in Amsterdam, waar ze nog steeds woonachtig is (2008). Na het Barlaeus Gymnasium studeerde ze in 2000 af in Film- en Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In april 2001 startte zij haar weblog "merelroze", waarmee ze een van de eerste Nederlandse bloggers was. 2525. Zweefmolenmuziek from Francisco van Jole on Vimeo.

2525

Zaterdagavond, tussen twee buien door. De zweefmolenaars wachten hangend op het begin van het volgende rondje. Uit de boxen klinkt een vrolijk, kermisachtig, lied uit voorbije tijden. Totdat je naar de tekst gaat luisteren: Shouting, ‘Praise the Lord, we’re on a mighty missionAll aboard, we ain’t a-goin’ fishin’Praise the Lord and pass the ammunitionAnd we’ll all stay free’ Francisco van Jole. Zelfportret (2007) Van Jole werd geboren in Rotterdam als jongste van drie kinderen en woont in diezelfde stad.

Francisco van Jole

Radio en televisie[bewerken] Zijn radiocarrière begon Van Jole bij de VARA. Van 1995 tot 2010 was hij medewerker van TROS Radio Online. Radio Online werd in 2001 genomineerd voor de Marconi-award. Leugens. LVB.net. Luc Van Braekel. Verbal Jam. Arnoud de Jong - Over dit blog. SP Transparant. Twitter. Nalden. Woest en vredig. Henk Johannes van den Heuvel.